Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΤΠΕΔΕ είναι λόγος αποκλεισμού;


gigas

Recommended Posts

Γεια σας Συνάδελφοι,

Εύχομαι καλή και ήρεμη μεγάλη βδομάδα και ένα ευτυχισμένο Πάσχα.

 

Βασικά δεν βρήκα κατηγορία τύπου "Δημόσια Έργα" ή "Δημοπρασίες Δημόσιων Έργων" (μήπως πρέπει να δημιουργηθεί; ) ώστε να έβαζα το thread εκεί και αποφάσισα να το βάλω εδώ που έχει και άλλα σχετικά.

 

Η Ερώτηση είναι: Αν η έλλειψη της Βεβαίωσης ΤΠΕΔΕ αποτελεί λόγο αποκλεισμού διαγωνιζόμενου σε δημοπρασία;

 

Πηγαίνοντας ένα βήμα πίσω θα πρέπει να ρωτήσω: Αν η εγγραφή στο ΤΠΕΔΕ και κατά συνέπεια και η Βεβαίωση είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή στους Διαγωνισμούς;

 

Πηγαίνοντας ένα βήμα μπροστά ρωτώ λοιπόν απλά και λαϊκά: Αν κάποιος που είναι μειοδότης, δεν την έχει και δεν έχει και σχετική υπεύθυνη δήλωση, <<πως δεν είναι μέλος του ΤΠΕΔΕ...>> και τυγχάνει να είσαι ο επόμενος, του κάνεις ένσταση ή όχι; Δηλ. θα πιάσει τόπο;

Link to comment
Share on other sites

Στο μέρος που αναφέρεται στην ασφαλιστική ενημερότητα των συμμετεχόντων. Αν ήθελαν οι υπηρεσίες να τηρούν απολύτως τις διαδικασίες τότε κανονικά θα έπρεπε να απαιτούσαν την προσκόμιση βεβαιώσεων μη οφειλής από όλα τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Προς το παρόν εμμένουν μόνο στους κλασσικούς φορείς - ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΠΕΔΕ, ΤΕΒΕ(για τους αποφοίτους ΤΕΙ που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Απόφαση Α.Π Φ.30272/22093/394/28-5-2012 Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης Διεύθυνσης Πρόσθετης Ασφάλισης

 ΄΄Σύµφωνα µε το άρθρο 39 του Ν. 2084/1992 , ο νέος ασφαλισµένος ( µετά την 1-1-1993 ) µηχανικός και εργολήπτης Δηµοσίων Έργων, ο οποίος είναι εγγεγραµµένος στο Μ.Ε.Ε.Π. ασφαλίζεται υποχρεωτικά βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3518/06 µόνο στον Κλάδο 3 Εφάπαξ Παροχών του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. (νυν Τοµέας Εφάπαξ Παροχών Μηχανικών και Εργοληπτών Δηµοσίων Έργων του Ε.Τ.Α.Α.) Τ.Π.Μ.Ε.Δ.Ε. και δεν υπάγεται υποχρεωτικά και στην ασφάλιση του Ταµείου Πρόνοιας Εργοληπτών Δηµοσίων Έργων ( νυν Τοµέας Πρόνοιας Εργοληπτών Δηµοσίων Έργων ) Τ.Π.Ε.Δ.Ε.

 Γνωµοδότηση αριθµός 175/2012 του Ν.Σ.Κ. 

Στην περίπτωση της υποχρεωτικής ασφάλισης του νέου ασφαλισμένου μηχανικού εργολήπτη, μόνο στον κλάδο πρόνοιας του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. (νυν Τομέα Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του Ε.Τ.Α.Α.) ΔΕΝ υφίσταται υποχρέωση βάση της Υ.Α. Α.48271 της 26Αυγ./9Σεπτ. 1960 να προσκομίζει ο μηχανικός εργολήπτης κατά τη συμμετοχή του σε δημόσιους διαγωνισμούς δημοσίων έργων και βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του Τομέα Πρόνοιας Εργοληπτών Δημοσίων Έργων 

 

 

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B4%CE%9D%CE%9F%CE%A11%CE%93-%CE%A8%CE%9B%CE%9F

Edited by varxo
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Με τα νέα δεδομένα, οι ασφαλισμένοι πριν το '93 είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν την βεβαίωση από το ΤΠΕΔΕ στους διαγωνισμους ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.