Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ρόλος του ΤΕΕ


Structur

Recommended Posts

Καποιοι ισως να νομιζουν οτι εξυπηρετω τιποτα κομματικα συμφεροντα. (!)

 

Το θεμα ειναι οτι το τεε με την αθρωα εναγκαλιση στους κολπους του ατομων που οχι τα κριτηρια μηχανικου δεν καλυπτουν αλλα να μην πω τι καλυπτουν, εχει καταντησει τον κλαδο ενα συνοθυλευμα, μπατε σκυλοι αλλεστε. Αυτα ειναι πραγματικοτητες τι να κανουμε. Πολλοι παραπονουνται για το επιπεδο των πελατων που ερχονται και δεν σεβονται το μηχανικο (βλ. παπος). ετσι ειναι ποιος ευθυνεται εδω? ο πελατης? ο πελατης εχει μια γενικη εικονα του τι ειναι μηχανικος και δυστυχως ειναι σωστη. Για αυτα τα ολιγα φταιει το τεε.

 

Και ειναι προαγωγος της επιστημης το τεε? Κατ αρχην δεν ειναι ο ρολος του τεε να προαγει τις επιστημες (!!) αλλα να ρυθμιζει την αγορα εργασιας. εκει τα χει κανει μανταρα.

 

πχ ειχα ακουσει καποτε και για "οικους αξιολογησης". Τι να το κανω αν το τεε παρει τα πανο αν αυτοι οι οικοι τελικα εγκαθιδρυθουν εδω? αφου πρωτιστως αυτο υπεσκαψε την αξια του (και κατα συνεπεια των μελων του). να παω και γω να σηκωσω πανο? ας ειμεθα λιγο σοβαροι κυριοι.

 

Και επειδη πολλοι αναρωτιουνται τι λυσεις υπαρχουν, να πω εγω μια λυση:

 

ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ, και αναγκαστικη παρακολουθηση με εξετασεις τουλαχιστον 20 μαθηματων σε ελληνικο ιδρυμα (για να ειμαστε ΣΧΕΤΙΚΑ δικαιοι αφου παρακαμπτει τις πανελληνιες που καποια κοροιδα εφτυσαν αιμα). Τελεια και παυλα. Ειναι διατεθειμενη καποια "παραταξη" να το πραξει? Ποναει? Φυσικα και ποναει αλλα συνιστα μια πρωτη κατευθυνση θεραπειας.

 

Οσο αυτα δεν γινονται το τεε λειτουργει με τον τροπο που περιεγραψα στο πρωτο ποστ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 121
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

mechcon, αν αναφερεσαι σε μενα απαντω

 

(v) πας να προστατεψεις κατι? γιατι αυτη την εντυπωση μου δινεις.

 

και φυσικα και σηκωνω το δαχτυλο. .

 

Είμαι απλά αμετανόητα υπέρμαχος της δημοκρατίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, αξίες τις οποίες φοβάμαι ότι τις έχουμε ξεχάσει. Έχοντας ζήσει ως μαθητής το τι σημαίνει χούντα, τελευταία φοβάμαι... Μπορεί να είναι και από τα γεράματα

 

Πιστεύω στους συλλογικούς φορείς γιατί δεν έχω άλλο αποκούμπι, όσο και αν μας απογοητεύουν οι ηγεσίες αλλά και τα μέλη. Για αυτό υποστηρίζω το ΤΕΕ.

Αυτό το blog από τη φύση του, αντικειμενικά, προάγει την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και υπό ορισμένες προϋποθέσεις τη δημοκρατία. Για αυτό, βοηθάω όσο μπορώ και αυτό το blog.

Πιστεύω ότι σε αυτήν την υπέροχη δουλειά που κάνει αυτό το blog (και καλύπτει ανάγκες που έπρεπε να καλύπτουν άλλοι συλλογικοί φορείς, όπως και το ΤΕΕ) δεν χωράνε τσαμπουκάδες αυθεντίας και επιβολή της γνώμης με ηλεκτρονικά γιουχαρίσματα.

Μιας και μιλάμε για το ΤΕΕ, εγώ πιστεύω ότι απαιτείται μια σημαντική ανανέωση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται. Πρακτικά θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τούτο.

