Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σπασμένα λογισμικά


a.k.topo

Recommended Posts

...

Θα μας πει καποιος ενα opensource cad προγραμμα να δοκιμασουμε?

 

Να προτείνω κάποια λοιπόν.

 

Δείτε εδώ. Δεν δέχεται addons και δεν υποστηρίζει VBA για παραμετροποίηση.

 

Είναι όμως ελαφρύ σε απαιτήσεις και αρκετά γρήγορο.

 

Άλλες σχετικές προτάσεις υπάρχουν εδώ.

 

Με τις σκέψεις του @asterixx συμφωνώ σε γενικές γραμμές και θέλω να σταθώ στα παρακάτω :

 

α) Οι εταιρείες συγγραφής του -Χ- προγράμματος ελάχιστα ενδιαφέρονται για το αν κυκλοφορούν αντίγραφα η όχι. Πολλές φορές μάλιστα ¨διαρρέουν¨και οι ίδιες το κατιτίς τους προς τα έξω. Ξέρουν πως αυτός που είναι νάρθει σαν πελάτης θάρθει. Και κυρίως δημιουργούν μια βάση χρηστών ή το καλύτερο δημιουργούν μια ¨ανάγκη¨ σε μια ομάδα χρηστών.

 

Στη φάση που προσπαθούν να "χτίσουν" βάση χρηστών , φυσικά και ΔΕΝ τους απασχολεί. Μετά ξεκινά το κυνηγητό ...

 

γ) Τα ελληνικά add-on σε γνωστό ξένο πρόγραμμα, πωλούνται κανονικά ΑΣΧΕΤΩΣ αν έχεις εσύ απο κάτω νόμιμο η όχι το πρόγραμμα. Τις περισσότερες φορές (και το ρώτησα τουλάχιστον σε 4 dealer γνωστού add-on) όταν τους ρώταγα για την τιμή και ότι ώχ χρειάζομαι και την βάση μου είπαν απλά, απλούστατα ότι αυτοί θα ¨θεωρήσουν¨ότι την βρήκαν ήδη έτοιμη.

 

Αν δεν το χειρίζονταν έτσι με "ανωτερότητα" γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι δεν επρόκειτο να κάνουν παρά ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ πωλήσεις. Τα καλά και συμφέροντα ...

 

Θα σημειώσω εδώ ότι συνάδελφος και φίλος , που αγόρασε πριν 3-4 χρόνια γνωστό CAD πρόγραμμα στην έκδοση 2005 με το Autocad Map, έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα , "κολλήματα" και σε ερώτησή του για κόστος αναβάθμισης σε 2007 , μόνο που δεν του ζήτησαν να ξαναπληρώσει το πρόγραμμα. Το οποίο πληρώθηκε κανονικά και ΔΕΝ αποτελεί εργαλείο δουλειάς γιατί είναι αναξιόπιστο. Εδώ θέλει χρόνο και χρήμα για εξώδικα και κυνήγι. Αν είμαστε και σε καμμιά χώρα όπου σέβονται τους καταναλωτές και οι νόμοι δεν εφαρμόζονται κατά το δοκούν , ο συνάδελφος θα τους έπαιρνε μπόλικα χρήματα για τις άπειρες ώρες που έχει κυριολεκτικά χάσει βρίζοντας τον εαυτό του για τη στιγμή που αποφάσισε να είναι νόμιμος και σωστός.

 

Η χρήση μη νόμιμου λογισμικού είναι ποινικό αδίκημα αλλά η διάθεση προϊόντων λογισμικού με ελαττώματα και προβλήματα επισύρει επίσης κυρώσεις και μάλιστα τη στιγμή που το λογισμικό δεν πληρεί τις προδιαγραφές τις οποίες διαφημίζει ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος .

 

Εδώ δεν υπάρχουν δουλειές , δικηγόρους θα πληρώνουμε θα μου πείτε ... Υπάρχουν και οι καταναλωτικές οργανώσεις αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την "πυγμή" τους.

 

Κάτι τέτοια ακούω και διαβάζω τακτικότατα τον τελευταίο καιρό και προσανατολίζομαι να δουλεύω με freeware.

