Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αγροτεμάχιο με τμήμα πιθανόν δασικό


Recommended Posts

Συνάδελφοι, έκταση 10 στρεμ βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού <2000 κατ. πάνω στο βουνό όπου γύρω γύρω "μοιάζει" δάσος. Το τεμάχιο στο όποιο αναφέρομαι αποτελείται από 7στρ. "καθαρότατου" γηπέδου (δεν υπάρχει ούτε λουλούδι!!!τόσο καθαρό), ενώ περί τα 3 στρμ. αποτελούνται από θαμνώδη έκταση(πουρνάρια). Θέλω να κάνω ένα τοπογραφικό για αποδοχή κληρονομίας..Το έχω αποτυπώσει εξ ολοκλήρου( θαμνώδη και καθαρό).

 

Πως πρέπει να το αντιμετωπίσω?? Μπορώ να το δηλώσω άρτιο και οικοδομήσιμο (λόγω >4στρμ)?? Ολόκληρο ή το κομμάτι των 7στρ. μόνο? και το άλλο να πω ότι είναι δασικό?? Ή πρέπει να περάσει από δασαρχείο πρώτα να χαρακτηριστεί και μετά να υπογράψω τα παραπάνω???

Είμαι νέος και συγχωρέστε με αν κάτι θεωρείται αυτονόητο ή μπαρούφα..

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε σ΄αυτές τις περιπτώσεις, κατά την άποψη μου, καλό είναι να έχει προηγηθεί η πράξη χαρακτηρισμού από το δασαρχείο...

Εναλλακτικά μπορείς στη δήλωση αρτιότητας/οικοδομησιμότητας του 651/77 να αναφέρεις ότι απαιτείται και πράξη χαρακτηρισμού από το οικείο δασαρχείο.

Link to comment
Share on other sites

Εγω το εχω κωδικοποιησει ως εξης για τα εκτος σχεδιου.

Ελεγχω την αρτιοτητα και απο τη στιγμη που ειναι αρτιο γραφω οτι ειναι αρτιο αλλα για την οικοδομησιμοτητα πρεπει να προηγηθει βεβαιωση Δασαρχειου. Εξ' αλλου ο νομος μιλα για αρτιοτητα αγροτεμαχιων. Η οικοδομησιμοτητα ελεγχεται.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω αναφερω οτι για να παρει οικοδομησιμοτητα χρειαζεται βεβαιωση δασαρχειου και αρχαιολογικης υπηρεσιας.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε συνάδελφοι, για να αποφύγω και εγώ και ο ιδιοκτήτης το ανακάτεμα του Δασαρχείου και για να τελειώσει και τη δουλειά του ο άνθρωπος με την αποδοχή κληρονομιάς ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ να αντιμετωπίσω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αν δηλώσω το εξής: "Άρτιο βάση της ισχύουσας πολεοδομικής νομοθεσίας, ωστόσο για την οικοδομησιμότητά του χρειάζεται να προηγηθεί πράξη χαρακτηρισμού από το αρμόδιο δασαρχείο". Αν κάτι δεν κατάλαβα καλά ας μου το επισημάνει κάποιος..Σας ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι όλους. Θεωρώ ότι βοηθήθηκα αρκετά και το φόρουμ πολύ σημαντικό! Σας ευχαριστώ..

Link to comment
Share on other sites

αν το δασαρχειο ειναι το μονο πιθανο εμποδιο και δεν υπαρχει και κατι αλλο, οπως αρχαιολογια, τοτε ναι, εγω ετσι θα εγραφα

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι και για την αρτιότητα πρέπει να κρατήσεις επιφυλακτική στάση, διότι δεν γνωρίζεις εκ προϊμίου αν και τι ποσοστό από τα 10 στρ. μπορεί το δασαρχείο να θεωρήσει δημόσια δασική έκταση.

Link to comment
Share on other sites

καλυτερα γραψε "ειναι αρτιο και οικοδομησιμο με την προυποθεση να μην χαρακτηριστει δημοσια δασικη εκταση .Για τον χαρακτηρισμο αρμοδια ειναι η Δ/νση Δασων."

η μην γραψεις τιποτα.για τα εκτος δεν απαιτειται Ν651/77

για να μεταβιβαστει.η περασε το απο δασαρχειο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, μετά και από συζήτηση που έκανα και με την αρμόδια πολεοδομία και το δασαρχείο μου είπαν το πιο σωστό όλων, είναι να ενεργήσω όπως με προτρέπει και ο συνάδελφος "qmd". Το αναφέρω θέλοντας να βοηθήσω και όλους εσάς τους υπολοίπους που πιθανόν βρεθείτε κάποια στιγμή αντιμέτωποι με μια ίδια περίπτωση..Δεν παύω να σέβομαι την άποψη του καθενός και να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέσατε..

 

Συνάδελφε "parist43" το ότι η δήλωση του Ν.651/77 για μεταβίβαση του εκτός σχεδίου δεν είναι υποχρεωτική είναι σίγουρο?? Η υπάρχει πιθανότητα να μου το στείλει πίσω ο συμβολαιογράφος?? Γιατί σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να μη συντάξω δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε TopoEΜΠ εν πρώτοις δες και το http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1218 που αφορά την δήλωση 651/77. Κατά τα λοιπά σε καθαρά αγροτικές περιοχές όντως δεν απαιτείται δήλωση μηχανικού περί αρτιότητας / οικοδομησιμότητας (αρθρο 3 Ν.1078/80), όπως σωστά έγραψε πριν και ο συνάδελφος parist43.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.