Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ρόλος του ΤΕΕ


Structur

Recommended Posts

Συναδελφε Μακαρ, οχι δεν γνωριζα την εξελιξη που περιγραφεις και δυστυχως ισχυει και δω "καθε περυσι και καλυτερα". Για ολα αυτα τι κανουν οι αγαπητοι "κυριοι" του τεε? Τζαμπα οι ψηφοι, τζαμπα τα λεφτα που παιρνουν. Και φυσικα θα ερθουν τωρα να διαμαρτυρονται για τις ελαχιστες αμοιβες που θα καταργηθουν κλπ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ.

 

Το "δυσκολο" ειναι να αποκτησει κυρος και παλι αυτο το "κομματικο στεκι" αναξιων, που μεταδιδουν την αναξιοτητα τους στην αγορα εργασιας. ΑΙΣΧΟΣ.

 

mechcon που εισαι ακους? Αυτο θελουν τα μελη του τεε. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΚΑΙΟ. Καταλαβες?

 

ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΕΕ, μας ΔΙΑΛΥΕΙΣ.

 

-Ειχα κανει προταση μερικα ποστ πιο πισω για το πως πρεπει να δρασει το τεε. Ξυπνηστε το τεε μας καταστρεφει.

 

Πρεπει να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, και αυτο δεν γινεται με εκλογες και ΦΟΥΜΑΡΑ.

 

Ξερω ΠΟΛΛΟΥΣ "συναδελφους" απο ιδρυματα βαλκανιων που δεν εχουν ουτε στοιχειωδεις γνωσεις Τεχνικης Μηχανικης Ι. ΠΟΙΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ? .ΑΚΟΥΤΕ ΒΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΟΥ ΤΕΕ? (Και μην μου πει καποιος οτι αυτοι δεν παιρνουν δουλειες. Παιρνουν και παραπαιρνουν, και εχουν και τη "βουλα" του ταχα κυρους.)

 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 20 ΤΟΥΛ. ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

 

Μετα μας φταιει η καταργηση αμοιβων κλπ σαχλαμαρες.

 

Αλλως, βλεπω να ψαχνουμε για αλλη δουλεια. ΚΡΙΜΑ αγαπητοι συναδελφοι.

-----------------------------------------------

Η αν ειναι ετσι, καλυτερα ειναι να μπορει ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ να κανει τον μηχανικο, χωρις ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ Η ΣΠΟΥΔΕΣ κλπ.

 

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΛΟΙ, αφου τωρα "καρπωνεται" τη βουλα του μηχανικου ο καθε αχρηστος.

------------------------------------------------

 

Μπαγλα...δες του ΤΕΕ ακουτε?? Τον τιναξατε στον αερα τον κλαδο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 121
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η απόγνωση των μηχανικών σε όλο της το μεγαλείο! Μη μασάτε! Το ΤΕΕ είναι τόσο καλό, όσο καλοί είμαστε και εμείς. Όμως είναι μια συλλογικότητα την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε και να την καλυτερεύσουμε. Σε εποχή ΔΝΤ το ΤΕΕ χαλάει την πιάτσα, παρά τις αδυναμίες του.

 

Στις εκλογές που έγιναν το ΔΝΤ έδειξε τα δόντια του αλλά δεν μας δάγκωσε ως κλάδο. Παρόλη την πολιτική ανεπάρκεια όλων όσων σκέφτονται εναλλακτικά, κυρίως την αδυναμία να βρουν τους ελάχιστους κοινούς δρόμους αντίστασης και προοπτικής (τομή συνόλων λέγαμε), δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν οι δυνάμεις του συστήματος. Αυτό που έγινε ήταν μεταφορά ποσοστών από τον ένα πυλώνα του δικομματισμού στον άλλο, διατήρηση των εναλλακτικών συνδυασμών στα ίδια ποσοστά και με βάση το γενικότερο κλίμα διατήρηση της συμμετοχής σε υψηλά επίπεδα. Βέβαια, λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης της κρίσης, αν οι εναλλακτικοί ήσαν πιο επαρκείς και έδειχναν ενωτική διέξοδο θα έπρεπε να αυξήσουν τις δυνάμεις τους... Ωστόσο είμαστε ακόμα εδώ...

