Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά τοπογραφικών οργάνων


Recommended Posts

Σκοπεύω να κάνω την επένδυσή μου σε τοπογραφικά , οπότε απορώ μπορείτε να μου δώσετε γενικές οδηγίες ως προς το τι πρέπει να προσέξω ; Επίσης , αν γίνεται , ξέρετε να μου προτίνετε αντίστοιχες εταιρίες ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχει πολλές εταιρίες, μια έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη (google) αφού διευκρινίσεις πρώτα γιατί πράγμα θέλεις το εργαλείο (total station). Η τάση τώρα είναι τα διπλόσυχνα GPS τα οποία είναι ακόμη πανάκριβα. Ίσως στο μέλλον να γίνουν πιό προσιτά. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν και μεταχειρισμένα.

Δεν ξέρω άν βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά χρειάζεσαι ένα total station . Φαντάζομαι ακρίβειας 15cc είναι αρκετή. Κοίταξε να είναι και reflectorless ( χωρίς πρίσμα καταγραφή σημείου ).

Η απόδοση του οργάνου πληρώνεται. Αν θελήσεις πχ 10cc ακρίβειας έχει καπέλο στην τιμή.

 

Οι δυνατές μάρκες που παίζουν στην αγορά είναι οι εξής :

Leica,Topcon,Nikon,Trimble,Sokkia,Pentax .

 

Από προηγούμενες συζητήσεις πάνω σε όργανα οι περισσότεροι ήταν υπέρ Leica . Αλλά και τα υπόλοιπα είναι μια χαρά . Εγώ με Sokkia π.χ. είμαι πολύ ευχαριστημένος .

 

Παίζουν και τα Κινέζικα στην αγορά σαν φτηνότερες λύσεις . Σχεδόν τα μισά

λεφτά. Αλλά πάντα τίθεται το θέμα της αξιοπιστίας σε τέτοιες αγορές.

 

Με google θα βρεις και ποιοι τα πουλάνε στην Ελλάδα .

Link to comment
Share on other sites

SIRADRAB :

Βρήκες τη μέρα κι εσύ iliekater να κάνεις τέτοια ερώτηση. Δεν είδες τι έγινε εχθές. Τρομάξαμε να ησυχάσουμε.

Ζητώ συγνώμη αν σας αναστάτωσα , δεν το έχω σκοπό . Για ποιό θέμα μιλάς ; Τι έγινε ; Πάντως , πρέπει να πω πως προτού προβώ στη δημοσίευσή του θέματός μου , κοίταξα όλες τις σελίδες με τα θέματα στην κατηγορία Τοπογράφοι , και δεν είδα πουθενά κάποιο θέμα για αγορά , παρά μόνο για το Helos και για κάποιο άλλο σύστημα

 

Θα ήθελα εδώ να διευκρινήσω πως στην ερώτησή μου (τοπογραφικά όργανα) αναφερόμουνα σε ταχύμετρα , θεοδόλιθους κτλ . Αλλά μιας και μου το είπατε , απόρησα : θα πρέπει δηλαδή να μην κατευθυνθώ προς αυτά , αλλά προς συνδιασμούς κεραίων , GPS κτλ ; ; ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας αναστάτωσες καθόλου, εγώ έβαλα λίγη σάλτσα προσπαθώντας να διακομοδίσω μια κατάσταση που είχε δημιουργηθεί την προηγουμένη σχετικά με τοπογραφικά και βασικές γνώσεις τοπογραφίας. Τελικά όλα καλά.

Στο θέμα τώρα. Για τις γνωστές εταιρίες, σου απάντησε ο thomas και με την προτροπή να πας για reflectorless total station.

Για τα συστήματα GPS, όπως έγραψα είναι ακόμη πανάκριβα. Τα διπλόσυχνα πιάνουν από 20 έως 35χιλ ευρώ με ακρίβεια 1-2εκ. Είναι κυρίως για τοπογράφους που ασχολούνται με μεγάλα έργα και αποτυπώσεις.

Πιστεύω στο μέλλον, όταν ολοκληρωθεί και το ευρωπαικό σύστημα (GALILEO) να είναι πιο προσιτά αλλά δεν ξέρω αν εμείς θα είμαστε ακόμη εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από εμένα! Η αγορά τοπογραφικού οργάνου (γεωδαιτικού σταθμού) από Αμερική θα ήταν συμφέρουσα ή όχι ? Γνωρίζετε κάτι?

 

Αν σκεφτείς ότι το φτηνότερο Leica Disto D3 το βρίσκεις με 300Ε εδώ (αποστασιόμετρο) και γω το πήρα πριν 3 μέρες (μου το 'φεραν για την ακρίβεια) με 200Ε από Νέα Υόρκη, καταλαβαίνεις πως ναι ...

Link to comment
Share on other sites

Στις ΗΠΑ όλα τα ηλεκτρονικά και όχι μόνο είναι φθηνότερα από λίγο έως πάρα πολύ και αυτό από την εποχή που ήταν 1$=1€. Πού τώρα που η ισοτιμία έχει ξεπεράσει το 1,5$=1€.

Αν το αγοράσεις από Ε.Ε. θα γλιτώσεις τον ΦΠΑ. Στις ΗΠΑ ο ΦΠΑ είναι νομίζω 4%.

Θα κληθείς να πληρώσεις φόρο στο τελωνείο εκτός αν το φέρεις μέσω... Αλβανίας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.