Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σπασμένα λογισμικά


a.k.topo

Recommended Posts

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους.Θα ήθελα να μου λύσετε μια απόρία μου.Ποιος ή ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την χρήση σπασμένων λογισμικών π.χ cad από κάποιο τεχνίκο γραφείο?Αφορά μόνο φορολόγικό κίνδυνο?Γιάτι εχώ την εντύπωση ότι ένα αρκετό μεγάλο ποσοστό γραφείων δουλεύει με τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σας θυμίζουμε ΟΤΙ:

 

Το Φόρουμ καταδικάζει απερίφραστα την οποιαδήποτε αναφορά σε "σπασμένα" προγράμματα, την οποιαδήποτε αναφορά σε sites/forums/portals όπου μπορεί κάποιος να βρει παράνομα εγχειρίδια χρήσης ή κωδικούς για να "ξεκλειδώσει" προγράμματα, καθώς επίσης και την κατά οποιονδήποτε τρόπο προώθηση και διακίνηση, τόσο των εν λόγω προγραμμάτων, όσο και αντιγράφων εγχειριδίων χρήσης προγραμμάτων.

 

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και ως εκ τούτου η διακίνησή τους με οποιονδήποτε τρόπο πέραν αυτού που η εκάστοτε ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει καθορίσει ως νόμιμο, αποτελεί παράνομη πράξη και αυτονόητα επιφέρει ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση ποινικής δίωξης.

 

Το Φόρουμ σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένο να προσφέρει κάλυψη σε ανάλογες ενέργειες όπως και σε μέλη που προβαίνουν σ΄αυτές, καθώς αφενός κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο προς τις αρχές του και τη φιλοσοφία του περί ελεύθερης μεν, νόμιμης δε διακίνησης γνώσης, αφετέρου θα αποτελούσε και για το ίδιο το Φόρουμ ποινικό αδίκημα.

 

Σημειώνεται ότι την ευθύνη δεν την έχει μόνο αυτός που ζητά, αλλά και αυτός που προσφέρει την πληροφορία, είτε με δημοσίευση είτε με προσωπικό μήνυμα είτε με e-mail.

 

Σας καλούμε λοιπόν να είστε πολύ προσεκτικοί σε σχέση με το εν λόγω ζήτημα και να τηρείτε απαρέγκλιτα το άρθρο Νο 10 των Κανόνων Συμμετοχής, για να προστατεύσετε τόσο το Φόρουμ που σας φιλοξενεί, όσο και τον ίδιο σας τον εαυτό.

 

 

Εκ της ομάδας συντονισμού.

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από αυτά που ορθώς τόνισε ο συνάδελφος ilias, πρέπει να σου πω, πως με τους ελέγχους που έχουν ήδη αρχίσει σε τεχνικά γραφεία.... μιας και θεωρούμαστε κατά τεκμήριο φοροφυγάδες, κλειστό επάγγελμα, με μεγάλο κύκλο εργασιών κλπ κλπ .... κοιτάζουν και το λογισμικό που υπάρχει στον Η/Υ. Αν θέλεις να ανοίξεις γραφείο πρόσεχε μην αντί για "καλημέρα" στην αγορά ...πεις σύντομα "καληνύχτα" διαρκείας!!!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχει συμβεί να είμαι παρών σε έλεγχο σε τεχνική κατασκευαστική Α.Ε. (ανήκα στο δυναμικό της τότε) , θυμάμαι χαρακτηριστικά το παρακάτω συμβάν.

 

Μπαίνουν με εισαγγελική εντολή διάφοροι "περίεργοι" και άλλοι επίσημοι που ευγενικά μας καλούν να απομακρυνθούμε εμείς και το προσωπικό μας από ΚΑΘΕ θέση Η/Υ και στη συνέχεια οι "περίεργοι" βγάζουν λαβράκια που γενικά κοστίζουν πολύ. Και βέβαια , αν στον έλεγχο υπάρχουν και "στελέχη" του ΣΔΟΕ (ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα) , σε περίπτωση που βρεθεί πειρατικό λογισμικό , υπάρχουν ταυτόχρονα δύο αδικήματα : 1) Μη νόμιμη χρήση λογισμικού 2) Μη αποδιδόμενο Φ.Π.Α. και συνέργεια απλή ή κατ' εξακολούθηση σε αυτό .

 

Και ενώ το "γλέντι" ξεκινά, μαντέψτε ποιός θα πληρώσει το λογαριασμό και τα σπασμένα...

Link to comment
Share on other sites

τι εγινε...το θεμα κλειδωνει-ξεκλειδωνει?

 

Παρατήρηση: Διαφωνία και απορίες σχετικά με αποφάσεις Συντονιστών/Διαχειριστών δεν μπορεί να είναι θέμα δημόσιου διαλόγου, αλλά επιλύεται μόνο με π.μ. σ' αυτούς.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Πάντως για να έχουμε όλοι το κεφάλι μας ήσυχο... εγώ θα πρότεινα να αρχίσουμε να δουλεύουμε με ελεύθερο λογισμικό. Προφανώς οι δυνατότητες δεν έχουν φτάσει στα ίδια επίπεδα ειδικά σε εξειδικευμένα λογισμικά αλλά όπου είναι δυνατόν μπορεί να είναι μια καλή αρχή... τουλάχιστον για τους πιο νέους!!

