Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χάραξη ΕΓΣΑ


Recommended Posts

@agior

Δε μπορω να πω οτι γελασα με την πλακα του "Βροντος". Πολυ καλα εκανε ο συναδελφος και σε ενοχλησε για την εξαρτηση απο αυτο το "σημειο" γιατι αν εκανες τοπογραφικα στο υπαιθρο θα εβλεπες τριγωνομετρικα με πολυ πιο περιεργα ονοματα.

 

@kasvan

+1

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι , για ολα φταίνε τα "διαβολικά μηχανήματα" που τα λέν' Total Stations . Καθώς κυκλοφόρησαν , πολλοί ξέχασαν (ή δεν εμαθαν ποτέ) την Τοπογραφία και λειτουργούν με τα προγράμματα και μόνο του "σταθμού". Για μερικούς η Τοπογραφία τελειώνει εκεί που τελειώνουν οι δυνατότες του software του "σταθμού ". Στην εποχή των αναλογικών οργάνων ακόμα και ο γραφέας ειχε τις στοιχειώδεις γνώσεις τοπογραφίας και δεν πέταγε κοτσάνες .

Ο "σταθμός" ήρθε . . . . η Τοπογραφία 'εφυγε.

Link to comment
Share on other sites

Maik δε μπορω παρα να συμφωνησω α π ο λ υ τ α μαζι σου. Η εποχη της πραγματικης τοπογραφιας ηταν με τα αναλογικα οργανα. Τα ts μας πηγαν πισω στην κορδελλα και ο καθε ενας μαγειρευει κι απο ενα τοπογραφικο πλεον

Link to comment
Share on other sites

@maik σωστός ως προς το γραφέα, ως προς τα σημερινά μηχανήματα όμως νομίζω ότι θες πιο εμπεδωμένες γνώσεις τοπογραφίας για να τα κάνεις να λειτουργήσουν σωστά, αλλιώς κάνεις "πατάτες". Στην αναλογική εποχή θυμάμαι πως ήσουν δέσμιος των υπολογισμών γραφείου και όμηρος της ικανότητας του παρατηρητή.

 

@dgt πάντοτε οι τοπογράφοι ήταν οι πιο καλαμπουριτζήδες και μποέμ ανάμεσα στις άλλες ειδικότητες. Δε θέλω να μου στεναχωριέσαι για το συνάδελφο που έψαχνε το "Βρόντο", αυτός γέλασε περισσότερο από όλους όταν του είπα τι συμβαίνει, πήγε μάλιστα το θέμα ένα βήμα πιο πέρα, δίνοντας σχδόν-αστείες ονομασίες στα νεοϊδρυθέντα σημεία της περιοχής του, σε σημείο που μας κάνανε παρατήρηση στις υπηρεσίες :oops:

Αλήθεια, πως έφτασες στο συμπέρασμα ότι δεν κάνω τοπογραφικά στην ύπαιθρο; Για να υπερασπιστώ την υστεροφημία μου δηλώνω πως με έχει κυνηγήσει νύχτα περίπολος στη Σκοπιανή μεθόριο 8-) Αν με ζορίσετε θα σας πω κι άλλα (μήπως ν' ανοίγαμε κανένα σχετικό thread?)

Link to comment
Share on other sites

@ agior : Η Τοπογραφία ειναι συγκεκριμένη. Για να δουλέψεις τα σύγχρονα μηχανήματα και να μην κάνεις "πατάτες" χρειάζεσαι μόνο το manual του συγκεκριμένου κατασκευαστή που αναλύει τον τρόπο λειτουργίας του ενσωματωμένου software. Ουσιαστικά εχεις εναν ενσωματωμένο υπολογιστή που παίρνει τα πρωτογενή στοιχεία μετρήσεων (γωνία και απόσταση) ή/και συντεταγμένες σημείων και κάνει τους αντίστοχους υπολογισμούς χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μαθηματικούς τύπους και κομπιουτεράκι.

Link to comment
Share on other sites

maik όση ανάλυση και να κάνει ο κατασκευαστής αν εγώ δεν κατέχω τίποτα από προβολικά συστήματα, συστήματα συντεταγμένων κλπ κλπ πάλι "πατάτες" θα κάνω. Δεν θα σου εξηγήσει κανένα manual τα προβολικά συστήματα. Επίσης κανένα manual δεν θα κάτσει να σου μάθει πώς υπολογίζονται οι συντεταγμένες, πώς γίνεται η εμπροσθοτομία/οπισθοτομία ή η όδευση, η πύκνωση κλπ κλπ (για να μην αναφερθώ στα θεμελιώδη προβλήματα). Είναι κάτι σαν το autocad ή τα στατικά προγράμματα το ζήτημα. Μπορεί να μάθει κανείς να το χρησιμοποιεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει κατόψεις-τομές-όψεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η επιστήμη μας.

Link to comment
Share on other sites

@ cna : Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δυστυχώς ομως πολλοί αγοράζουν ενα Total Station και νομίζουν οτι αγόρασαν και τις απαιτούμενες επιστημονικές γνώσεις . Ετσι αντί να χειρίζονται αυτοί τον "σταθμό" , χειρίζεται ο "σταθμός" αυτούς και τους πάει οπου θέλει.

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδια οι περισσοτεροι ασχετοι εχουν αγορασει ενα ts ή gps και κανουν τοπογραφικα με τα οποια γινονται συμβολαια και δεν ασχολουνται, ουτε και τους το ζηταει κανενας, με προβολικα συστηματα, οπισθο/εμπροσθοτομιες και αλλα τετοια κινεζικα (!) Πως αλλαζει σταση, πως μετραει-καταγραφει-αποφορτιζει....and that's all folks.

ο επομενος

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Μήπως τυχαίνει κανείς σας να έχει το SATLAB SL300? Θέλω να κάνω μια χάραξη και δεν μπορώ να βρω με τίποτα πως λειτουργει, ούτε και στις οδηγίες χρήσης. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.