Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νομιμοποίηση αυθαιρέτου ή άδεια από την αρχή ;


spek48

Recommended Posts

Καλημερα συναδελφοι κ μη

σαν νεος στο χώρο δεν εχω ιδεα τι θα κανω σε αυτη την περιπτωση..

προκειται για ξυλουργιο εντος οικισμου 150τ.μ. σε οικοπεδο 180τ.μ. εκ των οποιων τα 50 μετρα λεει ειναι νομιμα καθως ο πατερασ του το ειχε δηλωσει στον υπαστυνομο τησ περιοχης το 56 με 57!!!!.Το κτισμα ειναι απο τσιμεντολιθο? κ εχει καλυψη σχεδον σε ολο το οικοπεδο (με ομορο ιδιοκτητη τον αδερφο του πελατη μου δλδ με τη δυνατοτητα παραχωρησης καποιων τ.μ. αν αυτο χρειαστει).

 

Τα ερωτηματα μου απειρα και φανταζομαι κ τα δικα σας...

μπορει καποιος να μου δωσει μια κατευθηντηρια γραμμη ουτος ωστε να ενημερωσω το ερωτημα μου με περισσοτερα στοιχεια ελπιζοντας μελλοντικα να φτασουμε σε ενα σημειο δρασης?

 

ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για τονουσ κ ορθογραφια

Link to comment
Share on other sites

Η κρίσημη ερώτηση είναι αν η πολεοδομία έχει "κολλήσει" αυθαίρετο στο συγκεκριμένο κτίσμα. Αν ναι, τότε η νομιμοποίηση είναι μονόδρομος, διαφορετικά μπορείς να εξετάσεις και την πιθανότητα νέας άδειας.

 

Όμως: ποια είναι η αρτιότητα στην περιοχή? Αν είναι κατά άρτιο παρέκκλιση, τότε η παραχώρηση λίγων τετραγωνικών από το δίπλα δε θα σε φτάσει και θα πρέπει να μπεις σε μια διαδικασία συνένωσης και επανακατάτμησης από την οποία θα πρέπει να προκύψουν δυο κατά κανόνα άρτια οικόπεδα. Γενικότερα οι πληροφορίες που δίνεις δεν είναι αρκετές για να πάρεις μια σαφή απάντηση, οπότε ψάχ' το λίγο ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

κατα παρεκλιση ειναι αρτιο τα μετρα του αδερφου ελεγα οτι μπορουσαν να χρειαστουν στη περιπτωση που παμε για νεα αδεια θα πρεπει να εχει μια αποσταση απο τα ορια του, Δ στην οποια εχει μπει μεσα. επειδη τωρα του κανω το κτηματολογιο ελεγα μηπως χρειαστει καποιο μαγειρεμα πριν βρεθει προ τετελεσμενων γεγονοτων..

Link to comment
Share on other sites

Κατά παρέκκλιση είναι ως έχει τώρα (ως υφιστάμενο).

 

Χτίζει 200τμ αλλά εσύ έχεις κάλυψη 83% οπότε ξεπερνάς την επιτρεπόμενη. Επίσης αποστάσεις από τα όρια?

 

Αν μπορείς όπως λες να το δείξεις μεγαλύτερο παίρνοντας τετραγωνικά από το όμορο ώστε να προκύπτει ο έλεγχος κάλυψης κ αποστάσεων, τότε πιθανότατα να μπορείς να το προχωρήσεις όπως θες. Αλλά και πάλι δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά, μη έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης.

Link to comment
Share on other sites

οπως τα λες ειναι μονο που για τη χρηση αυτην κτιζει 180μ για τα πρωτα 100 κ αλλα 80μ για το υπολοιπο συνολο περιπου 260 μ .στις αποστασεισ απο τα ορια ειπαρχει παραβαση κ στην καληψη . οποτε η παιρνω μετρα η γκρεμιζω...

με το υπολοιπω τι κανω ? του βγαζω προυφησταμενο τα 50 μ που εκανε το 57 αν καταφερω και βγαζω αδεια προσθηκησ για το υπολοιπο η νομιμοποιηση??

νομιμοποιηση πληρονεισ προστιμο κ ειναι νομιμο μεχρι να το γρεμισεις η ειναι σαν να εχει αδεια?

(σκεφτεται να ολοκληροσει τη διαδικασια κ να το ριχει κ ξαναφτιαξει?)

ευχαριστω apstruct .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.