Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρόλος του ΤΕΕ


Structur

Recommended Posts

Καλα ρε παιδια περιμενετε απο το οποιο τεε να "προστατεψει" τα μελη του απο το "κεφαλαιο"?

 

Εδω δεν μπορει να κανει ουτε τα στοιχειωδη.

 

Ποιος ειναι τοσο αφελης να πιστευει οτι αν και εφοσον οι φθηνες λυσεις σε απε για τους μικρο-παραγωγους απελευθερωθουν (πχ φ/β), θα βαλουν χερι στην πιτα τιποτα μικρο-μαγαζακια και αυτονομοι μηχανικοι χωρις σημαντικα κεφαλαια?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 121
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

για περάστε..για περάστε

όλα τα σφάζω..όλα τα μαχαιρώνω..

 

ακόμη μια προσπάθεια ώστε να κινηθεί λίγο η εργασία του μηχανικού, το περνάνε από τις τράπεζες και το κεφάλαιο. Μην τυχόν και τους ξεφύγει κανένα "κονδύλι". Να τελειώουν και τα υπόλοιπα νοικοκυριά, να ελέγξουν και τους υπόλοιπους. Με τις υγείες μας

Link to comment
Share on other sites

Γουστάρω ΤΕΕ, έχει διπλό διαφορικό, τραβάει στην ανηφόρα...και αν ποτέ το άλλαζα πάλι ΤΕΕ θα έπαιρνα δικέ μου...

(Κοσμιότερη γλώσσα δεν... εφόσον το ΤΕΕ έχει το ανάλογο επίπεδο...)

Link to comment
Share on other sites

Eλπίζω οι συνάδελφοι διπλωματούχοι να ξυπνήσουν και να καταλάβουν γιατί το ΤΕΕ υποκινεί την κόντρα μεταξύ μας . Απλά ανέξοδοι παλληκαρισμοί γιά να κρύψουμε την ουσία .

 

Από την ξύλινη γλώσσα , ακόμα περιμένω τοποθέτηση .

Link to comment
Share on other sites

ξυπνιοι ειμαστε φιλε μου, εγω δεν βλεπω καμμια υποκινηση απο κανεναν, η "κοντρα" που λες εσυ εχει απο πισω μια ουσια, ασχετα απο τις προσωπικες γνωμες του καθενος ή το ατομικο του συμφερον.

 

ειναι οι διπλωματουχοι μερικες δεκαδες χιλιαδες, θελετε κι εσεις που ειστε αλλοι τοσοι να εξισωθειτε με τους διπλωματουχους, τωρα που θα γινει κι αυτο και θα ειμαστε ολοι μαζι ενα τρισεκατομμυριο μηχανικοι για την ιδια πιτα (που οχι απλα εχει μικρυνει, κοντευει να εξαφανιστει...), τωρα λοιπον που θα το καταφερετε το στοχο σας και θα ειμαστε ολοι μια ωραια πολυπληθης ατμοσφαιρα, θα μας τραβηξουν ολονων το χαλι κατω απο τα ποδια και θα κοιταμε ολοι τις τραπεζες να παρεχουν υπηρεσιες-πακετο και εμεις θα..το φάμε το πακετο.

 

αποψή μου οτι μας αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Προκειμένου να λαικίσω και εγώ λιγάκι , θα μπορούσα να πω ότι θα ήταν εύκολο να παίρναμε και εμείς ΕΔ και να μην επιτρεπόταν τόσα χρόνια να σπουδάζεις έξω , οπότε αν βγάλεις τους μισούς διπλωματούχους μετά το 85 που είναι του εξωτερικού θα μέναμε λίγοι .

 

Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που λές . Οτι είμαστε πολλοί .

Αναμενόμενο αφού η λογική - Γιατρός , Μηχανικός , Δικηγόρος - είναι κυρίαρχη στην κοινωνία 50 χρόνια τώρα .

Αυτή γιά να αλλάξει πρέπει απλά να απαξιωθούν οικονομικά και συνεπακόλουθα κοινωνικά αυτά τα επαγγέλματα .

 

Οταν ένας νέος γιατρός σήμερα αμοίβεται από το κέντρο που δουλεύει , με 2,5 € γιά κάθε υπέρηχο και βγάζει μεροκάματο 20-25 € , ενώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντικατασταθεί με άλλον άνεργο συνάδελφο του , όταν κάθε νέος δικηγόρος περνάει την φάση της ανεπίσημης δουλείας που λέγεται άσκηση και μετά ψάχνει να βρεί μεροκάματο στα δικαστήρια , όταν κάθε νέος μηχανικός περιμένει σχεδόν μάταια να του κτυπήσει την πόρτα κάποιος πελάτης , εμείς ακόμα ακολουθούμε την παραπάνω λογική ,ελπίζοντας ότι εμείς θα σταθούμε τυχεροί και ότι το ζόρι θα το τραβήξουν οι άλλοι .

 

Σε αυτή την φάση βρισκόμαστε σήμερα .

Link to comment
Share on other sites

BAS, η κατασταση με τα τει που τοσα χρονια εχει μετατραπει σε μεγα θεμα δειχνει αν μη τι αλλο την αδυναμια επιβολης σαφων πλαισιων και κανονων. Φυσικα ευθυνεται το τεε με την ουσιαστικη ανυπαρξια του στα θεματα που απαιτουν αποφασεις. Χορτασαμε φανφαρες απ το τεε και παχια λογια του αερα. Αυτο ψηφισαμε για μια ακομη φορα.

 

Οι εξελιξεις τρεχουν και το τεε δεν υφισταται επι ΧΡΟΝΙΑ. Εχει μεινει στη δεκαετια του '60. Καπου εκει κολλησε και δεν ξεκολλαει με τιποτα.

 

Επισης δεν μ' αρεσει η συγκριση με γιατρους δικηγορους γεωπονους και αλλους. Προς τι? Για να λεμε δεν πειραζει, δεν ειμαστε μονο εμεις χαλια? Και αν αυτοι "στρωσουν" τι θα λεμε μετα?

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κυριοι.

 

Να χαρω δημοκρατια. ΕΜΕΙΣ καναμε αυτο τον οργανισμο και τωρα απλα υπαρχει ξεκαρφωτο μονο για να μαζευει εισφορες, ως ενα ακομη ζιζανιο που μας υπονομευει και απο πανω. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ.

Link to comment
Share on other sites

H αναφορά στα άλλα επαγγέλματα , είχε κοινωνική θεώρηση .

Οπωσδήποτε είμαστε μιά χώρα που ζεί σε ισχυρά στερεότυπα .

 

Αρκεί να δείς ότι ενώ ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας , οι τουριστικές σπουδές στην Ελλάδα δεν έχουν ζήτηση , αν και πρόκειται γιά σχολές με εξασφαλισμένα ΕΔ και οι μόνες που δίνουν την δυνατότητα σε κάποιον να γίνει διευθυντής ξενοδοχείου .

Link to comment
Share on other sites

αφού ο τουρισμός στην Ελλάδα αναπτύσεται μέσω ενοκιαζόμενων δωματίων

και σε αρκετές πριπτώσεις αυθαίρετων

 

ενώ τα ξενοδοχεία είναι οικογενειακές ειχειρήσεις για ποιές τουριστικές σπουδές συζητάμε;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.