Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικόπεδο εντός και εκτός συνεκτικού τμήματος οικισμού του 85'


Recommended Posts

Οικόπεδο 4 στρεμμάτων εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων βρίσκεται εν μέρει στο συνεκτικό τμήμα (1 στρέμμα) και το υπόλοιπο στο αραιοδομημένο τμήμα (3 στρέμματα).

 

Το 2000 το οικόπεδο κατατμείται σε 2 οικόπεδα των 500 τμ εντός πυκνοδομημένου τμήματος (τα οποία είχαν πρόσωπο σε δημοτική οδό) και σε 3 οικόπεδα των 1000 τμ εντός αραιοδομημένου τμήματος (τα οποία αποκτούν πρόσωπο ύστερα από παραχώρηση στον οικείο ΟΤΑ).

 

Τα οικόπεδα των 500 τμ χωρίστηκαν βάσει του ορίου πυκνοδομημένου τμήματος.

 

Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα η εφαρμογή του ορίου αυτού '' δείχνει '' δύο οικόπεδα τα οποία έχουν 475 τμ εντός συνεκτικού τμήματος και τα υπόλοιπα 15 τμ εντός αραιοδομημένου τμήματος.

 

Ερώτηση: 1. Θεωρείται αυτοδίκαια άκυρη η κατάτμηση εφόσον επί της ουσίας τα οικόπεδα χωρίστηκαν με αρτιότητα μικρότερη της ελάχιστης? (προφανώς σήμερα με αυτό το εμβαδό δεν είναι άρτια).

 

2. Η κατάτμηση του οικοπέδου των 4 στρ. έγινε βάσει παραχώρησης εδαφικής λωρίδας ώστε να προκύψουν οικόπεδα των 1000 τμ με πρόσωπο. Τα οικόπεδα των 500 τμ τα οποία είχαν μεν πρόσωπο, προέκυψαν όμως ύστερα της παραχώρησης, λογικά ... , δεν κωλύονται και αυτά ώς πρός την οικοδομησιμότητα βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο οριοθέτηση έγινε σε 5αρι η "σωστή" εφαρμογή τους επί τοπογραφικού διαγράμματος είναι εύκαμπτη και η ερμηνεία της κατά το δοκούν. ΄

Ένα "κλίκ" παραπέρα της γραμμής ορίου θα σου εξασφαλίσει την αρτιότητα. Εάν η εφαρμογή είναι αυστηρά μονοσήμαντη τότε .... όντως έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

GrTopo σε ευχαριστώ κατ' αρχάς για το ενδιαφέρον σου.

 

Να αποσαφηνίσω ότι οι μετρήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν από εμένα αλλά από συνάδελφο. Το θέμα είναι ότι στην αρχική του μέτρηση εντόπισε λάθος σημείο του ορίου συνεκτικού τμήματος.

 

Έχεις υπόψη σου εάν κωλύονται τα οικόπεδα των 500 τμ, εντός συνεκτικού τμήματος για τον λόγο ότι προέκυψαν από κατάτμηση μείζονος εκτάσεως με παραχώρηση δρόμου? (βάσει της νέας εγκυκλίου

του Υπουργείου Περιβάλλοντος)

 

Το μέρος του οικοπέδου από το οποίο προέκυψαν αυτά, είχε πρόσωπο σε νομίμως υφιστάμενο δρόμο (δηλαδή το σημερινό τους πρόσωπο υπήρχε προ κατάτμησης).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.