Link to comment
Share on other sites

Αν και είμαι υπέρμαχος του ανοικτού λογισμικού, συμφωνώ ότι μέρος μόνο των εργασιών μας θα καλύψουν. Συν τω χρόνω , θα βελτιωθούν και θα μας απαλλάξουν από έξοδα και λαχτάρες.

 

Περισσότερα εδώ ή και εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι οπαδός του "πληρωμένου - αγορασμένου¨ λογισμικού για τον εξής απλό λόγο. Όταν αγοράζεις κάτι και το πληρώνεις, το πονάς πιο πολύ και κάθεσαι και το μαθαίνεις καλά. Θα ήθελα όμως να παραθέσω και τις εξής σκέψεις.

 

α) Οι εταιρείες συγγραφής του -Χ- προγράμματος ελάχιστα ενδιαφέρονται για το αν κυκλοφορούν αντίγραφα η όχι. Πολλές φορές μάλιστα ¨διαρρέουν¨και οι ίδιες το κατιτίς τους προς τα έξω. Ξέρουν πως αυτός που είναι νάρθει σαν πελάτης θάρθει. Και κυρίως δημιουργούν μια βάση χρηστών ή το καλύτερο δημιουργούν μια ¨ανάγκη¨ σε μια ομάδα χρηστών.

 

β) Εκείνοι που κόπτονται περισσότερο (εδώ στην Ελλάδα) είναι οι διανομείς. Αυτοί κάνουν τις καταγγελίες και αυτοί κυνηγούν τους πάντες. Δεν νομίζω πως πράττουν αντιδεοντολογικά, αλλά δεν μπορώ να προσπεράσω και τον ζήλο τους.

 

γ) Τα ελληνικά add-on σε γνωστό ξένο πρόγραμμα, πωλούνται κανονικά ΑΣΧΕΤΩΣ αν έχεις εσύ απο κάτω νόμιμο η όχι το πρόγραμμα. Τις περισσότερες φορές (και το ρώτησα τουλάχιστον σε 4 dealer γνωστού add-on) όταν τους ρώταγα για την τιμή και ότι ώχ χρειάζομαι και την βάση μου είπαν απλά, απλούστατα ότι αυτοί θα ¨θεωρήσουν¨ότι την βρήκαν ήδη έτοιμη.

 

δ) Πρόμαχοι της νομιμότητας ξεκίνησαν όλοι αυτοί που την δεκαετία του 90 πλημμύρισαν την Στουρνάρη αλλά και όλη την Ελλάδα με βιβλία manual διαφόρων προγραμμάτων. Χωρίς να αναρωτιούνται γιατί πωλούνται 10000 βιβλία του -Χ- προγράμματος ενώ προγράμματα 4-5 το χρόνο.

 

ε) Μερικές φορές ξαναδιαβάζω το βιβλίο ΗΘΙΚΗ του Th.Mill για να καταλάβω γιατί για το πρόγραμμα που αγόρασα με βάλανε στην πρίζα (πότε η Intel με επεξεργαστές, πότε η Μικρομαλακή με λειτουργικό κλπ κλπ) και το καθιέρωσαν ΕΠΕΤΕΙΟ να μου βγάζουν ΚΑΘΕ χρόνο μια καινούργια έκδοση (ενίοτε σταματώντας το support προηγούμενων εκδόσεων). Στήσανε μια βιομηχανία λογισμικού, και αφού πουλήσανε και πήρανε το κέρδος (λογικό και τίμιο) καλούν τους χρήστες να συντηρήσουν αυτοί την βιομηχανία τους. Μου θυμίζει τους φτηνούς εκτυπωτές με τα ακριβά μελάνια. Μόνο που εδώ έχουμε και ακριβά προγράμματα και ακριβά ετήσια έξοδα.

Και δεν βλέπω καμία ηθική προαίρεση όταν αυτοματοποιημένα και απρόκλητα σκαννάρουν τον υπολογιστή μου τα bot τους και μου εγκαθιστούν η μου προτείνουν να εγκαταστήσω κάποια -χ- ενημέρωση. (και εδώ δεν ισχύει το firewall option. αυτοί έρχονται ΜΕΣΑ στο pc μου).

 

στ) Δεν μπορώ να μην σχολιάσω και το φαινόμενο γνωστότατου αρχιτεκτονικού προγράμματος που η εδώ αντιπροσωπεία του έβγαλε Ελληνικό εγχειρίδιο χρήσης για το ελληνικοποιημένο πρόγραμμά της και ουαί και αλλοίμονο αν πάς και το αγοράσεις με τιμολόγιο. Σε μια βδομάδα σου χτυπά το τηλέφωνο...... κλπ κλπ

 

Όλα αυτά (και ακόμα περισσότερα) είναι απλές σκέψεις και συνειρμοί πάνω στην συζήτηση. Ούτως η αλλιώς την δουλειά μας την κάνουμε και με παλιότερες εκδόσεις (πλήν στατικών κλπ).

 

Ξέχασα το αστειότερο όλων. Να σου ζητούν κοντά στα 600-700€ για να σου δώσουν την νέα βέρσιον που έχει 21% ΦΠΑ. Λες και δεν μπορεί κάποιος νομιμότατα να το κάνει απο την ρύθμιση συντελεστών.

 

Γι αυτό και στηρίζω το ανοιχτό λογισμικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.