Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγροτεμάχιο με τμήμα πιθανόν δασικό


Recommended Posts

Επειδή πρόσφατα μου έτυχε μια παρόμοια περίπτωση και το όλο μπέρδεμα ήταν ότι υπήρχε διαφορετικός χαρακτηρισμός από το δασαρχείο και διαφορετικός από το κτηματολόγιο… από την πολεοδομία μου ζητήθηκε χαρακτηρισμός από το δασαρχείο. Το δασαρχείο μου ζήτησε να δημοσιεύσω σε δυο τοπικές εφημερίδες την γνωμοδότηση του και έπειτα το δασαρχείο θα έκανε ανάρτηση στο δήμο της αντίστοιχης απόφασης για ένα διάστημα αν θυμάμαι καλά ενός μηνά. Από κει και πέρα από την αρχή που πήγα στο δασαρχείο μου είπαν ότι δεν τίθεται θέμα μιας και το τμήμα που χαρακτηριστικέ ως δασικό δεν επηρέαζε την αρτιότητα του υπολοίπου τμήματος. Αν λοιπόν υπάρχει η γνωμοδότηση του δασαρχείου μέσα στο φάκελο τότε όλα νομίζω ότι είναι πιο απλά.

 

Link to comment
Share on other sites

Φίλε ΤοποΕΜΠ πρώτα θα πρέπει να δεις τους δασικούς χάρτες της οικείας Δνσης Δασών από προηγούμενες πράξεις χαρακτηρισμού.

Αν δεν υπάρχει απόφαση για την περιοχή και για να είσαι καλυμμένος πρέπει να υπερτονίσεις στην δήλωσή σου ότι για την έκδοση οικοδομικής αδείας απαιτείται έγκριση από την Δνση Δασών. Στην γενική περίπτωση μεταβίβασης ο συμβολαιογράφος είναι υποχρεωμένος (θεωρητικά) να περιμένει την πράξη χαρακτηρισμού. Επειδή είναι βέβαια αποδοχή κληρονομιάς λογικά δεν θα το ζητήσει. Πάντως αν δεν έχεις πάει ακόμα να μετρήσεις και έχεις την δυνατότητα, καλύτερα να το κάνεις με GPS οπότε με το ίδιο τοπογραφικό θα πας και στη Δνση Δασών. Θα αυξήσεις και την αμοιβή σου και θα είσαι και σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως αν δεν έχεις πάει ακόμα να μετρήσεις και έχεις την δυνατότητα, καλύτερα να το κάνεις με GPS οπότε με το ίδιο τοπογραφικό θα πας και στη Δνση Δασών. Θα αυξήσεις και την αμοιβή σου και θα είσαι και σίγουρος.

Για τι ύψους αύξηση μιλάμε; Γιατί το ΤΕΕ προβλέπει πάνω από 1100 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Συνάδελφε qmd ,διάβασα την γνωμάτευση του ΤΕΕ για τον 651/77. Νομίζω ότι διαχωρίζει τις πολεοδομικές διατάξεις από την Αρχαιολογία, το Δασαρχείο κτλ. Πιστεύετε ότι τελικά στην δήλωση του 651 για ένα γήπεδο που είναι άρτιο λόγω εμβαδού κτλ. να μπαίνει η επιφύλαξη ότι μπορεί κάποιο τμήμα του να αποτελεί δημόσια δασική έκταση?

Δηλαδή κάτι σαν:

''είναι άρτιο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις εφόσον κάποιο τμήμα του ικανού μεγέθους δεν αποτελέι δημόσια δασική έκταση. Οικοδομήσιμο θα είναι κατόπιν έκδοσης βεβαίωσης από το οικείο Δασαρχείο περί μη υπαγωγής του στους περί προστασίας των δασών νόμους και διατάξεις''

Μήπως είναι περίττό ?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς, ΔΕΝ πρέπει να περιλαμβάνεται στη δήλωση του ν. 651/77, διατύπωση ή επιφύλαξη για την οικοδομησιμότητα ενός ακινήτου, που εξαρτάται από άλλους φορείς, όπως δασαρχείο, αρχαιολογία κλπ.

 

Πέραν της σαφούς διατύπωσης του άρθρου 5 του ν. 651/77, ότι με τη δήλωση βεβαιώνεται, από τον ιδιώτη μηχανικό, η αρτιότητα και οικοδομησιμότητα ή όχι του ακινήτου, ΜΕ ΒΑΣΗ, τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις, και η γνωμοδότηση του Γραφείου Δικαστικού του ΤΕΕ καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα, αναλύοντας σχετικό σκεπτικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.