 

Δεν λέει όμως και να δουλεύει κανείς με αναξιόπιστα , ασταθή , προβληματικά προγράμματα και να υφίσταται κυρώσεις αντί να τον πληρώνουν που βρίσκει και επισημαίνει λάθη ...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ερωτηση: Εχω μια παλια εκδοση του autoCAD την οποια δεν εχω αναβαθμισει ποτε.. Η autodesk δινει τη δυνατοτητα σε φοιτητες να εχουν κανονικα εκδοση σχεδον ολων τον προγραμματων για ενα χρονο δωρεαν (εχω τη δυνατοτητα για φοιτητικη εκδοση). αν εχω μια τετοια εκδοση στο γραφειο θα εχω προβλημα σε περιπτωση ελεγχου?? Μπορω να αποδειξω οτι δεν την χρησιμοποιω για εμπορικη χρηση??

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει περασει ο 1 χρονος.....απλα ειναι εκδοση για μη εμπορικη εκμεταλλευση...

Εξαλλου καθε χρονο εχεις δικαιωμα να κατεβασεις την τελευταια εκδοση για ακομα ενα χρονο..

Link to comment
Share on other sites

To Θέμα είναι αν στον έλεγχο θα είναι και υπάλληλος της BSA. Εάν είναι τότε ΣΙΓΟΥΡΑ την πάτησες γιατί δεν μπορείς να πείς ότι το έχεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε τεχνικό γραφείο. Αν είναι απλό ΣΔΟΕ κάτι πάει κι έρχεται να τη γλυτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Yπαρχουν καποια εγγραφα που σου λενε τι υποχρεωσεις εχεις με την εγκατασταση του δωρεαν λογισμικου καθως και μετα την παροδο του χρονου. Κοιταξε τα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι απλά είναι τα πράγματα. Όταν λέει η EULA (End User Licence Aggreement) ότι δεν το παρέχει για εμπορική χρήση οφείλεις να απεγκαταστήσεις το λογισμικό αμα την χρήση του υπολογιστή στο γραφείο. Όπου εμπορική χρήση εννοείται η αποκόμιση κέρδους από την χρήση του λογισμικού. Αυτό όμως δεν αφορά την ΣΔΟΕ σαν ΣΔΟΕ (συνήθως δεν ξέρουν και πολλά από άδειες χρήσης λογισμικού) αλλά την αρμόδια υπηρεσία διασφάλισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως δεν μπορώ να αποφύγω (το θυμικό βλέπετε) να σχολιάσω και την άποψή που εκφράζουμε σχεδόν πάντα όταν ακούμε την λέξη ¨μη νόμιμο λογισμικό¨.

 

Αμέσως αποτραβιόμαστε, δήθεν θυμώνουμε, δήθεν κατακρίνουμε, και δήθεν νουθετούμε. Και εδώ μου γεννιέται η απορία.

 

Υπάρχει κάποιος απο εδώ μπέσα που ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποίησε μη αγορασμένο λογισμικό.?? Έτσι για να δεί πως είναι.???? Και ας υπάρχουν τα trials (εφεύρεση πρόσφατη).

 

Και φυσικά παράνομο δεν είναι ένα Manual....Cad η ένα Archi....Draw (;) ) μόνο, αλλά ακόμα και ένα Windows ή ένα Nero ή ένα UnRar που δεν πληρώσαμε.

 

Πάντα κάτι έχουμε. Ας μην υποκρινόμαστε (δεν θέλω να θίξω κανέναν).

 

Θα μου απαντήσει τώρα κάποιος.....

- Ωραία...... όλοι κάτι κάνουν,..... πρέπει να το γράφουμε στα φόρα.????

 

- Όχι όχι δεν λέω αυτό.... απλές σκέψεις κάνω διαβάζοντας το thread.

 

Τέλος πάντων..... Καλό Σαββατοκύριακο....:???:

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε δεν τίθεται θέμα κρίσεων, απλώς καλό είναι να έχουμε γνώση των πραγμάτων ώστε να προστατευόμαστε όσο μπορούμε. Πχ ο συνάδελφος πιο πάνω πιθανώς να έμπλεκε σε περιπέτειες λόγω ενός λογισμικού που κατά τα άλλα νομίμως το κατέχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.