Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περί ΥΠΕΚΑ και τρόπου επιλογής προσωπικού


tpanag

Recommended Posts

Παιδια ειμαι καινουργια στην παρέα και συμφωνώ με πολλά που ειπώθηκαν, όπως το ότι δεν έπρεπε να διαχωριστούν τα Υπουργεία και προσθέτω ότι καλό θα ήταν να υπάρχει και κάποια υποδομή κάποια επιμόρφωση τέλος πάντων στον εκάστοτε Υπουργό ανάλογα με το Υπουργείο που αναλαμβάνει. Πάντα τα ιδια και τα ίδια λάθη απ' όλες τις Κυβερνήσεις. Τα κάνει μπάχαλο ο ένας και τα αποτελειώνει ο άλλος!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσωπικά εκτιμώ τους πολιτικούς και θεωρώ άδικη την επίθεση που δέχονται από εμάς τους άσχετους...η δε μπιρμπίλη το κορίτσι προσπάθησε για το καλύτερο...πρέπει να επικροτούμε και να επιβραβεύουμε τέτοιες προσπάθειες...

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η "προσπάθεια" πλέον. Δεν αρκεί η "προσπάθεια". Απαιτείται ικανότητα και αποτελεσματικότητα. Όποιος δεν διαθέτει αυτά τα δύο, στο σπίτι του, με συνοπτικές διαδικασίες.

Τα περιθώρια για πειράματα και εκπαίδευση "στου κασίδη το κεφάλι" τελείωσαν για την Ελλάδα.

 

Υ.Γ. Φυσικά και αντιλαμβάνομαι τη δική σου ειρωνία. Παραθέτω τα παραπάνω απλά για έμφαση με προορισμό τους πραγματικά αφελείς, που όντως έτσι σκέφτονται (και υπάρχουν μάλλον πολλοί σε αυτή τη χώρα).

Link to comment
Share on other sites

ναι!!!!!

 

όποιος δεν μπορεί σπίτι του ...... η ουρά είναι μεγάλη , ο επόμενος ......

για τον καθένα που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του

από τον κλητήρα έως τον πρωθυπουργό!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα του ΥΠΕΚΑ είναι πολύ μεγάλο και είναι δύσκολο να αναλυθεί στον μάλλον περιορισμένο χώρο του συγκεκριμένου thread. Νομίζω ότι καλώς χώρισαν τα δύο υπουργεία (αρχικά ΥΔΕ και ΥΧΟΠ) που ενώθηκαν το 1985 από τον Ανδρέα Παπανδρέου στην κατεύθυνση "περιορισμού" του αριθμού των υπουργών-υφυπουργών της κυβέρνησης (θυμίζω ότι το άλλο ζευγάρι ήταν τα τότε υπουργεία Εμπορίου και Έρευνας και Τεχνολογίας). Τα δύο υπουργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ ποτέ δεν αποτέλεσαν ενιαίο οργανισμό και η αυτοτελής λειτουργία και πορεία τους εξαρτιόταν από την προσωπική διάθεση και στόχους του εκάστοτε υπουργού που διάλεγε να διοικήσει το "καλλίτερο" (από ψηφοθηρικής πλευράς) γι' αυτόν υπουργείο και άφηνε το άλλο για τον υφυπουργό. Η ιστορική καταγραφή και το έργο των υπουργών που πέρασαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ επιβεβαιώνει το παραπάνω συμπέρασμα.

 

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το ΥΠΕΚΑ είναι ότι αφενός αποχωρίστηκε από το τέως ΥΔΕ αφετέρου φορτώθηκε με πολλές επί πλέον αρμοδιότητες χωρίς να έχει η πολιτική ηγεσία τη γνώση για τη διαχείριση του νέου αντικειμένου. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συζητείται στους διαδρόμους και συγκεκριμένα ότι "η Μπιρμπίλη νόμιζε ότι παραλαμβάνει ένα υπουργείο σχετικό με το περιβάλλον και της προέκυψε αναπάντεχα, εκτός από το περιβάλλον, η Χωροταξία, η Πολεοδομία, τα δάση κλπ χωρίς να έχει το σχεδιασμό και τη γνώση να τα αντιμετωπίσει".

 

Από προσωπική εμπειρία έχω σχηματίσει την πεποίθηση ότι στα 5,5 χρόνια διοίκησης του Σουφλιά το τέως ΥΧΟΠ βάλτωσε κυριολεκτικά και το μόνο έργο που παρήγαγε ήταν η απλή διαχείριση της τρέχουσας κατάστασης χωρίς πρωτοβουλίες, νέες ιδέες, βασικές τομές στη Χωροταξία, στην Πολεοδομία και το Περιβάλλον. Ήταν κυριολεκτικά στον "αυτόματο πιλότο". Στους 7 μήνες που πέρασαν, από τον ΟΚΤ 2009, το ΥΠΕΚΑ δεν έχει να επιδείξει τίποτε απολύτως στον τομέα του σχεδιασμού και το απογοητευτικό είναι ότι τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι σύμβουλοί της δεν επικοινωνούν με τους λίγους αλλά έμπειρους μηχανικούς και άλλους που γνωρίζουν το αντικείμενο του υπουργείου με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις ασυντόνιστες ενέργειες όπως τις εγκυκλίους 1/2010 και 3/2010 για τους οικισμούς <2000, το νσ για τους ΗΧ, τα ΦΒ κλπ. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικές οι σπασμωδικές ενέργειες στις νομοθετικές ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

