Μετάβαση στο περιεχόμενο

Windows 7 και συμβατότητα


parist43

Recommended Posts

Ελα ομως που στα 98 δουλευουν ολα τα προγραματα μου....

 

Σύμφωνοι, αλλά τα Windows 98 έχουν πάψει και να υποστηρίζονται επίσημα. Δεν βγαίνουν drivers για νέες συσκευές , δεν υπάρχει υποστήριξη για προβλήματα λογισμικού.

Τα προγράμματά σας δηλαδή υποστηρίζουν όλα Windows 98 ή να πιστέψω ότι έχουν να ενημερωθούν από τότε ;

 

εγω θυμαμαι οτι στο Πολυτεχνειο δουλευαμε με καρτες που τις τρυπουσαμε σε ενα μηχανημα....και μετα βεβαια βγηκε ο Αmstrad και αργοτερα ηλθαν τα PC.με τις πρωτες μεγαλες τους δισκετες ...μετα ηρθαν οι μικρες δισκετες μετα τα CD μετα τα DVD και μετα ...αλαξε τελειως ο υπολογιστης..

και θα συνεχιζει να το κανει...απλα οι περισοτεροι εδω μεσα ειστε πιτσιρικια.

 

Κι' εγώ έτσι τα θυμάμαι (FORTRAN 77 με κάρτες στο κτίριο των μηχανολόγων) και να σας πω την αλήθεια , τις νοσταλγώ εκείνες τις εποχές. Έχω κρατήσει Hardcopy από προγράμματα που έφτιαχνα στο πολυτεχνείο για διάφορες εργασίες ακόμη και από τον "μουσειακό" εκτυπωτή για ZX Spectrum το 1985.Μετά ο Amstrad με κασέττα και δισκέττα (464 , 664 , 6128 ) , Amiga κ.λ.π. Μάλιστα αρθρογραφούσα για 3-4 χρόνια (1987 - 1990) σε περιοδικά για PC (Ελληνική Πλευρά των Personal Computers, Ελληνική Πλευρά του Amstrad, Micromad). Θα τα θυμάστε ίσως.

 

Βέβαια , το ότι τα νοσταλγώ δεν σημαίνει ότι θα βασίσω σήμερα την δουλειά μου σε λειτουργικά συστήματα ή σε προγράμματα που επίσημα ΔΕΝ υποστηρίζονται από τους δημιουργούς τους.

 

Ένα σημερινό απαιτητικό πρόγραμμα CAD , απαιτεί Windows XP ή Vista και αν υπόσχεται φωτορεαλισμό , θα πρέπει να υποστηρίζει 64bit λειτουργικό σύστημα και άλλα ενδιαφέροντα. Κάποιο πρόγραμμα που να υποστηρίζει Windows 98 , πιθανότατα θα βρεθεί στην αγορά αλλά όταν ζητηθεί βοήθεια , αμφιβάλλω αν θα έχουν κρατήσει κανένα PC με Windows 98 ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Να μην αναφέρω απαιτητικά προγράμματα στατικής ανάλυσης με πεπερασμένα στοιχεία . Να μην αναφέρω προγράμματα που έχουν άμεση σχέση με την νομοθεσία (κανονισμός φορτίσεων) και φυσικά ΔΕΝ υποστηρίζουν τόσο παλιές εκδόσεις των Windows , ανεξάρτητα αν εμφανίζονται πιο σταθερές σε κάποιες περιπτώσεις.

 

Τελικά όλα είναι θέμα ιεράρχησης αναγκών .