 

Οι επιπτώσεις της κρίσης και του ΔΝΤ είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν αντιδράσεις. Αλλά αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να είναι συμβατές με το ΔΝΤ (άλλωστε το καλέσαμε επειδή έχει πείρα). Η "πείρα" αυτή περιλαμβάνει: Οι πάντες κατά πάντων, κοινωνικός αυτοματισμός, διάλυση των θεσμών (όπως το ΤΕΕ), έκτροπα, περιορισμός δημοκρατικών δικαιωμάτων, αντιδημοκρατικές εκτροπές.

 

Ως μηχανικοί προτείνω να ανιχνεύσουμε τρόπους αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και προοπτικής και να απαιτήσουμε από το ΤΕΕ να τις στηρίξει. Άλλωστε μην ξεχνάμε, το ΤΕΕ είναι ΝΠΔΔ και όχι συνδικαλιστικός φορέας. Απλώς καλύπτει και τις ανεπάρκειες των συλλόγων.

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε mechcon, προσωπικα δεν ειμαι απεγνωσμενος, ειμαι θυμωμενος. Επισης απ την ημερα που πηγα στο τεε για την αδεια (πρωτη επαφη) καταλαβα πολυ καλα με τι εχω να κανω.

 

Αυτα που λεω τωρα τα ελεγα παντα (οπως και πολλοι αλλοι). Τωρα απλα μοιαζουν πιο επικαιρα.

 

ps

Ερωτηση: Και πως δηλαδη θα μας δαγκωνε mechcon το ΔΝΤ ως κλαδο?

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι που η πραγματικότητα με αναγκάζει να λειτουργήσω εμπρηστικά: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=330105&dt=07/05/2010 .

 

Ποιά είναι η θέση του ΤΕΕ σε αυτό το ζήτημα;

Link to comment
Share on other sites

παρακολούθησα το σημείο αυτό στη συνέντευξη της Διαμαντοπούλου στην ΕΡΤ

εάν γίνουν τα πράγματα όπως τα είπε

και εδώ σημειώνω πως αυτά που δήλωσε συμφωνούσαν απολύτως με την Ευρωπαικη οδηγία

δεν άλλλάζει ουσιαστικά τίποτα στο τοπίο (τουλάχιστον όπως γνωρίζω τα πράγματα)

 

οι απόφοιτοι των κολλεγίων πρέπει να αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγελματος από τον αντίστοιχο φορέα του εξωτερικού και μετά θα εγγραφούν στον αντίστοιχο φορέα της Ελλάδος

κάτι που ίσχυε και σήμερα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους μηχανικούς

 

επίσης ο φορέας της Ελλάδος είναι δυνατόν να ζητήσει επιπλέον εξετάση ή εμεπειρία

η εξέταση μπορεί να γίνει είτε από τον ίδιο τον φορέα είτε σε μαθήματα από κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα

 

δε βλέπω ουσιαστική αλλαγή ως προς τη διαδικασία

--------

αυτό που θέλω να μάθω είναι αν θα υπάρξουν προυποθέσεις για κολλέγεια-"πανεπιστήμια" που δε συνεργάζονται με κανένα ίδρυμα του εξωτερικού

Link to comment
Share on other sites

Η ουσιαστική αλλαγή myri αν διαβάσεις το άρθρο που παρέθεσα είναι ότι εν μια νυκτί οι δημόσιοι υπάλληλοι - απόφοιτοι κολεγίων προάγονται σε ΠΕ κατ' αντιστοιχία με τους μηχανικούς 5ετούς φοίτησης και δεν αναφέρει πουθενά για εγγραφή στον φορέα του εξωτερικού. Ναι αναφέρει διαδικασία κτήσης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στον ελληνικό φορέα αλλά πες μου τώρα ποιος υπάλληλος από το 1991 έως σήμερα θα βρεθεί χωρίς εμπειρία.

