Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τι είδους μουσική ακούτε;


VVT

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 6 months later...

1000 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για ελεύθερη διάθεση

 

Πρόκειται για μία ερασιτεχνική συλλογή τραγουδιών που έγινε κατ' αρχάς ερήμην του Μίκη, από λάτρεις και φίλους της μουσικής του, με σκοπό να διατίθεται δωρεάν.

Ο συνθέτης είναι ήδη από τον περασμένο Μάρτιο ενήμερος για την πρωτοβουλία αυτή και έχει δώσει επισήμως την έγκριση του για την ελεύθερη αντιγραφή των τραγουδιών αυτών και την ελεύθερη διάθεση τους στο διαδίκτυο για μεταφόρτωση σε μορφή mp3.

Η πρόσβαση στα mp3 γίνεται από το blog http://mikis1000songs.blogspot.com/, αλλά και πολλά άλλα blog που δίνουν παραπομπή σε τόπους τύπου rapidshare.

 

Έχοντας μόλις τελειώσει το download διαπιστώνω ότι πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, μοναδική για τον λάτρη της Ελληνικής μουσικής. Η συλλογή είναι προφανές πως δεν αποσκοπεί στην αναλυτική/πλήρη παρουσίαση του κάθε κύκλου τραγουδιών. Υπάρχουν όμως επιλογές από όλους σχεδόν τους κύκλους τραγουδιών του συνθέτη, με ιδιαίτερη έμφαση στις μετά το 1967 δουλειές του. Συμπεριλαμβάνονται δείγματα από όλους τους νεότερους κύκλους τραγουδιών, άγνωστους ως επί τω πλείστον στο ευρύ κοινό, καθώς και πολλές πολλές ιστορικές και άγνωστες εκτελέσεις. Περιλαμβάνονται επίσης και αρκετές σημαντικές ξενόγλωσσες εκτελέσεις.

 

Από τα πολλά τραγούδια ξεχωρίζω την -μάλλον άγνωστη- εκτέλεση του "ήλιος και χρόνος" από Ζορμπαλά - Πανδή (αλλά και την πολύ γνωστή εκτέλεση με Kirchman-Μίκη), καθώς και το "της φωτιάς η εποχή" από τα "πρόσωπα του Ήλιου" με τον Πανδή...

 

Η συλλογή περιλαμβάνει ελάχιστα -κλασσικά- ορχηστρικά, όπως οι χαρταετοί, ο χασαποσέρβικος κα, Απουσιάζουν πολλά σημαντικά soundracks όπως Serpico, Κατάσταση πολιορκίας κλπ, που ευτυχώς υπάρχουν στο youtube.

 

Η συλλογή προφανώς δεν περιλαμβάνει καθόλου συμφωνική μουσική (μπαλέτα, όπερες, συμφωνίες, ορατόρια, μουσική δωματίου) με μόνη εξαίρεση τα εκτεταμένα αποσπάσματα από το "Άξιον Εστί" και το Πνευματικό Εμβατήριο", την συντομευμένη "Κατάσταση Πολιορκίας", το "μίνι ορατόριο" "Επιφάνεια" και ένα μέρος από το "Canto General". Προφανώς πρέπει να ακολουθήσει μία ανάλογη κίνηση με τα συμφωνικά έργα...

 

Τα παιδιά που κάναν την δουλειά έχουν ετοιμάσει εξώφυλλα, οπισθόφυλλα βιβλιαράκια, λίστες και ευρετήρια, πλήρης δουλειά!

 

καλή ακρόαση!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.