Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μισθός Μηχανολόγου Μηχανικού


sakatis

Recommended Posts

Γεια χαρα, θα ηθελα να ρωτήσω το εξής:

 

99% αν όλα πανε καλα, από την επόμενη εβδομάδα θα με προσλάβουν σε μια εταιρεια Τεχνική - Κατασκευαστική, ακόμα δεν ξέρω τι μισθός θα σμου προταθεί και για αυτό θέλω να ρωτήσω. Επειδη το πτυχιο μου το παίρνω αυτην την Πεμπτη, και την αδεια ασκησεως επαγγελματος υπολογιζω πως θα την εχω στα χερια σε κανα τριμηνο, η εταιρεια προφανως θα με προσλαβει με ΙΚΑ, τι μισθός είναι λογικός τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσω την αδεια και να μαι και επισημα μελος ΤΕΕ?

 

Ουσιαστικά η ερωτηση είναι, πόσα πιστευετε οτι δινουν οι εταιρειες σε τετοιες περιπτωσεις, δηλαδη οταν ο Μηχανικος δεν εχει την αδεια ασκησεως στα χερια του (συνεπως δεν εχει ΤΣΜΕΔΕ)?

Link to comment
Share on other sites

δε νομιζω να εχει αξια τοση το πτυχιο σου τωρα που ειναι αρχη. επομενως δεν τον νοιαζει και πολυ τον εργοδοτη. χρησιμοποιει αλλα πτυχια για την εταιρια. οποτε εσυ κανονιζεις τα λεφτα που θα παιρνεις για να κανεις μια συγκεκριμενη δουλεια ανεξαρτητα απο αυτο

Link to comment
Share on other sites

θα σταθω στην τελευταια απαντηση, ειλικρινα δε με ενοχλει καθολου να δουλευω μαυρα (για 2-3 μηνες εως οτου γινω μελος ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ δηλαδη), αυτο κυριως τον εργοδοτη πρεπει να προβληματιζει.

 

Από κει και περα συμφωνω με τους προηγουμενους οτι οντως αρχικα θα μαθαινω την δουλεια μου και δεν θα χρησιμοποιει εμενα για να υπογραφω καπου αφου δεν θα εχω αδεια ασκησεως επαγγελματος.

 

Απλα, το ερωτημα ειναι, σε τετοιες περιπτωσεις ποσα χρηματα συνηθως δινουν οι εργοδοτες? Περίπου? Εχει καποιος αντιστοιχο παραδειγμα? ο ιδιος ή καποιος γνωστός του?

 

Πιστευω πως δεν ειμαι ο μοναδικος που πιανει δουλεια πριν παρει την αδεια ασκησεως επαγγελματος! Εξάλλου, οι εξετασεις του ΤΕΕ έχουν ανακοινωθει, οπότε σε 3 μηνες περιπου θα ειμαι μελος αν ολα πανε καλα.

Link to comment
Share on other sites

μα τι λετε;;;;

 

παιδί μου ως τι θα σε προσλάβει;;;

ως μισθωτό;;; υπάρχουν ελάχιστες αμοιβές δε σου δίνει όσο θέλει

 

ως μηχανικό;;;; εφόσον δεν εισαι μέλος ΤΕΕ δεν μπορεί

άρα με ΙΚΑ;;;; και ως τι θα σε δηλώσει;;;

Link to comment
Share on other sites

Γενικα επειδη η κατασταση ειναι χαλια αυτη την στιγμη, να θεωρεις τον εαυτο σου τυχερο που σου κανουν προσληψη, και μην περιμενεις και πολλα σε οικονομικες απολαβες. Λογικα ΙΚΑ (υπαλληλος γραφειου για ολες τις δουλειες?). Μην σε φοβιζει πηγαινε παρε εμπειρειες μιας και απο οτι καταλαβα εισαι και νεος στον χωρο και αν βρεις κατι καλυτερο φευγεις.

Link to comment
Share on other sites

μα τι λετε;;;;

 

παιδί μου ως τι θα σε προσλάβει;;;

ως μισθωτό;;; υπάρχουν ελάχιστες αμοιβές δε σου δίνει όσο θέλει

 

ως μηχανικό;;;; εφόσον δεν εισαι μέλος ΤΕΕ δεν μπορεί

άρα με ΙΚΑ;;;; και ως τι θα σε δηλώσει;;;

 

Συζητάμε διάφορα σενάρια, απλά κουβέντα κανουμε, τοτε γιατι υπάρχει το φόρουμ?

