Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύρος Αγγλικών πανεπιστημίων


Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχετε κανείς άποψη για το κύρος των καλών αγγλικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα? Γενικά θα λέγατε ότι ένας εργοδότης θα προτιμούσε έναν απόφοιτο μηχανικό αγγλικού πανεπιστημίου ή ενός Ελληνικού? Παρακαλώ δικαιολογήστε τις απόψεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Ένας εργοδότης που έψαχνε ηληκτρολόγους μηχανικούς μου είχε πει ότι θα προτιμούσε έναν απο εξώ γιατί απλά "έχει διαφορετικό τρόπο να δουλεύει" ακόμη και αν το πανεπιστήμιο δεν είναι απο τα καλά. Αλλά αυτός δεν είχε τελιώσει τίποτα και αυτό το είπει με βάση την εμπιρεία που είχε απο 4-5 μηχανικούς που είχε προσλάβει παλαιότερα.

Αλλά εσύ που το βασίζεις αυτό που λες?

 

Γενικά έχω δει ότι οι εργοδέτες δεν ενδιαφέρονται τόσο για τις γνώσεις ενός αποφοίτου μιας και συνήθως για την Ελλάδα δεν χρειάζονται (σε αυτό πάντως οι ενχώριοι σαφώς και υπερτερούν) αλλά για τον τρόπο σκέψης και δουλειάς.

Άλλες απόψεις?

Link to comment
Share on other sites

Για κάποιον με πτυχείο από Αγγλία η ελάχιστη αμοιβή είναι χαμηλότερη από την ελάχιστη αμοιβή διπλωματούχου μηχανικού από ελληνικό πολυτεχνείο.

Αν έχει ήδη έναν διπλωματούχο μηχανικό για τις υπογραφές λογικό είναι να προτιμήσει για επιπλέον προσωπικό απόφοιτους Αγγλίας, ειδικά σε περίοδο κρίσης.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι εγώ είμαι απόφοιτος (πριν από 18 χρόνια) Αγγλικού Πανεπιστημίου και θα μου επιτρέψετε να είμαι υπερήφανος για τα πτυχία μου όπως και εσείς. Σχετικά με την ερώτηση του συναδέλφου, σας πληροφορώ ότι στη βιομηχανία (όπου έχω προσωπική εμπειρία) δεν κοίταζαν τότε ούτε κοιτάμε τώρα από που πήρε το πτυχίο του κάποιος υποψήφιος εργαζόμενος μηχανικός. Το σημαντικό είναι να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και αν απαιτείται εμπειρία να είναι σχετική με το αντικείμενο εργασίας. Όσο για τις διαφορές στο βασικό μισθό δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι δεν παιζει ρολο διοτι τα εχουμε υποβαθμίσει ολα Ελληνικα/ Αγγλικα, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.