Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προτάσεις απασχόλησης για νέους Μηχανολόγους


Recommended Posts

καλησπερα!θα ηθελα να κανω μια ερωτηση,ειμαι νεος μηχανολογος μηχανικος απο ΤΕΙ και θα ηθελα να ρωτησω τι θα μου προτεινατε να ασχοληθώ δηλαδή με ανελκυστήρες, κατασκευές κτιρίων? εχω μπερδευτεί και θα ήθελα μια συμβουλή από εσάς που είστε περισσότερο έμπειροι.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν μπορείς πολύ εύκολα να δουλέψεις ως μηχανικός σε εταιρία ή βιομηχανία. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να βρεις δουλειά. Ως ελεύθερος επαγγελματίας καλή φάση είναι να ασχοληθείς με μελέτες πολεοδομίας, πιστοποιητικά και κατ' επέκταση και με την εγκατάσταση. Σίγουρα όμως θα πρέπει να δουλεύεις σε κάποιο άλλο τεχνικό γραφείο να μάθεις τα κόλπα. Αν μπορείς καβάτζωσε και ένα διπλωματούχο μηχανικό για τις υπογραφές (Κατά προτίμηση ηλεκτρολόγο γιατί αυτοί είναι άσχετοι με μηχανολογία και δεν θα έχεις φόβο να σου φάει τη δουλειά) γιατί εσύ σε κάποιες περιπτώσεις θα έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

g-volos αν δεν σου κάνει κόπο διορθώνεις την παραπάνω δημοσίευσή σου βάζοντας αντι για greeklish ελληνικούς χαρακτήρες? Είναι ξέρεις λίγο δύσκολο στην ανάγνωση.

Ευχαριστούμε!

Link to comment
Share on other sites

/off topic νομίζω πως δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα μηχανολογικά αλλά ας απαντήσει ένας ηλεκτρολόγος καλύτερα

 

edit (με ενημέρωσε φίλος ηλεκτρολόγος (ΔΠΘ) οτι είχαν στοιχεία μηχανών & ΣΑΕ 1 ύποχρεωτικά καθώς και φαινόμενα μεταφοράς επιλογής ! ,έχουν και επιλογής CAD/CAM ) .Τώρα αν με αυτά έχουν παραπάνω ιδέα από 1 χημικό μηχανικό πχ είναι 1 θέμα (άλλος έχει το όνομα και άλλος την χάρη )

 

 

/on topic πιστεύω καλή περίπτωση είναι και η περίπτωση του τεχνικού ασφαλείας

Link to comment
Share on other sites

Καλα παιδια δεν θα ελεγα "ἁσχετοι" αλλα σιγουρα δεν ειναι τοσο καταρτισμενοι στην μηχανολογια οπως οι μηχανολογοι.Ομοιως στα ηλεκτρολογικα/ηλεκτρολογικες μελετες οι μηχανολογοι μηχανικοι δεν εχουν τις ιδιες γνωσεις με τους ηλεκτρολογους.

 

Οι ηλεκτρολογοι μηχανικοι στο πολυτεχνειο διδασκονται στοιχεια μηχανων ως υποχρεωτικο μαθημα σε 1-2 εξαμηνα αλλα δεν εμβαθυνουν ιδιαιτερα.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου εγω θα σου προτεινα πρωτα να ψαξεις να βρεις μια δουλεια σε τεχνικη εταιρια.Θεωρω πως το να ξοδεψεις καιρο σε εργοταξιο θα σου δωσει πολυ χρησιμες εμπειριες.Γενικα εγω θεωρω μεγαλο ρισκο να μπεις στον χωρο του ελευθερου επαγγελματος ,με την υπαρχουσα εξαιρετικα ανταγωνιστικη κατασταση, αν δεν εχεις ξοδεψει καποια χρονια πρωτα να μαθεις την δουλεια.Πλεον η αγορα χωραει μονο αυτους που ξερουν την δουλεια.

 

Βεβαια υπαρχουν και δυσκολιες στο παραπανω τις οποιες θα πρεπει να ξεπερασεις.Πρωτα απ'ολα μην περιμενεις κανεναν εργοδοτη να προσπαθησει να σου μαθει την δουλεια.Μην ξεχνας πως καθε εργοδοτης σε βλεπει προς το παρον ως υπαλληλο του αλλα και ως μελλοντικο εν δυναμει ανταγωνιστη του.

Επισης ο μισθος σχεδον σιγουρα δεν θα ειναι αυτος που θες και πιθανον να μην ανταποκρινεται στην προσπαθεια σου.Αλλα ειπαμε ζουμε σκληρες εποχες και θα πρεπει να προσαρμοσουμε τις επιδιωξεις μας.

 

Τελος φιλε μου υπαρχει παντα και η λυση του δημοσιου μεσω καποιου διαγωνισμου του ΑΣΕΠ.Αν εχεις καλο βαθμο πτυχιου,μιλας ξενες γλωσσες και μπορεις να μαζεψεις και κανενα μοριο απο αλλα μη ακαδημαικα προσοντα (εντοπιοτητα,ανεργια,προγραμματα stage) μπορεις να προσπαθησεις και αυτη την εναλλακτικη.Θεσεις για ΤΕ μηχανολογιας αποσον ξερω προκυρησσονται αρκετες,και το δημοσιο ειναι ενας σταθερος μισθος βρεξει χιονισει...

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον thodoris1982 όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Δουλεύω εδώ και 1 χρόνο και κάτι (πολιτικός μηχανικός) σε κάποιο τεχνικό γραφείο (πολιτικος μηχανικός και ο εργοδότης) στην έκδοση αδειών. Από την αρχή βρήκα τις πόρτες κλειστές και ότι έμαθα και ότι απέκτησα ήταν μόνος μου και μέσω του forum αυτού.

Εϊσαι όχι απλά ο ανταγωνιστής του αλλά ίσως κάτι παραπάνω. Εκτός του ότι οι πληροφορίες ήταν πάντα με το σταγονόμετρο και μετρημένες από πλευράς του, έτυχε σε κάποια δικιά μου δουλειά που ζήτησα τη γνώμη του να μου την δώσει λανθασμένα. Τελος πάντων, έχω αρκετά να πω για τη σχέση εργοδότη - εργαζομένου (κυρίως αν κινείσαι στην ίδια περιοχή) που θα γέμιζα ολόκληρο topic.

 

Σκέφτομαι, δεδομένου ότι δεν με έχει βγάλει καθόλου στο εργοτάξιο παρά μόνο είμαι στο γραφείο για τις μελέτες του, να κοιτάξω για δουλειά εργοταξίου ή συνδιασμός γραφείου με εργοτάξιο για να δω και στην πράξη κάποια πράγματα. Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, δηλ συνδιασμός δικών μου μελετών με την παράλληλη εργασία σε επιβλέψεις κάποιου άλλου?

 

Θα ήθελα τη γνώμη κάποιων περισσότερο έμπειρων στη συγκεκριμένη παράλληλη απασχόληση και γενικά των συναδέλφων.

Link to comment
Share on other sites

xaris8080, αν θες άνοιξε νέο topic για να το συζητήσουμε εκεί. (Έχω κι εγώ αντίστοιχη εμπειρία.)

 

Αλλά να μη βγούμε εκτός θέματος σε αυτό το topic.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.