Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δωρεάν υπολογισμός αμοιβής μηχανικών και δημιουργία xml


Gousgounis

Recommended Posts

Λοιπόν τα έβαλα όπως μου είπες, απλα γιατι αμοιβή τοπογραφικού και

επιβλέψεων είναι ανενεργές;

 

ευχαριστώ πάρα πολύ

 

Image7_zps93c8484e.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 705
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το τοπογραφικό το επιλέγεις από την αριστερή στήλη, με τις επιφάνειες (εξάλλου επιφάνεια αποτυπώνεις!) και μετά γίνεται ενεργή η επιλογή μηχανικού.

ΙΚΑ -> Πιν 3

και το 2,048% καταργήθηκε οπότε δεν το υπολογίζεις στο συνολικό κόστος.

Το ΦΕΜ αν δε το ζητήσεις ξεχωριστά από τον πελάτη (είθισται να το πληρώνει ο ιδιοκτήτης όμως θεωρητικά είναι υποχρέωση του μηχανικού η παρακράτηση, επειδή επιστρέφεται με τη φορολογική δήλωση) αποεπέλεξε και την ανάλογη επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

Ερωτηση

σε αλλαγη χρησης απο αποθηκη σε καταστημα

κάνω τα προβλεπόμενα

και

η διαφορα των προυπολογισμών είναι ΤΕΕ : 724

και πολεοδομιας ειναι : 276

 

μου υπολογιζει αμοιβες αλλά στο ανεβασμα του xml μου πεταει μηνυμα

Αποτυχία εισαγωγής έργου. [Παρουσιάστηκε πρόβλημα στην καταχώρηση των στοιχείων του έργου. [Εισαγωγή Αμοιβών Μελών] O xώρος "Αλλαγή χρήσης" έχει λάθος τιμή στο πεδίο "Ελάχιστος Προϋπολογισμός".] -

 

 

που είναι το προβλημα ;; 
ψαχνει να βρει προυπολογισμό 5000*λ και εκεί κολλάει ???

 

αφού στις αλλαγες χρησης δεν ισχυει το 5000*λ

τα παραπανω για αλλαγή χρήσης (στην διαρυθμιση ) ειναι για αρχιτεκτονικα, τευχη , χρονικο προγραμματισμό


την εγκατασταση υδραυλικα και αποχετευση και ηλεκτρολογικά που γίνεται εξαρχης θα τα υπολογίσω  ως νέο κτίριο;;;με νέο xml???

Edited by st2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα υπολόγισε τα Η/Μ σε νέο xml και επεξεργάσου το απο το σύστημα του ΤΕΕ να δώσεις επιπλέον μελέτη αρχιτεκτονικά (+ Έλεγχος αρχιτεκτονικής μελέτης αν στο ζητούν), τεύχη , χρονικό προγραμματισμό στα 724€.

 

Στείλε με ένα ΠΜ και το xml ή/και το tinyurl για να το ελέγξω.

 

Σκεφτόμουν παλαιότερα λύσεις ώστε να βγάζει το πρόγραμμα αυτόματα αμοιβές στις αλλαγές χρήσης, όμως επειδή είναι διαδικασία 2 βημάτων είναι δύσκολο να υλοποιηθεί με τη σημερινή μορφή του κώδικα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

Για τον υπολογισμό αμοιβής για αλλαγή χρήσης:

1. Εισάγουμε τα δεδομένα της παλιάς χρήσης στο πρόγραμμα ως νέο κτίριο, επιλέγουμε "υπολογισμός" και εκτυπώνουμε τον προϋπολογισμό.

2. Μηδενίζουμε.

3. Εισάγουμε τα δεδομένα της νέας χρήσης στο πρόγραμμα ως νέο κτίριο, επιλέγουμε "υπολογισμός" και εκτυπώνουμε τον προϋπολογισμό.

4. Μηδενίζουμε.

5. Υπολογίζουμε στο χέρι την διαφορά των προυπολογισμών (Νέα - παλιά χρήση)

6α. Εάν η διαφορά είναι αρνητική, τότε υπολογίζουμε αμοιβές αποτύπωσης, με τα δεδομένα της νέας χρήσης.

6β. Εάν η διαφορά είναι θετική, τότε εισάγουμε το σύνολο της επιφάνειας και τη διαφορά των προϋπολογισμών στην αριστερή στήλη, κατηγορία "αλλαγή χρήσης". Το είδος έργου παραμένει "Νέο κτίριο". (Η επιφάνεια δεν επηρεάζει τους υπολογισμούς, όμως είναι απαραίτητη για τη δημιουργία του xml). Εάν έχουμε μόνο αλλαγή χρήσης χωρίς προσθήκη επιλέγουμε "ΝΑΙ" στον έλεγχο αρχιτεκτονικής μελέτης.

 

** Εαν στη νέα χρήση απαιτούνται επιπλέον Η/Μ μελέτες, τότε πρέπει να υπολογιστούν στο σύνολο του προϋπολογισμού της νέας χρήσης οπότε θα χρησιμοποιήσεις και αναλυτικό για να προκύψουν οι προϋπολογισμοί μελετών ίδιοι με της νέας χρήσης (αναλυτικός + συμβατικός διαφοράς = συμβατικός νέας χρήσης).

 

Γενικά η αλλαγή χρήσης είναι λίγο πολύπλοκη διαδικασία και ίσως μελλοντικά να φτιάξω κάποιον οδηγό που να κάνει τα βήματα αυτόματα, όμως μη περιμένεις να δεις κάτι σύντομα γιατί θα χρειαστεί όλος ο κώδικας γράψιμο από την αρχή.

 

 

 

 

Το +50% προκύπτει από το Π.Δ. 696/74 αρ.88 παρ.1 και αρ.95 παρ.10.

Να σου πω την αλήθεια, άδεια διαρρύθμισης δεν έχω δει ποτέ! Όλοι χρησιμοποιούν έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις, επειδή δεν γίνονται επεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό.κα

 

καλησπέρα ... σε αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει ίδιο συμβατικό προυπολόγισμο κάνουμε το 6α? και για τη πυροπροστασία θέλει και +αναλυτικό ?

Link to comment
Share on other sites

Πολεοδομικά δεν υπάρχει χρήση "κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος", υπάρχει ο "χώρος συνάθροισης κοινού" αν αναφέρεσαι για πάνω από 50 άτομα x 1,40 = 70τμ. Στις αμοιβές οι χώροι συνάθροισης δηλώνονται ως "Κέντρα αναψυχής και εστιάσεως" που έχουν διαφορετικό συμβατικό απο τα καταστήματα.

Γενικά για περίπτωση εκτός του πολεοδομικού χρειάζεσαι άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χορηγείται από τον Δήμο και η αμοιβή είναι καθαρά προϊόν διαπραγμάτευσης χωρίς να μπλέκεις με ΤΕΕ.

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σου ιστοσελίδα και κυρίως για το πρόγραμμα αμοιβών, το οποίο χρησιμοποιώ ανελλιπώς!!!

Link to comment
Share on other sites

Μία διευκρίνηση θα ήθελα και εγώ. Σε ΜΕΑ το πρόγραμμα του ΤΕΕ υπολογίζει αναλυτικά κάθε υπομελέτη (Α=β/100χΣχλ/λ΄) ενώ στο δικό σου πρόγραμμα πχ το 20% των αρχιτεκτονικών, να υποθέσω το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

 

Edit:

Και κάτι τελευταίο πως βάζεις σε ποσοστά την ενεργειακή μελέτη σε 2 μηχανικούς;

 

Edit2:

Το δεύτερο ερώτημα το βρήκα.

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.