Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκτακτη Χρησικτησία


Recommended Posts

Όταν έγινε τη δεκαετία του 80 αποτύπωση της υπό ένταξης περιοχής σε σχέδιο καταγράφηκαν και οι αντίστοιχοι πίνακες ιδιοκτητών [Οι πίνακες αυτοί είναι οριστικοί και αμετάκλητοι ή απλά είναι μια καταγραφή της τότε υπάρχουσας κατάστασης;]. Ο μπαμπάς του πελάτη μου όμως δεν ενδιαφέρθηκε με αποτέλεσμα να καταγραφεί η ιδιοκτησία του ως "ιδιοκτησία του Δήμου". Σήμερα, αφού ο πατέρας απεβίωσε, ο πελάτης μου έπρεπε να κάνει αποδοχή κληρονομιάς και επειδή δεν είχε κανένα χαρτί στα χέρια του, επικαλέστηκε την έκτακτη χρησικτησία από το 1965 και όπως ο νόμος ορίζει. Έτσι, το μόνο που έχει στα χέρια του σήμερα είναι το συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς. Η ερώτηση που θέτω είναι ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να βγάλει οικοδομική άδεια ή θα πρέπει να πάρει τελεσίδικη δικαστική απόφαση για την κυριότητα; [Υπάρχουν μάρτυρες που μπορούν να επιβεβαιώσουν τη νομή επί 40ετία].

Αν ζητήσω από την αρμόδια πολεοδομία θεώρηση όρων δόμησης, θα κάνουν έλεγχο και στους τίτλους ώστε να έχω μία επίσημη (σφραγισμένη) άποψη της πολεοδομίας για την κυριότητα του ακινήτου; Αν όχι, τι είδους αίτηση πρέπει να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής και στους πίνακες της έχει περαστεί ώς κύριος του οικοπέδου ο δήμος? Αν ναι τότε θα πρέπει να γίνει αίτηση για διορθωτική πράξη εφαρμογής ώστε να διορθωθούν οι πίνακες. Το θέμα βέβαια είναι κατά πόσο θα γίνει δεκτή από το δήμο, οπότε το δικαστήριο μάλλον είναι μονόδρομος. Το κακό είναι ότι από τότε έχουν περάσει σχεδό 30 χρόνια, τόσο καιρό τι έκαναν? Καμιά φορά αυτά με προβληματίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.