Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνένωση μη αρτίων γηπέδων εκτός σχεδίου


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 216
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Δημήτρη, άλλο ένα μπράβο, το συμβόλαιο της "συνένωσης" με τον εαυτό του δεν μεταγράφηκε ποτέ, η συμβ/φος συνταξιοδοτήτηκε και πρόσφατα αποδήμησε εις Κύριον και η καινούρια δεν το μεταγράφει ακριβώς για το λόγο που αναφέρεις. Χάρη στο κτηματολόγιο είδα δυο-τρεις συνενώσεις και κατάλαβα τι εννοείς.
Οπότε έχουμε τρία κομμάτια και περιμένουμε το θείο να πιάσει κανένα φράγκο να βγάλουμε άδεια για καμμιά καλύβα να πάμε να ψήνουμε (είναι στο βουνό με πιάτο τη θάλασσα).

Link to comment
Share on other sites

Βάλε κανένα εκκλησάκι

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θέλω να ρωτήσω μια λίγο πιο σύνθετη περίπτωση. Κοιτάζει κάποιος να ενώσει 2 όμορα κομμάτια με σκοπό να σχηματίσει ένα ενιαίο κομμάτι 4 στρεμμάτων, ούτως ώστε να κάνει ξενοδοχειακή μονάδα (Απαιτούνται τουλάχιστον 4 στρ). Θα πρεπε σε αυτή την περίπτωση να δημιουργήσει ένα άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα έχοντας και τη πρόσοψη σε δρόμο προ 23, ασχέτως που για την ξενοδοχειακή μονάδα δεν απαιτείται τέτοια πρόσοψη.

Πάντως το 1 από τα 2 κομμάτια είναι πάνω από 3 στρέμματα και είναι ήδη άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση για περίπτωση κατοικίας. Θα μπορούσε να ενώσει τα μέτρα του διπλανού κομματιού και να έχει ένα άρτιο κατά παρέκκλιση 4 πλέον στρεμμάτων και να κτίσει την ξενοδοχειακή μονάδα στη περίπτωση που ο δρόμος δεν είναι χαρακτηρισμένος ως προ 23;

Edited by Pavlos33
προσθήκη τονισμού & ορθογραφία
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

καλημέρα , έχω δυο γήπεδα όμορα των ιδίων ιδιοκτητών (50-50 εξ αδιαιρέτου) τα οποία είναι μη άρτια και οικοδομήσιμα (550 τμ το ένα και 1700 το άλλο) και τα οποία έχουν από ένα κτίσμα το καθένα (μικρή κατοικία). Μπορεί να γίνει συνένωση?  Μετά την συνένωση εξακολουθώ να μην έχω αρτιότητα .Στην περιοχή δεν υπάρχει ΖΟΕ ΣΧΟΟΑΠ κλπ. Υπαρχει κάπου στην νομοθεσία που να το αναφέρει αυτό για την εκτός σχεδίου δόμηση. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην θέλει να οικοδομήσει ποτέ..

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχουν άδεια. απλά είναι δύο αδέρφια και προσπαθούμε να βρούμε μία λύση ώστε να διαμοιραστούν τα περιουσιακά (περισσότερο αν μπορεί να γίνει κάθετη ιδιοκτησία)

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, tetris said:

Για να είναι τα γήπεδα μη άρτια, προφανώς τα κτίρια δεν έχουν άδεια.

To "προφανώς" στην Ελλάδα χωράει συζήτηση. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας από κατατμήσεις μετά την έκδοση Ο.Α. μετατρέποντας άρτια σε μη άρτια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.