Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αμοιβές εξωτερικού


georgear

Recommended Posts

Παλαιότερα που είχα πέσει πάνω σε αγγελία ελληνικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ανέφεραν μισθούς της τάξης των 3000-5000 ευρώ μηνιαίως με όλα τα έξοδα πληρωμένα καθώς και δωρεάν εισητήρια για μετάβαση της οικογένειας του εργαζόμενου 2 φορές τον χρόνο. Τελευταία όμως δεν αναφέρουν πλέον μισθούς αλλά και οι απαιτήσεις σε χρόνια εμπειρίας και σε γνώσεις διεθνών κανονισμών κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφοιτητής μου νομίζω έχει μηνιαίες αποδοχές περι τα 4500 ευρώ. Έχω ακούσει και για 7500 ευρώ μισθό. Προφανώς με την ανάλογη εμπειρία και τα χρόνια παραμονής ο μισθός αυξάνεται.

Δελεαστική μισθοδοσία αλλά προφανώς με τις ανάλογες απαιτήσεις.

Φύγαμε...

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις οικογένεια δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

Τα 3.000€/μήνα είναι αστεία χρήματα και τα παίρνει ένας μηχανικός 35 χρονών σε εργοτάξιο στην Ελλάδα και μέσα σε μεγάλη Πόλη (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) πολύ εύκολα.

Τα 4.500€/μήνα έχω ακούσει προσφορές σε Βορειοελλαδίτες για Βουλγαρία-Ρουμανία που και Ε.Ε. είναι και δίπλα είναι σε σχέση με Η.Α.Ε.

Ακόμα και τα 7.500€/μήνα (90.000/χρόνο) για Ντουμπάι λίγα μου φαίνονται για έναν καλό μηχανικό και έμπειρο.

Αν πάντως ήμουν κάτω από 30, χωρίς οικογένεια και χωρίς τίποτα να με κρατάει στην Ελλάδα θα πήγαινα με τα 1000 για τουλάχιστον 100.000€/χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, αυτό το θεώρησα δεδομένο.

Γιατί, εδώ υπάρχουν;

Όσο οι μηχανικοί είναι με ΑΠΥ και όχι μισθωτοί και όσο οι ουσιαστικά υπάλληλοι θεωρούνται "στελέχη" δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σ' αυτό.

 

Είναι παράλογο αλλά μπορεί να βλέπεις με τα χρόνια και την απόκτηση εμπειρίας και ανόδου θέσης στον επαγγελματικό στίβο να βλέπεις τις ετήσιες αποδοχές να αυξάνονται μεν, να μειώνεται δε η ανά ώρα αποζημίωση.

Link to comment
Share on other sites

Χάρη εντάξει και εδώ δεν είναι καλύτερα απλά εκεί είναι στη διακριτική ευχέρεια της εταιρίας να σου πει στις 3 τα χαράματα ότι μετακομίζεις στη γειτονική πόλη για να παραλάβεις οπλισμό. Δεν συμβαίνει συχνά βέβαια. Από την άλλη όπως είπες για έναν σχετικά νέο μηχανικό είναι μια άριστη ευκαιρία τόσο για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του όσο και για να γυρίσει πίσω με κομπόδεμα. Κάτι άλλο που δεν ανέφερα πριν είναι ότι τα συμβόλαια συνήθως είναι πενταετούς διάρκειας και λογικά θα έχουν και ρήτρες για περιπτώσεις υπαναχώρησης πριν την λήξη τους...

Link to comment
Share on other sites

Προς τα παρόν το παλεύουμε στην Ελλάδα και βλέπουμε.

 

ρήτρες για περιπτώσεις υπαναχώρησης

γκλουπ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.