Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υδροδυναμική πίεση


fournaros

Recommended Posts

Γενικά εξαρτάται από την επιθυμητή παροχή το μήκος του αγωγού και τα ενδιάμεσα ειδικά εξαρτήματα...

Ειδικά, θέλεις σίγουρα πάνω από 800m ή 0,8km... ΜΗΠΩΣ ενοείς κάτι ΆΛΛΟ; :smile:

Link to comment
Share on other sites

Πόση πίεση θες να έχεις στην έξοδο είπες???

 

Ξέρεις πόσα είναι τα 80 bar? Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι στους τροχούς των αυτοκινήτων η πίεση είναι κοντά στα 2,3 bar..

Link to comment
Share on other sites

Θέλεις τουλάχιστον 800 μέτρα ύψος για να έχεις υδροστατική πίεση 80 ατμόσφαιρες. Δηλαδή αν έχεις κλειστή μαι βάνα στο τέλος και ένα μανόμετρο θα δείχνει 80 ατμόσφαιρες.

Οταν ανοίξεις τη βάνα το μανόμετρο κοντά στην έξοδο θα δείχνει λίγο πάνω απο μία ατμόσφαιρα. Αυτή θα είναι η υδροδυναμική πίεση.Για να έχεις παραπάνω πίεση πρέπει να βάλεις κάποιο ακροφύσιο στην έξοδο. Η κάποια συσκευή που να χρειάζεται 80 ατμόσφαιες για να δουλέψει. Και τότε 8α χρειάζεται πολύ παραπάνω υψόμετρο ανάλογα και την παροχή.

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις?

Link to comment
Share on other sites

που μπορω να βρω ενα στροβιλο κ μια γεννητρια για να μου δινει 3MW;;; ξέρετε αν υπάρχουν εταιρείες στον ελλαδικο χωρο ή στο εξωτερικό για να μου προμηθεύσουν αυτα τα εξαρτήματα;;;; και που μπορω να απευθυνθώ αν γνωρίζεται... μια άλλλη ερωτηση ειναι: τι αέριο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το οποιο να μπορούμε να το θερμάνουμε κ ταυτοχρόνως να το συμπιέσουμε, μέχρι ποιο ύψος μπορει να φτάσει η συμπίεση;; η δε θέρμανση να ,μπορεί να πάει μέχρι τους 800 βαθμούς κελσιου χώρις να έχουμε έκρηξη.

 

Το μήνυμα αυτό είναι εκτός θέματος, διότι ο τίτλος λέει "υδροδυναμική πίεση" και η συμπίεση αέρα, ο στρόβιλος και η γεννήτρια δεν έχουν σχέση (τουλάχιστον ορατή σχέση) με την "υδροδυναμική πίεση".

Αυτό το μήνυμα θα διαγραφεί σε λίγες ημέρες.

Παρακαλώ, fournaros, να μένετε εντός θέματος.

CostasV

Link to comment
Share on other sites

Φίλε fournaros, δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω...

Για στροβίλους κλπ το διαδίκτυο είναι γεμάτο. Τελευταία έβλεπα ένα έργο που χρησιμοποιούσε εξοπλισμό γνωστής γερμανικής εταιρίας που φέρεται να χρηματοδοτεί ελληνικά πολιτικά κόμματα... (δεν ήξερα πως να το θέσω ώστε να μην θεωρηθεί διαφήμιση);)

Όλα τα αέρια (με εξαίρεση το ακετυλένιο και λίγα ακόμη) μπορούν να συμπιεστούν θεωρητικά απεριόριστα... Με αδιαβατική συμπίεση ένα διατομικό αέριο θα πιάσει τους 800° για λόγο συμπίεσης (αν θυμάμαι καλά) 1:25. Η πίεση βέβαια θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη (αδιαβατική συμπίεση γαρ...).

Νομίζω ότι αν έδινες περισσότερες πληροφορίες για αυτό που σε απασχολεί θα ήταν ευκολότερο για κάποιον να φανεί χρήσιμος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.