 

Επίσης πρόσεξε ότι πρόκειται για εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι του Υπουργείου Παιδείας.

Link to comment
Share on other sites

ναι είδα τι λέει

βέβαια στους δημοσιογράφους δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη πως κατάλαβαν τη λεπτή αλλά ουσιαστική διαφορά που συζητάμε

--------

αυτό με το Υπουργείο Εσωτερικών δεν το πρόσεξα

 

καλό βέβαια είναι να βρούμε αυτήν την εγκύκλιο για να ακριβλογούμε

διότι όπως βλέπουμε η ενημέρωση είναι ΤΡΑΓΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

Γιά το ότι το ταχυδρομικό ταμιευτήριο ξεκίνησε να βγάζει άδειες και να κάνει μελέτες , προς το παρόν γιά τα φωτοβολταικά και προφανώς ακολουθούν και τα υπόλοιπα , θα μας απαντήσει κανένας ιππότης του συστήματος ?

 

Η ο ξύλινος λόγος τα καλύπτει όλα ?

Link to comment
Share on other sites

http://www.ttbank.gr/default.asp?entryID=154&siteID=1&pageID=54&langID=1

 

Kαι το κείμενο :

 

Δελτία Τύπου28/4/2010

 

Πράσινη Ανάπτυξη στην πράξη: Σημαντική πρωτοβουλία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για την ενίσχυση του εισοδήματος της Ελληνικής οικογένειας και της προστασίας του περιβάλλοντος

 

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναλαμβάνει να κάνει την πράσινη ανάπτυξη μια πραγματικότητα για όλους, με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την Ελληνική οικογένεια, δεδομένου ότι -σε συνθήκες οικονομικής κρίσης- θα της παρέχει τη δυνατότητα ουσιαστικής ενίσχυσης του εισόδηματός της κάθε χρόνο για 25 χρόνια.

 

Ειδικότερα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο απευθύνεται σε κάθε οικογένεια που διαθέτει μια ταράτσα ή στέγη από 50 έως 150 τετραγωνικά μέτρα και της παρέχει τη δυνατότητα με μια μόνο αίτηση και χωρίς καμία άλλη διαδικασία να εξασφαλίσει ένα επιπλέον εισόδημα για τα επόμενα 25 χρόνια, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο σπίτι της.

 

Το νέο, ολοκληρωμένο προϊόν, «Ηλιακή Ταράτσα», του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα επιτρέψει σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό να εκμεταλλευτεί τη δωρεάν και απολύτως φιλική προς το περιβάλλον ηλιακή ενέργεια, όχι ξοδεύοντας, αλλά προσθέτοντας χρήματα στο εισόδημά του!

 

Με μια απλή αίτηση, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναλαμβάνει τα πάντα: από τη δανειοδότηση, τη μελέτη και το σχεδιασμό της τεχνικής λύσης και τη διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών.

 

Χωρίς καμία υποθήκη και προσημείωση επί του ακινήτου, χωρίς καμία διαδικασία και ταλαιπωρία, μέσα σε λίγους μήνες προσθέτουμε στον οικογενειακό προϋπολογισμό ένα σημαντικό ποσό, που μπορεί να φτάσει έως και 4.000 ευρώ καθαρά το χρόνο για τα επόμενα 25 χρόνια!

 

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο, ώστε να αυτοχρηματοδοτείται από την πώληση της παραγόμενης ενέργειας στη ΔΕΗ, να αποπληρώνει το δάνειο χωρίς άλλη συνδρομή από τον πελάτη, αλλά και να δημιουργεί ένα σημαντικό κέρδος ετησίως, δίνοντας έτσι μια οικονομική ανάσα σε κάθε Ελληνικό νοικοκυριό.

 

Το δίκτυο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα δέχεται αιτήσεις για το πρόγραμμα από την 1η Ιουνίου 2010 και ο ρυθμός υλοποίησής του θα εξαρτηθεί από το χρόνο έναρξης ισχύος του σχετικού υπό ψήφιση νομοσχεδίου.

 

Οι επισημάνσεις δικές μου .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.