Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένσημα σε προσθήκη ορόφου


Recommended Posts

Καλησπερα...

Ηθελα να μαθω σε περιπτωση προσθηκης οροφου σε υφισταμενο ισογειο , μπορω να αφαιρεσω ενσημα απο τον πινακα 1 , και αν ναι ποσα και απο ποιες εργασιες? εκσκαφες θα εχω πολυ λιγες, ισα ισα για την θεμελιωση της εξωτερικης σκαλας που θα οδηγει στον οροφο(προσθηκη).. τι κτιριο βεβαια εφαπτετε στη μια του πλευρα με ενα αλλο , οποτε λογικα θα μπορω να αφαιρεσω ενσημα απο χρωματισμους και επιχρισματα...(με την βοηθεια το πινακα 3)..απο αλλου μπορω να τα μειωσω?

 

ευχαριστω .. πολυ ...

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση προσθήκης ορόφου σε υφιστάμενο κτήριο, κανονικά φτιάχνεις πίνακα 1 που αφορά μόνο τις νέες επιφάνειες, δηλ. δεν μπορεί να επέμβεις σε χρώματα ή επιχρίσματα, αφου αυτά υπολογίζονται με τα τετραγωνικά της προσθήκης.

 

Σίγουρα, μπορείς να επέμβεις σε εκσκαφές/θεμελιώσεις, επειδή αφορούν προσθήκη καθ'υψος και όχι κατ'επέκταση.

 

Ομοίως, δεν λογαριάζεις ένσημα στον ακάλυπτο χώρο = λοιπές εργασίες/περιβάλλων χώρος, δεδομένου ότι αυτά υπολογίστηκαν και αποδόθηκαν στην προηγούμενη άδεια, και δεδομένου ότι στις αμοιβές σου δεν περιλαμβάνεις μελέτη περιβάλλοντος χώρου.

 

(σε μια υπηρεσία ΙΚΑ που ζητούσαν να μου αποδώσουν ένσημα περ.χώρου για προσθήκη καθ'υψος, επειδή με έφτασαν στο αμήν, τους έφερα τον πίνακα αμοιβών,φόρων κρατήσεων, που αποδείκνυε ότι δεν κάνω καμία μελέτη στον ακάλυπτο χώρο και με αφησαν ήσυχο)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα κύριοι.Θα ήθελα την βοήθεια σας.

Έχω προχωρήσει σε έκδοση άδειας για προσθήκη ορόφου σε ήδη υφιστάμενη μονοκατοικία.Τα ένσημα που μου έβγαλε το ΙΚΑ (για 67m^2 κύριους χώρους και 9,5m^2 υμιυπαίθριους) είναι 101.Κάνοντας τον υπολογισμό 67*1,35+9,5*1,03 όντως βγαίνουν τόσα ένσημα.Λαμβάνοντας όμως υπόψη οτι είναι προσθήκη ορόφου οπότε δεν έχει εκσκαφές και οτι δεν θα έχει πλάκα και από πάνω,αφού θα τοποθετήσω σκεπή κατευθείαν, μήπως είναι υπερβολικά τα ένσημα?Επίσης από τη μια πλευρά θα εφάπτεται με άλλη οικοδομή ένας τοίχος.Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο πολιτικός μηχανικός που δεν κατέθεσε σωστά τον πίνακα 1 ή να απευθυνθώ στο ΙΚΑ?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Να απευθυνθειτε στο ΙΚΑ για να σας αλλαξει τα ημερομισθια και μετα θα χρειαστει καποιος πινακας απο το μηχανικο με τα νεα (εαν τους πεισετε βεβαια).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Αναφέρεται κάπου στη νομοθεσία ότι σε περίπτωση προσθήκης υπάρχει μείωση 8% από τα ένσημα του πίνακα 1?

Με διαβεβαίωσαν προφορικά ότι ισχύει, αλλά ψάχνω να το βρω γραπτώς...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.