Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτείται αυτοψία για βεβαίωση κύριας χρήσης;


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα..Είμαι νέος μηχανικός και είναι η πρώτη φόρα που γράφω κάτι στο φόρουμ..Παρόλα αυτά με έχετε βοηθήσει αρκετά με όλες τις συζητήσεις-παρατηρήσεις σας..Πρόκειται για μια αίτησή μου για έγκριση καταλληλότητας από τις 16/03..Η υπάλληλος δεν δεχόταν να έρθει για αυτοψία με την δικαιολογία ότι δεν έχουμε πάρει έγκριση χωροθέτησης..1) Μπορεί να στηριχθεί κάπου αυτό? ...Αφού πέρασε ΕΠΑΕ -μετά από συνεχόμενες αναβολές- έγινε η αυτοψία του χώρου και το μόνο ''πρόβλημά'' της είναι ότι δεν έχει βάλει ακόμα τον λουτήρα και τους καθρέφτες..κι εκεί κολλήσαμε αφού δεν δέχεται τίποτα άλλο..2)Γνωρίζει κανείς αν αναφέρεται κάπου τέτοια υποχρέωση του πελάτη μου για έγκριση καταλληλότητας? 3) Υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο που πρέπει να απαντούν στις αιτήσεις οι υπάλληλοι?

** Ρώτησα τον προϊστάμενο της πολεοδομίας για το θέμα του λουτήρα και μου είπε θα μου απαντήσει αύριο.. :confused:

Ευχαριστώ για το βήμα και συγνώμη αν σας ζάλισα..

Link to comment
Share on other sites

Ακη καλησπέρα, δεν κατάλαβα ακριβώς σε ποιά φάση βρίσκεται η άδεια;;;

 

1. εκδίδεις οικοδομική άδεια αλλαγής χρήσης από καταστημα σε κουρείο;

2. ζητάς την άδεια λειτουργιας από τη νομαρχεία;

 

Για ποιά αυτοψια μιλάς; αυτή της άδειας λειτουργίας;

Αφού αυτή γίνεται από τη νομαρχια τι δουλειά έχει ο προιστάμενος της Πολεοδομίας;

 

3. Θες τη βεβαίωση κύριας χρήσης; Τότε τι σχέση έχει η αυτοψία;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..

Ζητάω την έγκριση καταλληλότητας κτιρίου την οποία παίρνεις μετά από αυτοψία από το Πολεοδομικό Γραφείο..

Γι'αυτό και η αναφορά μου στον Προϊστάμενο της Πολεοδομίας..Είναι ένα από τα απαιτούμενα που χρειάζονται για την άδεια λειτουργίας..Έχω πάρει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τον Δήμο για την χρήση και έγκριση χωροθέτησης από την ΕΠΑΕ..

Το ερώτημα μου είναι αν -εκτός από το υγειονομικό- έχει αρμοδιότητα για τους λουτήρες και η υπάλληλος της Πολεοδομίας που ήρθε να ελέγξει την καταλληλότητα του κτιρίου?Κι αν μπορεί να ''πατήσει'' κάπου..γιατί της ζήτησα να μου το δώσει εγγράφως..

Link to comment
Share on other sites

η αλήθεια είναι πως δεν έχω συναντησει αυτη τη διαδικασία έγκρισης καταλληλότητας κτιρίου

 

ξέρω για προέγκριση καταστηματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που όμως διδεται από τη νομαρχεία ή δήμο και πας μόνο με σχεδια, δεν παίζει αυτοψία

και φυσικά δεν ζητούν να έχουν γίνει οι κατασκευές αφού προγείται της άδειας

 

για βεβαίωση κύριας χρήσης που εκδίδεται από την πολεοδομία

όπου πάλι δεν παίζει αυτοψία

 

για οικοδομική άδεια αλλαγής χρήσης που εκδίδεται από την πολεοδομία

όπου πάλι δεν παίζει αυτοψία

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κανένα απαιτούμενο που να λέγεται "έγκριση καταλληλότητας" στα δικαιολογητικά που ζητάνε οι δήμοι για άδειες λειτουργίας. Ισχύουν αυτά που σου λέει παραπάνω η myri. Διευκρίνησε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση και τι συγκεκριμένο σου ζητάνε και ποιοι.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που δεν έγινα κατανοητός από την αρχή..Αφορά τα στοιχεία νομιμότητας κτιρίου και βεβαίωση καταλληλότητας του χώρου ότι μπορεί να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ..Βεβαίωση κύριας χρήσης δλδ όπως είπε σωστά η myri (αλλά γίνεται αυτοψία από υπάλληλο της Πολεοδομίας)..Το πρόβλημα μου είναι ότι μου ζητάει εγκατεστημένο τον κινητό εξοπλισμό (λουτήρα,καθρέφτη) για να μου δώσει την βεβαίωση..Γνωρίζει κάποιος αν μπορεί να μου ζητάει κάτι τέτοιο κι αν υπάρχει σχετική νομοθεσία..?

