Μετάβαση στο περιεχόμενο

'Εγκριση περιβαλλοντικών όρων ή όχι ;


Recommended Posts

γεια σας παιδια εχω ενα προβλημα και θα ηθελα την γνωμη σας,βγαζω μια αδεια για ενα μια βιομηχανια η οποια καηκε (μονο η ανοδομη)η οποια ειχε εγκριση περιβαλοντολογικων ορων μεχρι το 2011 και για ισχυς 950 ΚW, η δραστηριοτητα της βιομηχανιας (υλικων στρωμστοποιισης) δεν αλλαξε αλλα αλλαξε η ισχυς σε 580 KW(μειωθηκε),αφαιρεθηκαν καποια μηχανηματα ενω τα υπολοιπα εμειναν τα ιδια (ιδιος τυπος αλλα καινουρια φυσικα).Η κατηγορια του εργου παραμενει η ιδια β3,χρειαζομαι καινουριους ορους η απλα να βαλω στην αδεια την υπαρχουσα εγριση των περιβ.ορων μαζι με την κατοψη με τα παρων μηχανηματα και μια μικρη τεχνικη εκθεση που να εξηγω οτι απλα μειωθηκε η ισχυς??

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

όπως το έχω στα χέρια μου από υπηρεσία περιβάλλοντος

 

σύμφωνα με την νομοθεσία (σχετικά), σας πληροφορούμε ότι η έγκριση όρων για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτείται για την επέκταση, τροποποίηση ή τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων έργων & δραστηριοτήτων, εφόσον επέρχονται ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί η διαδικασία απαλλαγής από την περιβαλλοντική αδειοδότηση εφόσον μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης των στοιχείων της περιβαλλοντικής έκθεσης προκύπτει ότι δεν έχουν επέλθει ουσιώδεις αλλαγές...

όσο αφορά στις ΕΠΟ με αόριστη διάρκεια ισχύος δεν χρειάζονται ανανέωση εκτός και αν από τη λειτουργία προκύπτει ότι δεν προστατεύεται επαρκώς το περιβάλλον ή τροποποιείται η άδεια λειτουργίας του.

Link to comment
Share on other sites

Κατ΄ αρχήν είσαι σίγουρος ότι η κατηγορία σου είναι Β3? Γιατί η κατασκευή στρωμάτων ανήκει στον κωδ ΕΣΥΕ 361.5 όπου αν η ισχύς σου είναι πάνω από 500kW η κατηγορία είναι Α2.

 

Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι η κατηγορία σου είναι Β3 τότε εάν ήμουν στη θέση σου απλώς θα έβαζα την παλιά ΕΠΟ γιατί η ισχύς σε καλύπτει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.