Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης κλπ"


achille

Recommended Posts

@martha1 : τελικά αποφάσισα να το χειριστώ ως εξής : αδιαφορώ πλήρως για το τί έχει συμβεί μεταξύ ιδιοκτήτη και επιβλέποντος, αν η οικοδομή έχει πάρει ρεύμα κτλ, εγώ αυτό που υπογράφω είναι ότι είδα μια ιδιοκτησία με νόμιμη άδεια προ του Ιουλίου 2009, ο χώρος που πάει προς ρύθμιση είναι "Χ" τετραγωνικά, χρησιμοποιείται με τον "Α" τρόπο και τον σημειώνω επάνω στο σχέδιο κάτοψης (εδώ φυσικά ελέγχω αν ο χώρος ταυτίζεται με τα εγκεκριμένα σχέδια). Αυτό που υπογράφω είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, δεν έχει ουδεμία σχέση με το τί έχει συμβεί ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και τον επιβλέποντα και δεν κατά συνέπεια, εγώ δεν εμπλέκομαι με κανένα τρόπο στο κομμάτι αυτό. Όταν έχω κάτι νεότερο θα σε ενημερώσω

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι μετα την τακτοποιηση μπορει να αποπερατωσει τις εργασιες στον η/χ κ να αλλαξει χρηση η να βγαλει αδεια αποπερατωσης σε ολο?

Link to comment
Share on other sites

@ Martha1 : Τι εννοείς Άδεια Αποπεράτωσης;Συνήθως η άδεια αποπεράτωσης αναφέρεται σε αυθαίρετες κατασκευές. Εδώ δεν πρόκειται για αυθαίρετο, πιθανώς να χρειαστεί ο επιβλέπων του να κάνει αναθεώρηση της αρχικής αδείας (αποδεικνύοντας ότι ο Φ.Ο. αποπερατώθηκε μέσα στην πρώτη 4ετία) και αφού πληρωθούν οι επιβλέψεις του να πάρει ρεύμα κανονικά. Φυσικά ενδέχεται να έχει ένα θέμα ο επιβλέπων σχετικά με αυτό που λες, αλλά δε το γνωρίζω.

Αλλά επαναλαμβάνω, η Τεχνική Έκθεση που θα υπογράψω δεν αφορά όλα αυτά που είναι καθαρά θέμα επιβλέποντος και ιδιοκτήτη, εγώ θα γράψω ότι ακριβώς είδα (στην προκειμένη περίπτωαη ότι ο η/χ έχει κλείσει..)τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ...

Link to comment
Share on other sites

εγω εχω περιπτωση ημιτελους με κλεισμενο η/χ καθ' υπερβαση.δηλ. ολη η οικοδομη και ο η/χ ειναι στα σοβατισματα.δεν πρεπει να βγαλω αδεια αποπερατωσης? αδεια του 1998.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά στο νόμο που ρυθμίζει τους η/χ δε θεωρώ ότι έχει κάποια σχέση αφού η άδεια εμπίπτει στις περιπτώσεις που περιγράφει ο νόμος..τώρα αν εσύ εννοείς ως επιβλέπων, εκεί αλλάζει το θέμα..

Επειδή όμως στην πράξη θα φανούν όλα, επιφυλάσσομαι για όταν θα έχω κάτι πιο σίγουρο από την υπόθεση που απ'ότι βλέπω είναι πολύ παρόμοια με τη δική σου. Αν εντωμεταξύ μάθεις εσύ πρώτα κάτι, σε παρακαλώ ενημέρωσέ με κι εμένα

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

 

Να σας κάνω μια ερώτηση? Έχω άδεια πριν την 2/7/2009, και άρα οι ημιυπαίθριοι εντάσσονται στη ρύθμιση. Το κτίριο όμως ξεκινώ τώρα να το χτίζω, και ο ιδιοκτήτης τελικά θέλει να αλλάξει το σχέδιο (και το εξωτερικό περίβλημα του κτιρίου, ή αν δε γίνεται, έστω τα σχέδια των διαμερισμάτων) επειδή δεν του αρέσουν τελικά οι κατόψεις - τα σχέδια των διαμερισμάτων. Θεωρείτε ότι γίνεται ή τότε θα σταματήσει να εντάσσεται στη ρύθμιση λόγω αναθεώρησης της άδειας?

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι:

 

1) Κτίριο εκτός σχεδίου κατοικία αλλά όχι η πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη.

Υπόγειο για νόμο 68τμ και Η/Χ 17τμ παίρνω 85τμ με 12% (εγώ έτσι κατάλαβα) ή τα 68 με 9,6% και τα 17 με 7,2% ? (στους συντελεστές πινάκων αναφέρομαι).

 

2) Επιχώσεις δηλ. μπαζωμένοι εξώστες ισογείου οι οποίοι δεν μπαζώθηκαν αλλά...Μπαίνουνε στη ρύθμιση? Ρώτησε κανείς? Το λέω γιατί τα περιμετρικά τοιχεία συμμετέχουν στο κέλυφος και είναι στατικά ελεγμένα σε αντίθεση με κλεισμένους κανονικούς εξώστες που αναφέρει σαφώς ότι δεν εντάσσονται και έχει τη λογική ότι στατικά υπάρχει τεράστιο θέμα με το να κλείσεις εξώστη.

Link to comment
Share on other sites

εφόσον τροποοιείται η διαρρύθμιση των υπό τακτοποίηση χώρων δεν εντάσσεται στη ρύθμιση

αν παραμεινουν ως έχουν δεν υπάρχει πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.