Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Excel - Για όσους θέλουν να ψάξουν παραπέρα ...


gvarth

Recommended Posts

Σε γενικές γραμμές κάτι κατάφερα..Κάνω filter σε κάθε φύλλο και κρύβω ότι έχει τιμή μηδέν. Τις ονομασίες των άρθρων τις κρύβω με το χέρι, με hide..Εντάξει αν είναι ένας μικρός προυπολογισμός δεν είναι και τρομερά δύσκολο....να το κάνω default να κρύβει όλη την γραμμή αν έχει ποσότητα 0, δεν το κατάφερα...

Στις στήλες του ΑΠΕ με κίτρινο, βάζεις καρφωτά τιμές στα κίτρινα κελιά, για να μην χαλάσουν οι έλεγχοι του 20% λόγω των πλεονασματικών, εννοείς τα κελιά που απεικονίζονται στο print screen 1, καταλαβαίνω.Ορθά?

Απορία: στο print screen2, το κελί R139 που το έχω κυκλώσει με κόκκινο και είναι περασμένο καρφωτό 😁, ήτοι χεράτα, τί είναι ? θέλω να πω, γιατί με το χέρι ?

ps: νίκος καρούζος είναι

1.png

2.png

Link to comment
Share on other sites

Το έχω κάνεί αν θέλω να πειράξω κάποιες ποσότητες της αναλυτικής προμέτρησης ή για στρογγύλευση.

Τώρα για το κρύψιμο των γραμμών, να το κάνει με το ctrl+alt+l και κάνει πίνακα για να κρύβεις τις γραμμές με βάση τις τιμές.

Το έκανα στο αρχείο που μου έστειλες να δεις πως δουλεύει.

APE_PROMETRHSEIS_V1.xls

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός 😁😁, να πω ότι η ctrl+ alt + l , δεν μου δίνει κανένα αποτέλεσμα...εγώ επιλέγω όλο το φύλλο, πηγαίνω editing - filter, μου φτιάχνει τον πίνακα όπως λες και επιλέγω να μην εμφανίζεται όταν έχει τιμή 0. Όπως και να χει σ'ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη θα πρέπει να έχει επιλέξει την περιοχή που σε ενδιαφέρει πρώτα.  Μετά θα δεις στην πρώτη γραμμή τα τριγωνάκια στην κάτω δεξιά γωνία του κελιού.  Πατά το τριγωνάκι και βγάζει την λίστα των τιμών που έχει η στήλη.  Απενεργοποιείς αυτές που θέλεις να κρυφτούν.  

Το ίδιο πράγμα είναι, απλά σου είπα απευθείας την συντόμευση.

Καληνύχτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα σε ολους , εχω ενα προβλημα με ενα γραφημα στο εξελ. Οπωσ βλεπετε το σημειο1 εχει για Χ 3,30 ενώ βγαινει στο 1. Γνωριζει καποιος το γιατι ?⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️image.png.5cb1a7ec750df72c8db5519d98ce98c1.png

Link to comment
Share on other sites

@stetr

Στο γράφημά σου δεν είναι η τετμημένη του σημείου 3,30 αλλά η ονομασία του, γι' αυτό είναι εντός εισαγωγικών.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

επειδή είναι διάγραμμα διασποράς μου λέει να διαλέξω για άξονα χ και y. Τα έχω διαλέξει ενώ πάλι μου βγάζει το ίδιο πρόβλημα :confused:

😕

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις πολλές τιμές. Σβήσε τις στήλες και ξαναπέρνα τις τιμές των σημείων που θες. Επίσης, δεν αποτελεί πρόβλημα το συγκεκριμένο, καθώς δεν χρειάζεται να παρουσιάζεται στο διάγραμμα η ονομάσια που έχεις δώσει σε κάθε ζεύγος τιμών (που συνήθως είναι η τιμή του χ στο σημείο αυτό, αλλά οκ).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.