 

Το ΤΕΕ να ανοίξει τις πόρτες του σε κάθε πρωτοβουλία μηχανικών από τα κάτω και να τους προσφέρει χώρο έκφρασης. Με αυτόν τον τρόπο ενδέχεται να υπάρξει μια από τα κάτω πίεση για αλλαγές.

Να αξοίξει τις πόρτες του σε ανεξάρτητους μηχανικούς. Σε κάθε επιτροπή που συστήνει το ΤΕΕ να υπάρχει μια ποσόστωση μηχανικών ανεξάρτητων (που δεν συμμετείχαν ως υποψήφιοι σε εκλογές) που θα επιλέγονται στην τύχη από βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί μέσα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος που γίνεται παραδοσιακά αλλά αξιοποιείται περιορισμένα.

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές να μην ορίζονται από τη Διοίκηση αλλά να εκλέγονται τοπικά κάλ.

Μηχανικοί είμαστε, ας αναζητήσουμε πρακτικές διεξόδους, στην συνέχεια θα δούμε και τα όρια του συστήματος ΤΕΕ για να τα αλλάξουμε.

Επειδή στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι κουρασμένοι, ας ακούσουμε τουλάχιστον κάτι ευχάριστο (Don't worry, be happy) http://www.youtube.com/watch?v=jyYZUhSeRYc

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω επαγγελματικα΄δικαιώματα 15-17 χρόνια μετά την ίδρυση ελληνικών σχολών αν θες απόδειξη ,...

...δεν μπορούμε πχ ΄500 μηχανικοί περιβάλλοντος διασκορπισμένοι και οι μισοί να ψηφίζουν σε διαφορετικές ειδικότητες να εκλέξουν αντιπροσώπους όταν η ψήφος τους είναι πχ το 1 /30 της ειδικότητας που ψηφίζουν

 

Συνάδελφε ZaXoYs,

Έχεις απόλυτο δίκιο να είσαι αγανακτισμένος και πράγματι έχει ευθύνες το ΤΕΕ για τα δικαιώματα των λεγόμενων νέων ειδικοτήτων (αν και έχουν ήδη γίνει παλιές).

Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει οπωσδήποτε να ψηφίσεις!

Θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι την τελευταία περίοδο επιλέχθηκε μια διαδικασία, αυτή των Επιτροπών Διαιτησιών, η οποία είναι η μόνη διέξοδος και θα πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό. Η συγκεκριμένη διαδικασία βοήθησε να κατοχυρωθούν τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Μεταλλειολόγων – Μεταλλουργών

Για αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε ώστε το ΤΕΕ να γίνει πιο δυνατό, πιο αποτελεσματικό, πιο καλό, δηλαδή να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

mechcon, το ίδιο όμως δεν ισχύει και για την Διοικούσα?

Το σώμα εκλέγει τους αντιπροσώπους του και οι αντιπρόσωποι εκλέγουν όλοι μαζί την Δ.Ε ενώ οι αντιπρόσωποι του κάθε νομού τη Ν.Ε. του κάθε νομού.

Αυτή όμως η έρμη η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου έχει χρόνια που ζυμώνεται.... :(

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ωραια ψηφισα. Ε και?

 

Σε λιγο ξεχαστε ελαχιστες αμοιβες κλπ, που ειναι οντως μετρο κομμουνιστικων καθεστωτων.

 

Ποιος χορηγουσε αδειες ασκησεως με το τσουβαλι?? Προσωπικα δεν ξερω καποιον που να μην "περασε", και οσοι δεν μπορουσαν να κανουν ουτε προσθεση, λαδωσαν και λιγο και ολα οκ. Τα αποτελεσματα ειναι μπροστα μας. Το ΤΕΕ μας κατεστρεψε.

 

Δεν ενδιαφερθηκε ποτε και για τιποτα, σερνεται παντα πισω απο τις εξελιξεις. Εχει κανει τεραστια ζημια. Ποτε δεν ασχοληθηκε σοβαρα με τα επαγγελματικα δικαιωματα των μηχανικων ερχομενο παντα προ τετελεσμενων.