Link to comment
Share on other sites

Είσαι δηλαδή στο στάδιο της βεβαίωσης κύριας χρήσης. Η βεβαίωση κύριας χρήσης βεβαιώνεται πλέον πάνω στα σχέδια, δηλαδή σου σφραγίζει η πολεοδομία τα καινούργια σχέδια, δηλαδή την αποτύπωση που θα κάνεις εσύ και θα έχει πάνω όλο τον εξοπλισμό. Με αυτά τα σχέδια θα σου κάνει αυτοψία το υγειονομικό. Κανένας άλλος δεν θα κάνει αυτοψία, άρα αυτό που είπες για αυτοψία από την πολεοδομία δεν παίζει. Για να σου σφραγίζει όμως η πολεοδομία την νέα αποτύπωση πρέπει να της επισυνάψεις και τα πρωτότυπα σχέδια της οικοδομικής άδειας να τα ελέγξει και να τα συγκρίνει. Αυτό εννοούνε όταν λενε ότι θέλουνε να ελέγξουνε τη νομιμότητα του κτιρίου, να δούνε τα σχέδια της οικοδομικής άδειας.

Για να σου σφραγίσει όμως τα νέα σχέδια πρέπει να μην έχει γίνει καμία τροποποίηση από τα σχέδια της οικοδομικής άδειας (ενοποίηση, διαχωρισμοί, άλλες τουαλέτες, κ.α.), γιατί τότε πας για αλλαγή χρήσης ή στην καλύτερη περίπτωση για έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

Link to comment
Share on other sites

Έχω επισυνάψει τα σχέδια της οικοδομικής άδειας καθώς και δήλωση αντοχής και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα..δεν υπάρχουν τροποποιήσεις..Επιμένω για την αυτοψία της πολεοδομίας (τουλάχιστον αυτής που υπόκειται η υπόθεσή μου) αφού είναι πάγια τακτική της και σε παλαιότερες υποθέσεις μου(και όχι μόνο δικές μου)..ελέγχουν αν έχουν γίνει τροποποιήσεις στους χώρους,την στατική επάρκεια του κτιρίου καθώς και τα ύψη στους κύριους και τους βοηθητικούς χώρους..Η αυτοψία από το υγειονομικό έρχεται μετά και σίγουρα πρέπει να είναι εγκατεστημένος όλος ο εξοπλισμός..Η λογική μου λέει να μην εγκαταστήσω τον εξοπλισμό πριν την βεβαίωση κύριας χρήσης αφού υπάρχει το ενδεχόμενο τελικά το κτίριο να μην πληρεί της προϋποθέσεις (θεωρητικά μιλώντας)..Δεν πρέπει ο πελάτης να ειναι κατοχυρωμένος πριν ξοδέψει τα χρήματά του σε κινητό εξοπλισμό..?

Link to comment
Share on other sites

Το να κάνει η πολεοδομία αυτοψίες για βεβαίωση κύριας χρήσης πρώτη φορά το ακούω. Εν πάσει περιπτώσει, αφού δεν έχουν γίνει τροποποιήσεις τότε λογικά θα σου δώσουν τη βεβαίωση κύριας χρήσης, αλλά τα σχέδια που θα σφραγίσει η πολεοδομία το επαναλαμβάνω πρέπει να είναι τα τελικά, γιατί αυτά θα πάνε στο υγειονομικό, δηλαδή τα σχέδια με εγκατεστημένο τον εξοπλισμό. Κανε εσύ τα τελικά σχέδια με τον εξοπλισμό αλλά μην εγκαθιστάτε τον εξοπλισμό αφού δεν είσαι 100% σίγουρος, εξάλλου την ποελοδομία την ενδιαφέρει να μην έχουν γίνει αλλαγές πολεοδομικές, όχι ο εξοπλισμός. Συζήτησέ το όμως και με τον μηχανικό της πολεοδομίας που έχει αναλάβει τον φάκελο. Ποια πολεοδομία είναι αυτή?

Επαναλαμβάνω δεν το έχω ξανακούσει να κάνει η πολεοδομία αυτοψίες για κύρια χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.