Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κύρος Αγγλικών πανεπιστημίων


dimitris18

Recommended Posts

Δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας .Αυτός που τελείωσε εδώ είναι περισσότερο συγκεντρωμένος στο αντικείμενο να υπολογίζει , να κάνει προμετρήσεις , επιμετρήσεις , κ.α. Είσαι σχετικά σίγουρος ότι αυτό που θα του πεις θα το κάνει. Είναι καλός σε τομείς κοστολόγησης , μελέτης η και επίβλεψης .

 

Ο μηχανικός του εξωτερικού ίσως είναι καλύτερος στο να διαχειρίζεται καταστάσεις όπου χρειάζονται και άλλου τύπου προσόντα ,όπως εξωσυμβατικές εργασίες , μηχανικός εργοταξίου , πωλητής σε προμηθευτή η διοικητικό στέλεχος .

 

Σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι το μόνο που καθορίζει έναν μηχανικό είναι η προέλευση του πτυχίου του άλλα είναι και αυτός ένας παράγοντας αξιολόγησης .

 

Το σίγουρο είναι ότι όλοι είναι μηχανικοί και οι του εσωτερικού και του εξωτερικού . Όλοι έχουν προσφέρει στην πρόοδο της χώρας , ειδικότερα παλαιότερα το να έχεις σπουδάσει έξω σε βοηθούσε να δώσεις νέα στοιχεία στον χώρο σου .

 

 

Ας σκεφτούμε ότι στα εργοτάξια ειδικά πολλές θέσεις διπλωματούχου μηχανικού είναι καλυμμένες από άσχετους με την δουλειά αυτή …..

 

Το βασικό πιστεύω είναι ο κάθε ένας να δημιουργεί μια άμυλα με τους άλλους στο να μην παράγει λάθη και στο να προσφέρει γνώση , εμπειρία και …βοήθεια …..όπου μπορεί .

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Έχετε κανείς άποψη για το κύρος των καλών αγγλικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα? Γενικά θα λέγατε ότι ένας εργοδότης θα προτιμούσε έναν απόφοιτο μηχανικό αγγλικού πανεπιστημίου ή ενός Ελληνικού? Παρακαλώ δικαιολογήστε τις απόψεις σας.

 

Μόνο από το Α.Π.Θ. ή το Ε.Μ.Π. θα προτιμούσε δυστυχώς και τίποτα άλλο, ελληνικό ή ξένο - see job ad attached!

post-13012-131887241222_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μόνο από το Α.Π.Θ. ή το Ε.Μ.Π. θα προτιμούσε δυστυχώς και τίποτα άλλο, ελληνικό ή ξένο - see job ad attached!

 

Απίστευτο!! Λες και κάποιος που τέλιωσε στην πάτρα ή στην κρήτη έχει μεγάλη διαφορά! Για να μην πω και για κανέναν από cambridge...

 

Υ.Σ. θα ήθελα πάντως πολύ να μιλήσω με αυτόν που έβαλε την αγγελία για να δω το σκεπτικό του...

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι πολύ απλά...πηγαίνετε κάπου να πάρετε ένα οποιοδήποτε πτυχίο το οποίο θα σας δώσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ό,τι μάθετε στην πορεία (εντός και εκτός πανεπιστημίου) καλό θα είναι!

 

Οι εγχώριοι εργοδότες ενδεχομένως να προτιμήσουν κάποιον απόφοιτο Ελληνικού ΑΕΙ όχι γιατί είναι "μάγκας" ή γιατί το ΑΕΙ τα σπάει (:P) αλλά γιατί "αυτούς ξέρει αυτούς εμπιστεύεται" και πάντα παίζουν ρόλο και οι προσωπικές "εμπειρίες" του κάθε εργοδότη (ποιους δηλαδή "έτυχε" να προσλάβει στην πορεία του και πως του έκατσαν)...και φυσικά αυτός ο "κανόνας" ισχύει λίγο-πολύ σε όλες τις χώρες του κόσμου (το λέω γι'αυτούς που θέλουν να φύγουν και νομίζουν ότι τους περιμένουν οι θέσεις με ανοιχτά τα πόδια)...

 

Αλλά επειδή δεν γίνεται κανείς να στηριχθεί στα ανωτέρω απλά πάρτε το πτυχίο να ξεμπερδεύετε...

Και για τους νεότερους που ψάχνονται αυτό τον καιρό,εγώ θα πρότεινα Βουλγαρία δαγκωτό,νομίζω πως αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς είναι η καλύτερη επιλογή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.