 

Αδικησε αλλες ειδικοτητες (πχ μηχανικοι Η/Υ), δεν εχει κανει τιποτα για την απλοποιηση της νομοθεσιας ωστε να ερθουν ξενες επενδυσεις, αφου θελει να προστατευει καποιες φοβισμενες συντεχνιες εντος του.

 

Προβλεπω οτι καποια στιγμη αφου θα εχει απαξιωθει τελειως θα καταργηθει ΕΜΜΕΣΑ. Το μονο που θα μας θυμιζει οτι υπαρχει το τεε θα ειναι το 50ρικο της συνδρομης και οι κρατησεις, για να σιτιζονται εις το διηνεκες οι αργοσχολοι υπαλληλοι του.

Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται ότι η κοινωνική ομάδα των Μηχανικών αποτελεί ένα σύνολο καταρτισμένων ατόμων, με αυξημένη κριτική ικανότητα και προοδευτικότητα. Δηλαδή κάποιους που, έστω και αργά και μπροστά στο γκρεμό, θα είχαν μια δυνατότητα αντίδρασης απέναντι στην πολιτική και ηθική σήψη που τείνει γενικά να κοστολογεί υπέρ των λίγων και όχι να αξιολογεί υπέρ των πολλών - κοινώς ενάντια στη "μούργα" (α ρε Λεβέντη...).

Και όμως δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΤΕΕ, που έγιναν, για μια ακόμη φορά, μια τυπική σύγκριση ρουσφετολογικής δυναμικής - μια αναμέτρηση πράσινων-γαλάζιων.

 

Τελικά μας συμβαίνει αυτό που μας αξίζει. Συγχαρητήρια.

Link to comment
Share on other sites

Ποιος χορηγουσε αδειες ασκησεως με το τσουβαλι?? Προσωπικα δεν ξερω καποιον που να μην "περασε", και οσοι δεν μπορουσαν να κανουν ουτε προσθεση, λαδωσαν και λιγο και ολα οκ. Τα αποτελεσματα ειναι μπροστα μας. Το ΤΕΕ μας κατεστρεψε.

 

Συνάδελφε,

 

Ίσως δεν θυμάσαι τη διαχρονική εξέλιξη της διαδικασίας κτήσης της άδεις άσκησης του επαγγέλματος. Πριν από τη δεκαετία του 70, η άδεια δινόταν με τα περίφημα οκτάωρα, στη διάρκεια των οποίων όφειλε ο εξεταζόμενος μηχανικός να εκπονήσει έκθεση, με τη βοήθεια συγγραμμάτων κλπ, για την απάντηση στο θέμα που έβαζε ο καθηγητής.

 

Στη δεκαετία του '70 έσκασε στην Ελλάδα η απρόβλεπτη "έκρηξη" του προβλήματος των χιλιάδων μηχανικών, διαφόρων ειδικοτήτων, που είχαν σπουδάσει, κυρίως, στην Ιταλία και το ΕΜΠ ήταν αδύνατο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για την εξέταση των πολυάριθμων αυτών των μηχανικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με τον συνεχώς αυξανόμενο, κατά γεωμετρική πρόοδο, αριθμό μηχανικών που απαιτούσε άδεια.

 

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα πρότεινε η τότε ηγεσία του ΤΕΕ, με τη δημιουργία επιτροπών από καταξιωμένους μηχανικούς κάθε ειδικότητας, οι οποίοι θα εξέταζαν, με απλούστερες διαδικασίες τους υποψήφιους για την απόκτηση της άδειας. Ο νέος θεσμός λειτούργησε για μερικά χρόνια και αντιμετώπισε το τεράστιο πρόβλημα αλλά, όπως συμβαίνει συνήθως (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού), ο θεσμός συνέχισε να λειτουργεί, αν και είχε επιτελέσει το έργο του, και το επίπεδο της εξέτασης έπεσε αρκετά λόγω αφενός της σταδιακής αντικατάστασης των επιλεγμένων εξεταστών με άλλους που υποδείκνυαν οι παρατάξεις που συγκροτούν τη ΔΕ, αφετέρου της σημαντικής μείωσης του αριθμού και της επιστημονικής αξίας των ερωτήσεων προς τους υποψήφιους. Το αποτέλεσμα αυτού του εκφυλισμού των εξετάσεων, το βιώνουμε σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.