Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τα υπόστεγα μετράνε στην κάλυψη και στη δόμηση;


Recommended Posts

Χάρης :....Κάθε στεγασμένος υπέργειος χώρος που δεν είναι ημιυπαίθριος δε μετρά στη δόμηση;

 

Αντιστρέφω το ερώτημα.

Κι αν ο υπέργειος χώρος είναι ακάλυπτος?

Φαντάσου κτίριο υπέργειο, κανονικό με τοίχους, δάπεδα, παράθυρα και πόρτες αλλά χωρίς δώμα ή στέγη με χρήση πχ., κατοικίας. Απαγορεύεται να κοιμάσαι στον ξάστερο ουρανό αν είσαι φυσιολάτρης? Να σημειώσω ότι οι αποστάσεις από τα όρια είναι κατά ΓΟΚ.

Αυτό πάλι σε ποιανού παπά ευαγγέλια το εντάσσουμε?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επειδή ο Γ.Ο.Κ δεν αναφέρει πουθενά ξεκάθαρα, η συνήθης τακτική στις πολ/ιες είναι να το μετράνε στη κάλυψη όταν είναι σε επαφή με το κτίριο (άρα Η/Χ?) και στη δόμηση όταν είναι ανεξάρτητο.

 

προβολικά υπόστεγα δεν μετράνε πουθενά αλλά αν υπερβαίνουν τα 0,4μ περνάνε από ΕΠΑΕ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Σε πρατήριο υγρών καυσίμων, πάνω από τις αντλίες έχουν κατι σαν υπόστεγα,με 2 κολωνες στη μεση και εκατέρωθεν αυτών σκέπαστρα.Αυτο μετράει σίγουρα στη κάλιψη αλλα με τη δόμηση τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Όχι, κατά τη γνώμη μου - έχω βγάλει και μια άδεια παλαιότερα, τα μεταλλικά στέγαστα των αντλιών στα πρατήρια ΔΕΝ μετράνε πουθενά, ούτε σε Κάλυψη ούτε σε Όγκο.

Και είναι λογικό: με τέτοιο μεγάλο μέγεθος που έχουν αν μετρούσαν σε κάλυψη δε θα έμενε τίποτα ή σχεδόν τίποτα για το κτίριο του πρατηρίου, το ίδιο και με τα διαθέσιμα μ3 - θα εξαντλούταν όλα στο στέγαστρο.

Επίσης αν κάτι μετρήσει σε Κάλυψη πρέπει να τοποθετηθεί μέσα στο οικόπεδο/αγροτεμάχιο με τους περιορισμούς που ισχύουν για τα κτίρια δηλαδή κρατώντας τις αποστάσεις από τα όρια : σε εκτός σχεδίου (η δική μου περίπτωση) οι αποστάσεις από τα όρια είναι 15μ! - νομίζω κανένα υπόστεγο βενζινάδικου δεν είναι τοποθετημένο από τα 15μ και μέσα...

Τώρα βέβαια πού ακριβώς στο ΓΟΚ γράφει για τέτοια στέγαστρα δε γνωρίζω οπότε μπορεί να κάνω και λάθος....

Link to comment
Share on other sites

...έχω βγάλει και μια άδεια παλαιότερα, τα μεταλλικά στέγαστα των αντλιών στα πρατήρια ΔΕΝ μετράνε πουθενά, ούτε σε Κάλυψη ούτε σε Όγκο...

 

Δυστυχώς αυτή η συζήτηση δείχνει ότι κάτι τέτοιο ίσχυε (πράγματι) παλαιότερα...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Είναι απίστευτο ότι άτομα με πτυχία και μεταπτυχιακά παλεύουν να λύσουν προβλήματα γραφειοκρατίας(τα περισσότερα άλυτα) αντί να ανταλλάσουν γνώμες πάνω σε ουσιώδη ζητήματα...

 

Μας έχουν καταντήσει μεταφραστές των νόμων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Και με ολο αυτο με τα στεγαστρα επι υποστηλωματων μπροστα απο κατοικιες π.χ. ερχεται να μας τρελανει και ο 4014 με το οτι πανε με αναλυτικο ....πρεπει να ξεκαθαρισει το θεμα διοτι σε ολα μα ολα τα χωρια της Ελλαδας το 90% των σπιτιων εχουν τετοιες κατασκευες κατα κυριο λογο αυθαιρετες....θα μετρανε τετοιες κατασκευες στην δομηση , καλυψη .? δεσμευουν μελλοντικη δομηση ,καλυψη του οικοπεδου...?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καθότι ακόμα νέος στα του ΓΟΚ κτλ θα ήθελα μια γνώμη για μια περίπτωση ισογείου εκτός σχεδίου κατοικίας που κατά παράβαση της άδειας έχει κατασκευάσει προστέγασμα στις δύο όψεις του κτιρίου, ως συνέχεια της στέγης. Προσπαθώ να καταλάβω τί θα παρουσιάσω ως ημιυπαίθριο και τί ως εξώστη (αν μπορώ), και αν εκτός από την κάλυψη θα υπάρξει κάτι που πρέπει να μετρήσει στη δόμηση. Υπόψιν ότι το προστέγασμα στηρίζεται σε ξύλινα υποστυλώματα. Στο παρακάτω σκαρίφημα και αφού διάβασα νόμους και εγκύκλιο 113/86 πιστεύω ότι το κίτρινο και κόκκινο τμήμα είναι ημιυπαίθριοι είτε ως ενιαία είτε σπαστά (αφού το άνοιγμα σε κάθε περίπτωση είναι>2,50 και το βάθος < 2,50) και έχω μια απορία σε σχέση με το πράσινο που ορίζεται από ένα υποστύλωμα και τη γωνία του τοίχου?

Τί λέτε?

post-1274-0-21385000-1331498806_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.