Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Να σημειωθεί πως ο Τέκτων7 βρίσκεται πλέον στην έκδοση 5.0.0.46 για να επικοινωνεί με το Fespa10EC (επίσης έκδοσης 5.0.0.46) με τους Ευρωκώδικες.

Όσοι έχουν τα παλιά κλειδιά (σειριακά που μπαίνουν στην θύρα του εκτυπωτή) θα πρέπει να τα αλλάξουν με τα αντίστοιχα usb, αν θέλουν να συνεργάζονται με το νέο Fespa 10EC (δικό τους ή συνεργάτη τους).

Link to comment
Share on other sites

Θέλω όμως την άποψη των χρηστών του ΤΕΚΤΩΝ για τις περιπτώσεις που η κατασκευή ξεφεύγει από τις ορθές γωνίες :roll:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σχετικά με την ευκολία μόρφωσης της κάτοψης και για την ορθότητά της (αλληλοκάλυψη των τοίχων στις αμβλίες και οξείες γωνίες). Γιατί προσωπικά με παιδεύει πάρα πολύ....

Επίσης με εκνευρίζει το γεγονός ότι για να ορίσεις σημείο έλξης πρέπει να σχεδιασείς τις γραμμές του κανάβου. Δεν έχει τη λογική του autocad σε αυτό το θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Χτυπάς τα αδύνατα σημεία...

 

Για την αλληλοκάλυψη των τοίχων υπό γωνία θα πρέπει να δεις την αλλαγή μήκους σε συνδιασμό με το κουμπάκι για διόρθωση αλληλοκαλυπτομενων. Ικανοποιητικά αποτελέσπατα.

 

Γα τις έλξεις έχεις κάποιο δίκιο. Το Autocad υπερέχει γιατί έχει άλλη νοοτροπία. Στο Τέκτων πρέπει να σκεφτείς διαφορετικά. Για λοξά στοιχεία θεωρώ λογικό το να φέρεις extra γραμμές κανάβου.

Το λάθος όμως που κάνει η συντριπτική πλειοψηφία χρηστών είναι ότι δεν σβήνει τις γραμμές κανάβου αφού τις χρησιμοποιήσει.

Έφερες πχ 4 γραμμές για να ορίσεις ένα παραλληλόγραμμο κτίριο. Όταν φτιάξεις τους τοίχους σβήσε τις περιττές γραμμές και έλξεις. Οι τοίχοι έχουν δικές τους έλξεις πλέον!

Γενικά, αν δεν καταλάβει κάποιος πώς λειτουργούν οι έλξεις (και τα κουμπάκια που έχει κάτω για απ/ενεργοποίηση) πατάει εύκολα στο μενού του καναβου την εντολή "κατασκευή" και συνεχίζει. Όμως έτσι οι έλξεις δεν διαγράφονται, απλά γίνονται αόρατες.

Link to comment
Share on other sites

Αν οι τοίχοι σου ήδη αλληλοκαλύπτονται τότε προφανώς και δεν κάνει δουλειά. Θα τους "τραβήξεις" λίγο πιο πίσω ώστε η διόρθωση να γίνει με αυτόματη προέκταση, όπως δείχνει ξεκάθαρα και το εικονίδιο που παρέθεσε ο ted78.

Link to comment
Share on other sites

Thanks. Δεν το είχα παρατηρήσει το εικονίδιο. Και για τι αποστάσεις μεταξύ των τοίχων δουλεύει το εικονίδιο? Δηλαδή, πόσο θα πρέπει να απέχουν στο σημείο που αρχίζουν και συγκλίνουν για να δουλέψει το εργαλείο διόρθωσης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.