Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παλαιότερες κατατμήσεις


Recommended Posts

Σε οικόπεδο οικισμού προ '23 (~400τμ) η δωρεά (έγινε το '65) κατοικίας και παρακράτηση μέρους του οικοπέδου από το δωρητή αποτελεί νόμιμη πράξη κατάτμησης? Στη δωρεά δεν αναφέρονται τοπογραφικά και ούτε καν λεπτομερή περιγραφή 2 ξεχωριστών οικοπέδων.

Link to comment
Share on other sites

Αν στο συμβολαιο της δωρεας αναφερει οτι συνοροευει με υπολοιπο ιδιου δωρητη, τοτε σαφως και αποτελει κατατμηση μεγαλυτερου τμηματος

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι

και σε διαιρετά κατα χρήση τμήματα να έχει γίνει πάλι η περιγραφή των γύρω-γύρω θα ταιριάζει

συνάδελφε eupalinos

διάβασε με προσοχή, λεκτικό και διατύπωση έχουν πολύ μεγάλη σημασία σε αυτές τις περιπτώσεις η τελική ερμηνεία γίνεται με στόχο την εξυπηρέτηση του πελάτη αφού βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Ναι αναφέρει απλά πως συνορεύει με υπόλοιπο δωρητή. Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά, σε αντίθεση με τους σημερινούς κανονισμούς & νομοθεσία, παλαιότερα αρκούσε μια απλή συμβολαιογραφική πράξη (δωρεά) για να έχουμε νόμιμη κατάτμηση. Δεν υπήρχε τότε σχετικός περιορισμός περί εμβαδού, αρτιότητας οικοπέδων, τοπογραφικού διαγράμματος, κλπ.? Μέχρι ποια χρονολογία είναι μια τέτοια διαδικασία κατάτμησης νόμιμη?

Link to comment
Share on other sites

Πολλά ήταν και είναι συνηθισμένα, το θέμα είναι κατά πόσο είναι νομικά κατοχυρωμένα έτσι ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα. Δεν υπήρχαν τότε κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές κατάτμησης?

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοεις προδιαγραφες κατατμησης;

Αλλο η υπαιτια κατατμηση, αλλο αν το συμβολαιο επρεπε ή οχι να συνοδευεται απο τοπογραφικο το ΄65.

Στην πρωτη περιπτωση ειναι ακυρο το συμβολαιο ενω στη δευτερη οχι.

Link to comment
Share on other sites

Με ποιες προδιαγραφές εννοώ ποια είναι τα ελάχιστα κριτήρια κατάτμησης για τέτοια περίπτωση για την εποχή εκείνη? Για παράδειγμα σήμερα πρέπει να έχουμε ελάχιστο εμβαδόν οικοπέδου που προκύπτει από κατάτμηση (εντός οικισμού) 2,000 τ.μ., κλπ.

Τι ακριβώς σημαίνει ο όρος "υπαίτια κατάτμηση"?

Link to comment
Share on other sites

Παρανομη κατατμηση εκτος σχεδιου νομιμοποιειται διοτι ενταχθηκε εντος οικισμου<2000κ

Εχω μια περιπτωση οπου αγροτεμαχιο εκτος οικισμου το 83 κατατμηθηκε σε 3 των 7 στρμ πλην ομως αφησαν και δρομους ,ξεχωρα (ολα αυτα με σχεδιο απο διπλ πολιτικο μηχανικο και διανεμητηριο.

Επειδη οι δρομοι δεν αφεθηκαν ως δουλειες-τμηματα των τριων αγροτεμαχιων αλλα ξεχωριστα με την γενικη ονομασια "υπο διανοιξη δρομος" ,η διαδικασια ηταν μη νομιμη.

Ομως το 80% του αρχικου γεωτεμαχιου το 1987 ενταχθηκε σε οικισμο μικροτερο των 2000 κ ,του οποιου τα ορια καθοριστηκαν τοτε.

Ετσι η αρχικη διανομη νομιμοποιηθηκε κατα καποιο τροπο και αρα οι δρομοι που τοτε σχηματιστηκαν (το 1983 απο την διανομη) εγιναν δημοτικοι.η μηπως οχι?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.