Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Αρτιότητα" για εγκατάσταση φωτοβολταικών


Recommended Posts

Γενικά εκτός σχεδίου αν ένα γεωτεμάχιο δεν είναι κλήρος, δεν είναι εντός ζώνης, δεν είναι σε ΖΟΕ μπορεί να κατατμηθεί όπως θέλουμε.

Link to comment
Share on other sites

Off Topic

 

Ακόμη και σε αναδασμό αν το γεωτεμάχιο δεν προέρχεται από κλήρο μπορεί να κατατμηθεί σε μικρότερα ακόμη και μη άρτια (παράλογο γιατί χάνεται το νόημα του αναδασμού, εφικτό δε)

 

Δεν το βλέπω και πολύ παράλογο. Εφόσον δεν είναι κλήρος και είναι ιδιοκτησία, και το επιτρέπει η νομοθεσία για κατατμηση, γιατι να μην γίνεται; Αν είναι να αφήσουν τις ιδιοκτησίες εκτός αναδασμού.. (δεν γίνεται όμως). Δεν είναι κάτι που το δώσανε σε κάποιον, είναι δικό του εξ αρχής. Περισσότερο παράλογο μου φαίνεται εμένα να υπάρχει η ίδια νομοθεσία για κλήρο και για ιδιοκτησία.

 

Και βέβαια δε μιλώ για αγροτεμάχιο που δημιουργήθηκε στον αναδασμό προερχόμενο και από κλήρο και από ιδιοκτησία...

Link to comment
Share on other sites

γιατί με τις κατατμήσεις χάνεται το νόημα του αναδασμού, γι' αυτό το θεωρώ παράλογο

 

άλλο πράγμα ότι το επιτρέπει η νομοθεσία

Link to comment
Share on other sites

ειμαι σε διαδικασια ερευνας για δημιουργία πάρκου 100kw. Το κτημα που διαθετω ειναι 2.5 σχεδον στρεματα εκτος σχεδιου - ΔΕΝ ειναι αρτιο και ΔΕΝ ειναι οικοδομησιμο.

 

Εστειλα εμαιλ σε μια εταιρια που ειχα μιλησει πριν παρω το τοπογραφικο και μου απαντησαν αυτο.

 

"Όσον αφορά το χαρακτηρισμό "μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο", όντως στην παρούσα φάση αποτελεί πρόβλημα, αλλά αναμένεται να επιλυθεί στο προσεχές μέλλον."

Οποτε, υπολογιζω οτι με το νεο νομο θα μπορει να γινει εγκατασταση Φ/Β και σε μη αρτια γηπεδα

Link to comment
Share on other sites

Τι σημαινει δλδ προσεχως??? Μονο στο σινεμα το βλεπω γραμμενο....

 

Εσυ ακολουθεις τη νομοθεσια...Αν αλλαξει καλως.. Για δες το οικοπεδο σου αν υπαγεται σε καμια παρεκλιση....επειδη και γω σε περιπτωση Φ/β ειχα τοπογραφικο συναδελφου που ελεγε μη αρτιο-μη οικοδομησιμο. Με μικρη ερευνα που εκανα, το οικοπεδο ηταν και αρτιο και οικοδομησιμο (με καποια απο τις παρεκκλισεις)

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω και εγώ στο ότι αν δε δούμε επίσημη αλλαγή στη νομοθεσία περί αρτιότητας (είτε στο ΦΕΚ είτε με Υπουργική απόφαση είτε με οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο) δε μπορούμε να λέμε ότι θα αλλάξει κάτι προσεχώς. μακάρι να αλλάξει αλλά μέχρι τότε πάμε με τα δεδομένα που έχουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

διαβάζω τον νέο νόμο για τις Α.Π.Ε. και δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς γίνεται με τις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως "υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας", για το εαν επιτρέπεταιι τελικά η εγκατάσταση φ/β σε αυτές και με ποιούς ακριβώς όρους. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μπορεί να γίνει εγκατάσταση φωτοβολταικών σε μη άρτιο και μή οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο ( έιναι 12 στρ. αλλά δεν εφάπτεται σε επαρχιακό ή εθνικό δρόμο και είναι εκτός σχεδίου ). Η εγκατάσταση αφορά αγρότη... Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Έτσι γράφει στο συμβόλαιο "συμφωνα με την υ.δ. του μηχανικού το αγροτεμάχιο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, δεν εφάπτεται με εθνικό ή επαρχιακό δρόμο και είναι εκτος σχεδίου" Λες να έχει κάνει λάθος ο τοπογράφος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.