 

Ο καθένας μας πράττει όπως κρίνει σωστότερο και με τον αποδοτικότερο κατά τη γνώμη του τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 150
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

parist43 μάλλον έχεις χρησιμοποιήσει το cyber στο ΕΜΠ γιατί αυτό με το τρύπημα και τις καρτέλες μου το θυμησες και μένα!!!!!!! (α και τον amstrad 6128 ευτυχώς που κυκλοφόρησε τότε γιατί δεν θα παίρναμε δίπλωμα -που να κάναμε τις εργασίες με το χέρι) Εγώ πάντως για τα τοπογραφικά χρησιμοποιώ το geocalc σε DOS (δουλεύει καλά μόνο σε 98 ) και το αρχιτεκτονικό (σε 98 μόνο) και κάνω μια χαρά την δουλειά μου , τώρα σίγουρα για τα στατικά (ολοστατικά) λειτουργεί σε XP Επομένως το xp το έχω για ιντερνετ και για τα ολοστατικά

Link to comment
Share on other sites

Για να τελειώνουμε με το "off topic". Καταρχήν περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Ο καθένας εργάζεται και επιλέγει εργαλεία καταπώς τον συμφέρει. Το θέμα όμως είναι ότι καινούργιο κρασί δεν μπαίνει σε παλιό ασκί. Αν δοκιμάσετε να βάλετε win98 σε μηχάνημα τελευταίας γενιάς απλά θα αρνηθεί να εγκατασταθεί! Όσο για τα XP η MS είχε πει ότι θα σταματήσει την υποστήριξή τους από τα πέρυσι αλλά ελέω μεγάλων οργανισμών έδωσε παράταση. Σκεφθείτε όμως ότι ακόμα και αυτά εμφανίζουν δυσλειτουργίες με τους νέους επεξεργαστές (πχ δεν μπορούν να δουν χωρίς πείραγμα L2 cache μεγαλύτερη από 256Κ-αποδεδειγμένο αυτό!). Οπότε εφόσον αγοράζετε καινούργιο μηχάνημα τότε καλύτερα να εγκαταστήσετε το νεότερο λειτουργικό που υπάρχει...

Link to comment
Share on other sites

ασχετο αλλα μια μου θυμηθηκαμε υπολογιστες τοσο παληους ας θυμηθουμε και ενα καταπληκτικο του ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ "μονομαχια στις σερες μανδρες"

επι της ουσιας δουλευω ΟΔΟΣ 6 (που οπως μου ειπαν δεν δουλευει σε WIN7 )το Αποδοση σε DOS και το ΑCAD2002 ,διοτι αυτο συνεργαζεται με το ΟΔΟΣ6.

κανω ολη τη δουλεια που χρειαζομαι.Γιατι να τα ενημερωσω?

Για να παρω τις καινουργιες εκδοσεις αυτων ολων χρειαζεται 10000 ευρω.για ποιο λογο να δωσω τοσα λεφτα ?να ηταν εποχη που θα πηζαμε στη δουλεια να τα δωσω.τωρα με τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

οχι εχει και τα καλα του.την 22αρα οθονη,τα βιντεο του you tube ,τον ιντερνετ explorer 8.

τον παληο θα τον εχω για δουλεια και τον νεο για το ιντερνετ και τη διασκεδαση.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να μου δώσεις το μηχανάκι (χωρίς την οθόνη) και να σου δώσω τον pentium 4 που έχω (τροφοδοτικό θέλει μόνο) για να τον έχεις για ιντερνετ και διασκέδαση...

Link to comment
Share on other sites

Για τα XP τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όπως είπα και πριν η MS είχε ανακοινώσει πέρυσι τον Ιούνιο ότι θα σταματήσει την υποστήριξή τους από τον 09/2009. Επειδή όμως τα sVista είναι σβήστα έδωσε παράταση μέχρι να είναι έτοιμοι οι μεγάλοι οργανισμοί να εγκαταστήσουν τα win7 (τα οποία βέβαια βγήκαν φέτος).

Για το 2ο: Υπάρχει το powershell αλλά ουδεμία σχέση με το command των 98 (δεν έχει κανένα από τα απαιτούμενα αρχεία για να ξεγελαστούν τα προγράμματα ότι τρέχουν σε DOS).

Link to comment
Share on other sites

δεν εχει σχεση με το cmd αλλα επειδη χρειαζεται αντιστοιχη scriptlanguage εχουν τωρα το powershell και λενε οτι με τις εντολες του cmd δεν εχει προβλημα.σιγουρα χρειαζεται αυτο....

 

περιμενε cna αφου και τα 7 εχουν recovery console dos δεν ειναι αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.