Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΤΗΕ


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, θα ήθελα αν καποιος γνωρίζει να με ενημερώσει στο εξής: το αναλυτικό τιμολογιο ηλεκτρολογικών εργων αφορά τιμές για τα δημόσια έργα ή και για τα ιδιωτικά? και πως αποδεικτύεται αυτό?

μου προσκόμισαν χρέωση για ιδιωτικό έργων με τιμές από το ΑΤΗΕ και φυσικά το όλο κόστος είναι υπερβολικό για τον πελάτη μου.

Στηρίζεται κάπου αυτό που έκανε, αναφέρεται στη νομοθεσία? δεδομένου ότι η κοστολόγηση αφορά ιδιωτικό έργο.. σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημόσια και μόνο δημόσια ! Σε καμία περίπτωση ιδιωτικά. Απλά, οι τιμές αναλύονται με τρόπο τέτοιο (κόστος υλικών, εργατοώρες κλπ), που αντικαθιστώντας τες με αυτές του εμπορίου (ημερήσια μεροκάματα -με ΙΚΑ κλπ-ανηγμένα στις απαιτούμενες ώρες, πραγματικό κόστος υλικών κλπ), μπορείς να δεις σε ικανοποιητικό βαθμό το συνολικό κόστος.

Link to comment
Share on other sites

[Διαγραφή περιττής παράθεσης, CostasV]

 

 

Ευχαριστώ πολύ που απαντήσατε,

υπάρχει περίπτωση αυτό κάπου να το βρώ, σε κάποια σχετική νομοθεσία, πρέπει να το αποδείξω εγγράφως στο δικαστήριο, σαν συνημμένο δικαιολογητικό της τεχνικής μου έκθεσης,

επίσης θα μπορούσατε εμπειρικά να μου πείτε πόσο % προσαυξημένες είναι οι τιμές του δημοσίου σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, εάν το συγκρίνουμε έτσι?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ο ΑΤΗΕ σαν ΑΤΗΕ, υπάρχει και παρέχεται δωρεάν προς χρήση (πάντα για Δημόσια Έργα), από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ. Επομένως, δεν χρειάζεται να το υποστηρίξεις με κάποιον άλλο τρόπο (θεωρώ εγώ).

 

Όσο για την προσαύξηση, δεν μπορώ να σου δώσω τάξη μεγέθους. Γι' αυτό ανέφερα παραπάνω, ότι αναλύεται με τέτοιο τρόπο, που αντικαθιστώντας κάποιες τιμές υλικών με αυτές του εμπορίου, μπορεί κανείς να προσεγγίσει σε ικανοποιητικό βαθμό το πραγματικό κόστος συγκεκριμένων εργασιών (π.χ.την πρίζα μπορεί να την κοστολογεί λόγου χάρη προς 5,50Ε, αλλά στο εμπόριο η τιμή κυμαίνεται από 3-23Ε).

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά μεταξύ της τιμής της ΑΤΗΕ (συμπεριλαμβάνει συνήθως υλικό και εργασία-=προμήθεια,μεταφορά,τοποθέτηση, σύνδεση,δοκιμή,επίδειξη λειτουργίας) και της τιμής εμπορίου είναι η περίφημη έκπτωση των δημοσίων έργων , θέμα καθαρά υποκειμενικό του υποψήφιου εργολήπτη, αφού όμως απαγορεύονται αρνητικές εκπτώσεις η πραγματική τιμή εμπορίου δεν θάπρεπε να είναι ποτέ ανώτερη αυτής της ΑΤΗΕ.(στην πράξη όμως -λόγω λανθασμένης κατάρτισης του τιμολογίου συμβαίνει μερικές φορές).

Το ότι το υπουργείο αναμένει τιμές εμπορίου μικρότερες του ΑΤΗΕ ,αποδεικνείεται από το γεγονός ότι όλοι οι διαγωνισμοί για έργα του δημοσίου είναι μειοδοτικοί και αναμένει η πολιτεία ποσοστό έκπτωσης από τους διαγωνιζόμενους εργολάβους.(π.χ. υπάρχουν εκπτώσεις μέχρι και -70%, και θεωρούνται όχι μόνον νόμιμες αλλά και απολύτως τεκμηριωμένες !)

Link to comment
Share on other sites

Είναι γνωστό ότι όλο το παιχνίδι στα Δ.Ε. παίζεται στα Η/Μ και όχι στα οικοδομικά (όπου δηλαδή, η έκπτωση πιάνει ταβάνι σε πολύ χαμηλά ποσοστά).

Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους βρήκα τα Περιγραφικά ΑΤΗΕ!!!

Σήμερα σκάναρα το ΑΤΗΕ ΙΙΙ (Ηλεκτρολογικά) που είναι 418 σελίδες, 66,9 ΜΒ. Ας μου στείλει κάποιος pm για να του το στείλω να το ανεβάσει.

 

Τώρα μένει να σκανάρω το ΑΤΗΕ ΙΙ (ύδρευση, κλιματισμός, κλπ) που είναι ενα ωραίο βιβλιο απο την ΠΕΔΜΗΕΔΕ

 

Λετε να υπάρχει πρόβλημα να τα ανεβάσω στο site? (copyright κλπ)

 

ps. Το έχω ποστάρει και σε αλλο thread... αλλα δεν ειδα και πολυ ενδιαφερον...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς αρχεία μεγαλύτερα από 2-3 MB, δεν γίνεται να φιλοξενηθούν στο φόρουμ.

 

Μία λύση είναι να το ανεβάσεις σε rapidshare ή file.it κτλ

 

Πρόβλημα με copyright δεν βλέπω, καθώς είναι δημόσιο έγγραφο.

 

Μόνο προσοχή στην χρονολογία, καθώς θα υπόκειται σε αναθεώρηση.

 

Επειδή υπάρχει ήδη παρόμοιο θέμα για το ΑΤΗΕ εδώ, και δεν γίνεται να συγχωνευτούν τα θέματα, κλειδώνεται το παρόν, ώστε η συζήτηση και η πληροφορία να μένουν όσο είναι δυνατό μαζεμένες.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.