 

Στο πρωτο μου ποστ λέω επακριβως τα πιθανα σενάρια!

 

Προφάνως αν με προσλάβει , θα είναι με ΙΚΑ.

 

Δεν ξέρω ως τι θα με δηλώσει και για αυτο ανοιξα αυτο το thread, για να δω εαν υπάρχουν παρομοιες περιπτωσεις, ωστε να δω σε αντιστοιχα παραδειγματα πως εχουν τα πραγμάτα.

 

Με συγχωρείτε κιολας, πρωτη φορα ακουτε δηλαδη νέο μηχανικό να ψάχνει για δουλειά πριν εχει την αδεια ασκήσεως στα χερια του? Πριν ενάμιση μηνα απολήθηκα απο το στρατό, την Πεμπτη παίρνω το πτυχιο μου, και ηδη εχω στείλει κάμποσα βιογραφικά, σε κανα 3 μηνες υπολογιζω πως θα μαι μέλος ΤΕΕ, αφου πριν λιγες μερες προκυρηχθηκαν οι εξετασεις για αυτην την περιοδο!

 

Εμμέσως, μου δίνετε να καταλαβω πως δεν θα πρεπε να "ψαχνομαι" επειδη δεν είμαι ακόμα μηχανικός με τη βούλα.

 

Δηλαδη συγγνώμη κιολας που ανοιξα το θεμα! Κυρίως απευθύνομαι σε εσας Myri (συντονιστής), μάλλον δε διαβασατε το topic απο την αρχή.

 

Αν ειμαι υπερβολικός με συγχωρείτε εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Μην είσαι ευθικτος!

 

Η Myri έχει απόλυτο δικαιο να σε ρωταει (στην ουσία παει να σου δώσει πληροφορίες).

 

Καταρχας, χωρις ΑΠΥ δεν μπορει να σε παρουν ως ελευθ. επαγγελματιά. ΑΠΥ μπορεις να βγάλεις και χωρίς να είσαι μηχανικός. Π.χ. μπορεις να δηλωσεις ΚΑΔ καθαριστή και να σε εχουν δηλωσει σαν καθαριστη που αμοιβεται με 750Euro μεχρι να παρεις την αδεια επαγγελματος και να αλλαξεις ΚΑΔ και ΑΠΥ, Βιβλία Εσοδων-Εξοδων, κλπ.

 

Αν σε παρουν ως μισθωτο, τοτε δεν μπορουν να σε προσλαβουν ως μηχανικο... αλλα μπορουν να σε προσλαβουν ως κατι αλλο (Γενικων Καθηκοντων, Φωτοτυπα, Καθαριστη, κλπ), αλλα ο μισθος σου ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 750 Euro αλλα θα ειναι όσο ορίζει η συλλογικη συμβαση. Μετα πρεπει να σε απολυσουν και να σε ξανα-προσλαβουν οταν εχεις την αδεια επαγγελματος με τη συλλογικη συμβαση των Μηχανικων του Ιδιωτικου τομεα.

 

Ειναι λιγό μπερδεμα οπως καταλαβαινεις. Και δεν ξέρω εαν για 2-3 μήνες μέχρι να πάρεις την αδεια ασκησεως επαγγελματος αξιζει να μπεις στην σκοτουρα. Δεν μπορεις να κανεις μια συμφωνια με τον εργοδοτη σου για να ξεπεραστει το προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι εύθικτος, απλα θεώρησα λίγο υπερβολικό το "ύφος" του μηνύματος.

 

Εχω αναφέρει από το πρωτο μύνημα πως ακόμα δεν έχει γίνει η συνάντηση με τον εργοδότη ωστε να ξέρω τι θα μου προτείνει.

 

Εν πάσει περιπτώση, το προφανές είναι πως θα γίνει καποια συμφωνία μεταξύ μας, απλά έτσι όπως διαβάζω τα όσα εχουν γραφτεί μέχρι στιγμής μάλλον θα πρέπει να αναστείλλω την αναζήτηση εργασίας μέχρι να πάρω την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 

Τί να πω? μάλλον είμαι η εξαίρεση...συνήθως οι περισσότεροι εγγράφονται πρώτα στο ΤΕΕ και μετά αναζητούν εργασια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.