Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χρονικός προγραμματισμός τεχνικών έργων


Recommended Posts

Καλό θα ήταν να ερευνήσεις ποιές εργασίες μπορούν να γίνονται παράλληλα

 

Πιστεύω πως θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν ερευνούσες πόσες ταυτόχρονες οικοδομές με κάποια διαφορά έναρξης και μεγέθους πρέπει να έχει ένας κατασκευαστής συγκεκριμένης τάξης ώστε να διαχειριστεί τα συνεργία του με τον βέλτιστο τρόπο, (τουλάχιστον σε ότι αφορά τον χρόνο και όχι τη διαχείριση χρημάτων).

 

Σε ποιά σχολή είσαι;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είμαι στη σχολή πολιτικών μηχανικών στην αθήνα στο πολυτεχνείο.Βασικά έχω βρει τις πληροφορίες που θέλω για να συνεχίσω και μου λείπουν οι αποδόσεις των συνεργείων.Ξέρω ότι τέτοια στοιχεία υπάρχουν στα παλιά αναλυτικά τιμολογία.εγώ έχω βρει τα καινούρια και δεν έχουν εργασία χωρίς υλικά.Επίσης υπάρχουν και σε στατιστικά κατασκευαστικών εταιρειών.

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο από όλα ζήτα από ένα μάχημο μηχανικό που βγάζει άδειες σε πολεοδομίες, να σου δώσει το χρονικό προγραμματισμό που υποβάλλεται στην πολεοδομία, και θα αποτελέσει για εσένα ένα πρώτο βήμα. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιείσεις και το πρόγραμμα civil που χρησιμοποιόύν οι μηχανικοί για τις αμοιβές, έχει ένα ειδικό προγραμματάκη που βγάζει το προγραμματισμό και με πληροφορίες αρκετά κατατοπιστηκές για τις εργασίες.

Link to comment
Share on other sites

......Βασικά έχω βρει τις πληροφορίες που θέλω για να συνεχίσω και μου λείπουν οι αποδόσεις των συνεργείων.Ξέρω ότι τέτοια στοιχεία υπάρχουν στα παλιά αναλυτικά τιμολογία.εγώ έχω βρει τα καινούρια και δεν έχουν εργασία χωρίς υλικά.Επίσης υπάρχουν και σε στατιστικά κατασκευαστικών εταιρειών.

 

Οι αποδόσεις του παλιού ΑΤΟΕ ήταν για τα πανηγύρια, μην τους δώσεις καμία σημασία. Η ανάγκη να αναθεωρηθούν ώστε να γίνουν αληθινές είχε φανεί εδώ και πολλά χρόνια και ακριβώς για αυτόν τον σκοπό δημιουργήθηκε τότε ο ΙΟΚ, αλλά ακόμα δεν έχει να δείξει τίποτα χειροπιαστό. Και μην ερωτήσεις πώς γράφτηκαν τα καινούργια τιμολόγια, γιατί κανείς (ούτε το ΥΠΕΧΩΔΕ που τα έγραψε) δεν ξέρει την απάντηση, αυτή είναι άλλη μία παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία.

Τα πραγματικά νούμερα είναι στο μυαλό του κάθε κατασκευαστή ή εταιρείας, πηγάζουν από την συνολική οργάνωση τους και επειδή αποτελούν την βάση της επαγγελματικής τους επιτυχίας η αποτυχίας, δεν θα τα μάθεις εύκολα.

Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για ένα σταθερό νούμερο απόδοσης, αλλά για μία καμπύλη με τα κοίλα προς τα άνω που περιγράφει την σχέση ανάμεσα σε κόστος και απόδοση. Και σε κάθε έργο ανάλογα με πολλές παραμέτρους επιλέγεις ένα σημείο της καμπύλης και ελπίζεις να είσαι σωστός.

Για τους σκοπούς σου, θεωρώ ότι είναι επαρκέστατες και πολύ κοντά στην αλήθεια, οι αποδόσεις που προβλέπει το ΙΚΑ για τις οικοδομικές άδειες. Ο πίνακας υπάρχει στα έντυπα που υποβάλλονται για μία άδεια, εάν δεν έχεις πρόσβαση γράψε ένα PM να σου τον στείλω.

Link to comment
Share on other sites

Στο ΕΜΠ και διπλωματικη "χρονικος προγραμματισμος εργων" ??

 

Απορια ενος Τειτζη που αντιστοιχο θεμα δεν εγινε δεκτο στη σχολη του..

 

Παντως αν θες τη γνωμη μου επειδη το χα ψαξει λιγο στην αρχη (μεχρι να μου κοψουν το θεμα) ριξε μια ματια σ αυτο:

 

http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1759223&prid=1013461&deid=0

 

Εγω που του ριξα μια ματια μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα!!

 

Αναλυτικο και απλα γραμμενο.!

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω πολυ.αλλά γιατί το λες αυτό ;γιατί να μην γινει τετοια διπλωματική στο ΕΜΠ;και παλιοτερα έχουν γίνει αντίστοιχες διπλωματικές.Ο τομέας της διαχείρισης στο πολυτεχνείο είναι πολύ οργανωμένος.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως οι σημειώσεις του χρον προγρ/μου έχουν κα΄ποια στοιχεία. Αυτά με το κίτρινο εξώφυλλο. Τις μοιράζουν ακόμα?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως οι σημειώσεις του χρον προγρ/μου έχουν κα΄ποια στοιχεία. Αυτά με το κίτρινο εξώφυλλο. Τις μοιράζουν ακόμα?

 

Άγνωστον ! Ρώτα τον κο. Παντουβάκη - συνεννοήσιμος παρεπιπτόντως - ή εκείνη την περίεργη κυρία της γραμματείας του Τομέα (που έμπαινε στις εξετάσεις με αέρα καθηγητή !).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.