Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βιβλιογραφία μεταλλικών κατασκευών


 

Recommended Posts

Γεια σας, ειμαι καινούργιο μέλος στο forum και θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συμμετέχουν για την εξαιρετική δουλειά! Ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα για τις μεταλλικές κατασκευές αλλά δεν έχω την απαραίτητη βιβλιογραφία...μπορείτε να μου κάνετε προτάσεις;

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα τα βιβλία της τριανδρίας του Μετσοβείου.

Έχουν 5 6 βιβλία συνολικά.

Θα σου πώ τίτλους από δευτέρα που θα πάω στο γραφείο.

Link to comment
Share on other sites

όπως είπε και ο a TomGR με το θεικό "τριανδρία" του ΕΜΠ γενικές και ειδικές γνώσεις έχει το "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΧΑΛΥΒΑ" Παρε το οπωσδήποτε μαζί με τα υπόλοιπα της σειράς που θα σου πεί ο συνάδελφος ISBN 960-209-872-4

Link to comment
Share on other sites

Απο Ελληνικη νομιζω θα συμφωνησω με τους συναδελφους ποιο πανω. Τωρα απο ξενη βιβλιογραφια εχω να προτεινω ενα που επεσε στα χερια μου φετος και ειναι το εξης:

 

The Behaviour and Design of Steel Structures to EC3,

N.S. Trahair, M.A. Bradford, D.A. Nethercot, L. Gardner

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα τα βιβλία της τριανδρίας του Μετσοβείου.

Έχουν 5 6 βιβλία συνολικά.

Θα σου πώ τίτλους από δευτέρα που θα πάω στο γραφείο.

 

Στα σίδερα Ι-ΙΙ (7ο και 8ο εξάμηνο) ήταν Βάγια - Ιωαννίδη κλπ τα βιβλία (δεν θα σου πω τίτλους επειδή απ' ό,τι ξέρω έχει αλλάξει η έκδοση, οπότε θα σε μπερδέψω περισσότερο) και - τουλάχιστον τότε - έδιναν και του Κουνάδη ("Σιδηρές Κατασκευές - Συμπεριφορά και Ανάλυσις" - Αντώνιος Ν. Κουνάδης, Γ' έκδοσις, εκδ. Συμεών - ΤΟΜΟΣ Ι & ΙΙ).

 

Επιπλέον, υπάρχει του Ερμόπουλου για τις Σιδηρές Γέφυρες (9ο εξάμηνο Δομαστατικών) το "Σιδηρές και Συμμικτες Γέφυρες - Ανάλυση και Διαστασιολόγηση σύμφωνα με τους EC 1 ως 9" - Ιωάννης Χ. Ερμόπουλος, εκδ. ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ.

 

Τέλος, σαν μάθημα επιλογής του 9ου Δομοστατικών, το Ελαφρές Μεταλλικές Κατασκευές (α ρε μαθηματάρα) του Μιχάλτσου, όπου έδιναν 2 βιβλία του + 1 του Κουνάδη (το 1ο λέγεται "Ελαφρές Μεταλλικές Κατασκευές" - Γεώργιος Θ. Μιχάλτσος, εκδ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, το 2ο "Ελαφρές Μεταλλικές Κατασκευές - Μέθοδοι Υπολογισμού" - Γεώργιος Θ. Μιχάλτσος, εκδ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ και το 3ο "ΣΙΔΗΡΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ εκ κοίλων διατομών", Αντώνιος Ν. Κουνάδης - εκδ. ΣΥΜΕΩΝ).

 

Ελπίζω να βοήθησα.

 

 

Υ.Γ. Αν δεν είσαι από Αθήνα, οι εκδόσεις Συμεών είναι ένα βιβλιοπωλείο επί της Ηρώων Πολυτεχνείου (αριθμός 74 , τηλ. 210-7777438 / κοντά στην πίσω πύλη Πολυτεχνειούπολης). Το αναφέρω γιατί ενδέχεται να δυσκολευτείς να το εντοπίσεις στα βιβλιοπωλεία έξω.

Link to comment
Share on other sites

"Σχεδιαμσός Δομικών έργων από Χάλυβα"

Αυτό είναι το πιο γενικό που σου κάνει μια γενική εισαγωγή στα μεταλλικά. Είναι το πιο βασικό γιατί στα μεταλλικά όλο το μυστικό είναι το πως κατασκευάζονται.

"Σιδηρές κατασκευές Παραδείγματα εφαρμογής του Ευρωκώδικα 3" Τόμος Ι που είναι νέος και ΙΙ που είναι παλαιότερος.

Αυτά είναι λυμένα παραδείγματα που σε βοηθάνε να καταλάβεις πως υπολογίζεται το κάθε τι. Στο δεύτερο τόμο έχει παραδείγματα ιδιόμορφων κατασκευών όπως σιλό γερανογέφυρες κτλ.

Υπάρχει και ένα πιο θεωρητικό βιβλίο του Βάγια "Σιδηρές κατασκευές Ανάλυση και διαστασιολόγηση" Αλλά όπως σου είπα είναι πιο θεωρητικό

Τέλος αν γνωρίζεις Αγγλικά καλό είναι να διαβάσεις και το http://www.kuleuven.ac.be/bwk/materials/Teaching/master/toc.htm

που είναι υπερπλήρες.

Υπάρχουν και άλλα πολλά Ελληνικά και ξένα αλλά για αρχή αυτά που σου είπα είναι μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.