 

Εύχομαι, πραγματικά, να καταλάβουν την πραγματικότητα και να αλλάξουν έγκαιρα πορεία γιατί η κατάσταση προδιαγράφεται πολύ άσχημη τόσο για τους πολίτες γενικά όσο και για τους μηχανικούς που καλούνται να λύσουν τα προβλήματα που προκαλεί η πολύπλοκη και πολυδαίδαλη νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

Για πόσο ιθαγενείς μας περνάνε ρε παιδιά ;;

 

Από καθηγητής πανεπιστημίου της Αυστρίας όπως έγραφε το βιογραφικό του τελικά μας προέκυψε υποψήφιος διδάκτορας ο κ. Δρούτσας.

 

Ακολουθεί η είδηση από την Ελευθεροτυπία (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=155095)

 

--

«Βγάζουν μάτι»

 

*Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, εμφανίστηκε στην πολιτική ως καθηγητής πανεπιστημίου της Αυστρίας, όπως έγραφε το βιογραφικό του στο ΠΑΣΟΚ. Αργότερα στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΞ εμφανίστηκε ως «βοηθός καθηγητής».

 

Το πανεπιστήμιο του, όμως, τον εμφανίζει ως απόφοιτο, χωρίς καμία ιδιότητα καθηγητή. Εχει υπάρξει senior assistant στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, αλλά αυτό δεν συνιστά καθηγητική βαθμίδα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, καθώς δεν διαθέτει διδακτορικό. Και εδώ γεννάται άλλο ερώτημα, καθώς ο ίδιος δήλωνε (στα βιογραφικά του και σε συνεντεύξεις) ότι έχει διδακτορική διατριβή με θέμα την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Στην ερώτηση της «Κ.Ε.» ο Δ. Δρούτσας απάντησε ότι το θέμα του καθηγητικού τίτλου οφείλεται σε «λάθος στη μετάφραση» και ότι το διδακτορικό για την Κύπρο το έχει γράψει, αλλά δεν το έχει καταθέσει στο πανεπιστήμιο. Εμείς θα προσθέταμε, ότι όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να είναι πιο... ακριβείς.

ΒΑΣ. Σ.

Link to comment
Share on other sites

... χωρίς να έχει η πολιτική ηγεσία τη γνώση για τη διαχείριση του νέου αντικειμένου,... χωρίς να έχει το σχεδιασμό και τη γνώση να τα αντιμετωπίσει...Στους 7 μήνες που πέρασαν, από τον ΟΚΤ 2009, το ΥΠΕΚΑ δεν έχει να επιδείξει τίποτε απολύτως στον τομέα του σχεδιασμού .... τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι σύμβουλοί της δεν επικοινωνούν με τους λίγους αλλά έμπειρους μηχανικούς....με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις ασυντόνιστες ενέργειες..........

 

Με βάση τα παραπάνω και επειδή θεωρώ την συγκεκριμένη Υπουργό τελείως ακατάλληλη για τις αρμοδιότητές της σε θέματα Χωροταξίας - Πολεοδομίας ίσως είναι καλύτερο που δεν έχει να επιδείξει τίποτα ακόμα .

 

Ελπίζω να αντικατασταθεί σύντομα , μαζί με τον κατ'επάγγελμα διαφημιστή Υφυπουργό , και έως τότε να μην έχουν πάρει καμμιά νομοθετική πρωτοβουλία.

Link to comment
Share on other sites

α χα χα !!!!!!!!!!

συμφωνώ!!!!!

---------------

.... ο Δ. Δρούτσας απάντησε .... ότι το διδακτορικό για την Κύπρο το έχει γράψει, αλλά δεν το έχει καταθέσει στο πανεπιστήμιο.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!

μιλάμε ο άνθρωπός είναι ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στο ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ). Για τις ειδικές ρυθμίσεις σε διατηρητέα κτίρια (που, πλέον, υπογράφονται απο την ιδια την υπουργό), σύμβουλός της έχει τοποθετηθεί .... τοπογράφος (!). Εμπειρία στο θέμα: μηδενική. Κωλυσιεργία στην διαδικασία: τείνει προς το άπειρο (και μάλιστα για θέματα ήδη ελεγμένα και έτοιμα για αποστολή σε ΦΕΚ). Καλά τοσοι αρχιτέκτονες υπάρχουν, κανείς δεν ήταν κατάλληλος;

Link to comment
Share on other sites

...

Καλά τοσοι αρχιτέκτονες υπάρχουν, κανείς δεν ήταν κατάλληλος;

 

Όπως φαίνεται, κανείς δεν ήταν ημέτερος.

 

Όσον αφορά την κ. Υπουργό προτείνω να ασχοληθεί μαζί με τον κ. Πρωθυπουργό με ... κωπηλατικές δεξιοτεχνίες και να αφήσει το Υπουργείο για περισσότερο κατάλληλους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.