Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χάραξη ΕΓΣΑ


Recommended Posts

TopoEΜΠ τοπογράφος είσαι ή μπακάλης;

 

Αυτά που γράφεις μάλλον προς την μπακαλική κλείνουν παρά την τοπογραφία!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλησπέρα και από μένα.

καιρό είχα να ποστάρω αλλά σας διάβαζα...(πλησιάζει όμως ο καιρός της απόλυσης)

 

θέλω μόνο να πω ότι επειδή έχω παιδευτεί αρκετά με χαράξεις δήθεν Ε.Γ.Σ.Α

αν δεν έχουμε τα μέσα (gps, όχι χειρός όμως) ή τη διάθεση να ανέβουμε στο βουνό

να βρούμε τριγ και να κάνουμε εξάρτηση με total station τότε καλό είναι να μην αναλαμβάνουμε τη δουλειά

θυμάμαι πριν αρκετό καιρό (πριν πάρω gps ) που απaiτούνταν εξάρτηση και η περιοχή

ήταν υπερβολική δύσκολη για εξάρτηση με total εξήγησα στον πελάτη ότι δεν έχω τα μέσα

και τον παρέπεμψα σε άλλο συνάδελφο

ας μην βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας

η εξάρτηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση

Link to comment
Share on other sites

@chrisven, καλώςτον κι ας άργησες ν' απολυθείς :D Πολύ σωστά, συμφωνώ, τα σοβαρά τοις σοβαροίς, να μη φωνάζει κι ο parist οτι του παίρνουμε τη μπουκιά.

 

@kasvan, κι όμως :!: είχαμε κάνει μια αποτύπωση με βορρά από πυξίδα της συμφοράς. Στη σχεδίαση του διαγράμματος περνάμε το τυποποιημένο πινακάκι με τις παρατηρήσεις, το υπόμνημα κλπ. Εκεί υπάρχει αναφορά και στα τριγωνομετρικά που τυχόν χρησιμοποιήθηκαν για ενδεχόμενη εξάρτηση. Θέλοντας να ψιλο-καλαμπουρίσω στο θέμα (ήταν εσωτερικής κατανάλωσης σχέδιο) έγραψα οτι για προσανατολισμό χρησιμοποιήθηκε το σημείο "ΒΡΟΝΤΟΣ". Διακινήθηκε λοιπόν το σχέδιο και κανα-δυο χρόνια μετά με παίρνει κάποιος απ το εργοτάξιο να με ρωτήσει που είναι αυτός ο Βρόντος για να εξαρτηθεί :confused:

 

Θα ταίριαζε άραγε στην περίπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Πάντως πέρα από τα γέλια κάπου είχα διαβάσει ότι στα πολύ παλιά χρόνια υπήρχαν πυξίδες ακριβείας με τις οποίες γίνονταν οι γωνιομετρήσεις (και ο προσανατολισμός). Βέβαια σήμερα που έχουμε τα τριγωνομετρικά τί να την κάνουμε την πυξίδα;

Link to comment
Share on other sites

Απίθανο Agior , του έδωσες Χ και Ψ του ...Βρόντου για να εξαρτηθεί ? :D

 

Πάντως πέραν όλων των άλλων μου φαίνεται απίθανο να μην αποτυπώνονται 2-3 ρημαδοσταθερά σημάδια στο παλιό τοπογραφικό για να μπορεσει να κουμπώσει την αποτύπωση του ο συνάδελφος στην περίπτωση που του είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσει τριγ/κα..!

Το παλιό τοπογραφικό δηλαδή είναι ένα κουτάκι με συν/νες ΕΓΣΑ στις κορυφές??

Link to comment
Share on other sites

Ναι και έχει να κάνει με κάποιες καταστάσεις που έχουν θιχθεί στο παρελθόν. Όταν ο Χ τοπογράφος έχει φάει τις άπειρες ώρες για να φτιάξει στάσεις δεν θα κάτσει να παραδώσει τον κόπο του στον επόμενο τοπογράφο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που διαβάζουμαι τις τελευταίες μέρες σχετικά με το σύστημα ΕΓΣΑ87 και ο τρόπος που το χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι, είναι πέρα για πέρα "ε ξ ο ρ γ ι σ τ ι κ ό". Αρχίζω πλέον να πιστεύω πως η πιάτσα εχει κατακλειστεί απο σχέδια αμφίβολης πλέον ποιότητας (εγώ.. δεν ασχολούμαι τόσο πολύ με μικρό τοπογραφικό και ίσως δεν γνωρίζω!!!). Μ'αυτά που διαβάζω εδώ αρχίζω να φοβούμαι πως με τη καθιέρωση του κτηματολόγιου, που θα καθιστά αναγκαίο πλέον το εγσα87, θα δούμαι σημεία και τέρατα. (Ακου στήνω σε τριγ. σ. και βάζω μηδέν στο βορρά?????;;;;;!!!!!! για να κάνω μάλιστα οριοθέτηση).

Την περασμένη εβδομάδα έγινε στην Θεσ/νίκη σεμινάριο απο την κτηματολόγιο α.ε. και το τ.ε.ε. τμήμα κ.μ.θ. (δυστυχώς το παρακολούθησαν λίγοι). Παρουσιάστηκαν σκαναρισμένα τ.δ. τα οποία έγιναν απο διάφορους συναδέλφους με τα οποία ζητούσαν χωρικές μεταβολές. Ηταν για ...γέλια!!!!

Ζητήθηκε από τα στελέχοι της κτηματολόγιο να μη δέχονται απο εδώ και στο εξής τοπογραφικά, που αφορούν χωρικές μεταβολές και υπογεγραμμένα από ειδικότητες που δεν έχουν το δικαίωμα σύνταξης "εξαρτημένου τοπογραφικού". Ειναι πολλες αυτές.

"ΘΕΟΧΑΡΗΣ" απο Γιάννενα δε θύμωσες ακόμη.

Link to comment
Share on other sites

Να χαιρετισω τους συναδελφους και να πω και εγω την αποψη μου για το συγκεκριμενο ερωτημα.

Καλο ειναι να αποφευγεται την οπισθοτμια ειναι πολυ καλυτερο να στηνομαστε σε ενα τριγωνομετρικο εφοσον αυτο ειναι δυνατο και ειται με οδευση η απευθειας σταση εφοσον υπαρχει ορατοτητα να κανουμε την δουλεια μας.

υ.γ. εγω προσωπικα χρησιμοποιω την οπισθοτομια σε εργοταξιακες εφαρμογες

Link to comment
Share on other sites

Τα στελέχη της Κτηματολόγιο ΑΕ ας αξιολογήσουν πρώτα το κτηματολόγιο της πλάκας που έχουμε και μετά ας βγάλουν τοπογραφικά ιδιωτών στη φόρα. Αφού δέχονται από τον πάσα έναν τοπογραφικά τί θέλουν τώρα οι γελοίοι;

 

Στο κτηματολόγιο δεν έχουν ενιαίο σύστημα αναφοράς. Ανάλογα με την περιοχή έχουν στροφές και μετακινήσεις σε τυχαίες ποσότητες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.