Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να προσφύγουμε ή όχι στο ΔΝΤ;


parist43

Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Να προσφύγουμε στο ΔΝΤ?

    • Ναί.εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλη καλύτερη επιλογή
      1
    • Οχι.Τα πράγματα δεν ειναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζοντε.
      8
    • Δεν ξέρω και είμαι προβληματισμένος
      7


Recommended Posts

Καλά για την ανεργία δεν ισχύει απολύτως αυτό που γράφεις ,στην πραγματικότητα μπορεί να ναι και μεγαλύτερη , ξέρω πάρα πολλούς μηχανικούς που δεν θεωρούνται άνεργοι επειδή ΚΑΠΟΤΕ έκαναν έναρξη αλλά ουσιαστικά ΄είναι.

 

Οι μηχανικοί έχουμε όντως πρόβλημα αλλά φταίμε και εμείς. Όταν ο κάθε πελάτης δήλωνε εργολάβος με αυτεπιστασία και δεν είχαμε κάνει κάτι γι'αυτό, φταίμε. Όταν κάνει ο καθένας ότι του κατέβει χωρίς άδεια και δεν κάνουμε κάτι γι'αυτό επίσης φταίμε.

 

Δεν είναι όντως άνεργοι πολλοί που δηλώνουν άνεργοι. Είναι αυτοαπασχολούμενοι ή παράνομοι.

Βλέπω είσαι στα Χανιά. Πόσοι και πόσοι εργάζονται εκεί το καλοκαίρι και βγάζουν αρκετά και για τον χειμώνα; Δηλώνουν όλοι κανονικά ότι εργάζονται ή πολλοί σε τουριστικά κάνουν αρπαχτές χωρίς να φαίνονται;

 

Αυτή την περίοδο μαζεύει ο κόσμος ελιές. Πόσοι Έλληνες εργάτες υπάρχουν; Ελάχιστοι έως κανένας. Όποιος χρειάζεται εργάτη πρέπει να πάρει αλλοδαπό. Μιλάμε για χιλιάδες προσωρινές θέσεις εργασίας.

 

Οι πλανόδιοι έμποροι που πουλάνε καλαμπόκια, μαλλί της γριάς, κάστανα, κτλ, είναι γραμμένοι κανονικά ως εργαζόμενοι; Δεν νομίζω. Και να σκεφτείς ότι σε μια καλή μέρα μπορεί να βγάλουν καθαρά πάνω από 500€ (το καλαμπόκι κοστίζει 10λεπτά και του πουλάνε 1.5€ με 2.5€ ανάλογα με την περιοχή).

 

Η παραπαιδεία οργιάζει. Οι μαθητές κάνουν φροντιστήρια από το δημοτικό πλέον και μερικοί συνεχίζουν και στο πανεπιστήμιο. Μιλάμε για αγορά όπου απασχολούνται πιθανόν και πάνω από 100.000 εργαζόμενοι χωρίς να φαίνονται.

 

Οι οικιακές βοηθοί και οι νταντάδες συχνά δεν δηλώνονται. Παίρνουν τα χρήματα στο χέρι από τον πελάτη και την αποζημίωση από το ταμείο ανεργίας παράλληλα.

 

Οι μερεμετάδες που έρχονται στο σπίτι σας κόβουν απόδειξη; Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μαραγκοί και άλλοι τεχνίτες συχνά δεν έχουν κάνει έναρξη στην εφορία.

 

Υπάρχουν φοιτητές που γράφονται στο ταμείο ανεργίας αν και απαγορεύεται.

 

Συμφωνώ ότι υπάρχουν μηχανικοί άνεργοι οι οποίοι δεν μετράνε στο ποσοστό των ανέργων, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που ενώ δεν πρέπει να καταμετρηθούν ως άνεργοι το κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 452
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Για τις ΔΕΚΟ και τα ρουσφέτια στο Δημόσιο δεν θα πούμε τίποτα;;

 

Το ότι ταϊζουμε τουλάχιστον 600.000 δημ. υπαλλήλους περισσότερους από αυτούς που χρειαζόμαστε (γιατί έπρεπε να προσληφθούν ως ημέτεροι και υμέτεροι, γαλάζια και πράσινα παιδιά, ψηφοφόροι) δεν μας κατέστρεψε; Και τώρα μυξοκλαίγονται, ενώ η ανεργία στους ελεύθερους επαγγελματίες έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αντίστοιχα χάλια και στους απολυμένους ή υπό απόλυση ιδιωτικούς υπαλλήλους. Να μη σχολιάσω για το πόσο μας παιδεύουν στις δημόσιες υπηρεσίες όλοι αυτοί οι αργόμισθοι (φυσικά υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις και μπράβο τους!).

 

Στα Νοσοκομεία και γενικά στο Σύστημα Υγείας; Κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος στα φάρμακα, έλλειψη σε γιατρούς, υπερπληθώρα σε κηπουρούς. Ειδικά στα φάρμακα και αν μπορεί να γίνει οικονομία!!

 

Τους υπαλλήλους της Βουλής τους ξεχάσαμε; Με τους 16 μισθούς, τη συνταξιοδότηση στα 28,5 έτη στο 170% του τελευταίου τους μισθού (που συμπεριλαμβάνει αύξηση 15% το τελευταίο τους έτος) και την... πλήρη διαφάνεια στην πρόσληψή τους!

 

Η ΔΕΗ; Που ο πανέξυπνος κύριος Αθανασόπουλος έπαιρνε 30.000 Ευρώ το μήνα για να μας πει ότι δεν τον νοιάζει να βελτιώσει τα εργοστάσια της ΔΕΗ για να μειωθούν οι ρύποι και να μην πληρώνουμε πρόστιμο 1εκ. Ευρώ την ημέρα, γιατί "το κόστος θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές".

 

Στον ΗΣΑΠ και τον ΟΣΕ; Με τους υπέρογκους μισθούς; Για ποιο λόγο; Με τι προσόντα και προσφορά παίρνουν 70-80.000 Ευρώ το χρόνο;

 

Αυτά ενδεικτικά. Γιατί η λίστα της κακοδιαχείρισης και του ρουσφετιού είναι ατελείωτη.

Link to comment
Share on other sites

Σε ολα οσα αναφερετε ΔΕΝ μπαινει ταξη ουτε σε 2 ουτε σε 2 ουτε σε 10χρονια...

 

Ειναι σαν να εχεις μια εταιρια με εσοδα 20000Ε. Να προσλαμβανεις 50 υπαλληλους, να τους πληρωνεις με δανεικα, να ζεις και συ με δανεικα, να ανοιγεις και 5 αλλες εταιρειες με δανεικα, να παιρνεις αλλους 50 υπαλληλους σε καθε εταιρεια με δανεικα, ολοι αυτοι να μην δουλευουν, να μην εχεις εσοδα, να συνεχιζεις να χρεωνεσαι για να τους συντηρεις και ΞΑΦΝΙΚΑ μετα απο 30 χρονια να πεις θα βαλλω ταξη....

 

Απλα ΔΕΝ γινεται..

 

Ολοι βλεπουμε καθε μερα την κατασταση των ΔΕΚΟ, των δημοσιων υπηρεσιων, τον νοσοκομειων, των σχολειων....

 

Απλα ΔΕΝ αλλαζουν....

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.