Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χάραξη ΕΓΣΑ


Recommended Posts

Αν καταγράφεις συντεταγμένες το scale γίνεται μια φορά. Αν πας κλασσικά (γωνία-απόσταση) τότε νομίζω ότι χρειάζεται scale σε κάθε στάση. Βέβαια στην εποχή μας και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα όργανα είναι επίπονο να χρησιμοποιείς την κλασσική μέθοδο. Τουλάχιστον προσωπικά θα προτιμούσα τις συντεταγμένες.

 

parist43: αν χρησιμοποιήσω το HEPOS μετά αναγκαστικά θα σας κλέψω την δουλειά για να ρεφάρω. Άσε να ασχολούμαστε με τα τριγωνομετρικά καλύτερα. Άλλωστε απαιτούν και πολύ περπάτημα οπότε κάνουμε καλό και στην υγεία μας. :) :P

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλά, εννοείται ότι καταγράφω συντεταγμένες, όταν δουλεύω.

Απλά, μου έτυχε περίπτωση που είχα αποτύπωση με πολλά σημεία σε δικό μου τοπικό σύστημα και κάποια στιγμή αργότερα χρειάστηκε να την ενώσω με γειτονική εργασία που ήταν εξαρτημένη στο ΕΓΣΑ.

Όταν λοιπόν έφερα την 1η στο ΕΓΣΑ και έκανα scale σκεφτόμουνα ότι ευτυχώς όλα τα σημάδια είχαν μετρηθεί από την ίδια στάση και τι θα έκανα αν είχα κάνει περισσότερα στησίματα.....

Δεν ξέρω μπορεί να μην έχει και σημασία αλλά το σκεφτόμουν τώρα και έθεσα το ερώτημα με την ευκαιρία του θέματος σήμερα!

Link to comment
Share on other sites

Όταν καταγράφεις συντεταγμένες το όργανο μετατρέπει όλες τις συντεταγμένες των επόμενων στάσεων και των σημείων (μέσα στην ίδια αποτύπωση) στο σύστημα συντεταγμένων που έχει δημιουργήσει με αρχή των αξόνων την πρώτη στάση και σύμφωνα με τον συντελεστή κλίμακας που έχεις δηλώσει. Δηλαδή αν έχεις δηλώσει στο όργανο την Σ1 ως (0,0,0) τότε δεν μπορεί η Σ2 να έχει πάλι (0,0,0). Γι' αυτό είπα ότι κάνεις scale με κέντρο την πρώτη στάση και άπαξ. Αντίθετα όταν μετράς γωνία-απόσταση ο συντελεστής κλίμακας μπαίνει στις αποστάσεις της κάθε στάσης, οπότε τότε θα έπρεπε να κάνεις scale στα δεδομένα της κάθε στάσης.

Link to comment
Share on other sites

Αναλόγως τί σε βολεύει συνάδελφε. Δεδομένου όμως ότι τα σχεδιαστικά μας προγράμματα χρησιμοποιούν κατά κόρον συντεταγμένες είναι ευκολότερη η εισαγωγή σημείων παρά η εισαγωγή γραμμών-γωνιών. Πάντως τα περισσότερα όργανα καταγράφουν ταυτόχρονα και συντεταγμένες και γωνία-απόσταση.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι που σκέφτηκα τώρα είναι το εξής. Να στηθώ στο τριγωνομετρικό που γνωρίζω να προσανατολιστώ στο ΒΟΡΡΑ και να κάνω τη χάραξη. Σωστό η άκυρο τελείως???

Link to comment
Share on other sites

Και πώς θα προσανατολιστείς στον γεωγραφικό βορρά; Αφού ο μαγνητικός από τον γεωγραφικό έχουν απόκλιση (γνωστή μεν αλλά υπάρχει). Άσε δε που πρέπει να έχεις πυξίδα εξαιρετικής ακρίβειας, να μην έχεις κοντά αγωγούς ρεύματος, το κινητό κλειστό κλπ κλπ.

 

Ελπίζω βέβαια να μην ήταν ειρωνικό το μήνυμά σου καταρχάς.

Link to comment
Share on other sites

Όχι,δεν ήταν ειρωνικό. Άπλα σκεφτόμουνα και λέω μήπως υπάρχει κάποια λύση..Μπορώ βέβαια,βρήκα και δεύτερο τριγωνομετρικό άλλα ποιος τρώει μια μέρα ολόκληρη να ψάξει να το βρει,να στείλει το βοηθό για μηδενισμό (αν υπάρχει ορατότητα) και να κάνει όδευση μέχρι το οικόπεδο. Τελοσπάντων, ευχαριστώ για τη βοήθειά σας πάντως όλους..

Link to comment
Share on other sites

Τελικά βρε ΤοροΕΜΠ στο οικόπεδο που θες να χαράξεις δεν έχεις καμία κορυφή υλοποιημένη ή κανένα όριο?

 

Ούτε κανένα σταθερό σημείο που να φαίνεται και στο τοπογραφικό που έχεις?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.