Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση μη αρτίων γηπέδων εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Στην περίπτωση που έχουμε 4 όμορα γεωτεμαχια εκτός σχεδίου του ίδιου ιδιοκτήτη με τον ίδιο τίτλο κτήσης (συμβόλαιο). Μεμονωμένα κάθε ένα από αυτά είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Στο τοπογραφικό για την έκδοση ΟΑ σε ένα εν τοίς πράγμασι ενιαίο συνενωμενο γεωτεμαχιο:

1)θα πρέπει να δείξουμε και τα όρια των μεμονωμένων τεμαχίων

2) ποια είναι η αποδεκτή διατύπωση στην 651/77 (π Χ .Το υπό στοιχεία ΑΒΓΔΑ τεμάχιο εμβαδού τάδε προερχόμενο από την εν τοίς πράγμασι συνένωση των τεσσάρων υπό στοιχεία τάδε εμβαδού τάδε, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κτλ...)

3)Τι γίνεται στην περίπτωση που έχουν αποδοθεί ορθά βάσει τίτλου διαφορετικά ΚΑΕΚ?Θα επηρεάσει την έκδοση ΟΑ και θα ζητηθεί Συμβολαιογραφική πράξη συνένωσης?

 

Ευχαριστώ 

Edited by a.k.topo
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 217
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1.  Όχι. Αν όμως το ζητήσει η ΥΔΟΜ, μπορείς να τα περάσεις με λεπτή διακεκομμένη γραμμή

2. Ναι. Θέλει όμως, μετά το τελευταίο "ανδραγάθημα" του στε, προσοχή η αρτιότητα-οικοδομησιμότητα

3. Κανένα πρόβλημα με τους ΚΑΕΚ. Πράξη συνένωσης δεν υφίσταται, διότι δεν μεταγράφεται. Άλλωστε, έχεις αναφέρει στη δήλωση 651/77 ότι έχουν συνενωθεί τοις πράγμασι

επισυνάπτω σχετικά έγγραφα που μπορεί να σε βοηθήσουν

ΑΠ-1296_06 όμορα γεωτεμάχια.pdf ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ Παντελή .pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, dimitris GM said:

καί.....

τι χτιζει το καθε ενα ξεχωριστα

και τί  σαν "συνενωμενα";;

Tetris αναφέρεστε στην απόχη 176/23 για την υποχρέωση προσώπου.?

Dimitris GM δεν αρκεί η αναλυτική αναφορά των όρων και περιορισμών δόμησης .? Εννοείς αν συμφέρει λόγω συντελεστή πχ στην περίπτωση κλιμακωτου να χτιστεί ως ενιαίο ή συνενωμενο?

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, αν θέλεις ανέβασε και το σχέδιο σού να έχουμε εικόνα του ερωτήματός σου και πληροφόρησέ μας για τις επιφάνειες των γηπέδων, τη θέση τους (αν πχ βρίσκονται εντός ΓΠΣ/ natura κλπ) και το αν έχουν πρόσωπο σε δρόμο και αν ναι, τι είδους δρόμος είναι. Σαφώς οι συνάδελφοι επισημαίνουν την πρόσφατη απόφαση ΣτΕ 176/23 και κοιτάζουμε και το ν. 4759/20 με την ερμηνευτική του εγκύκλιο. Σημαντικό στοιχείο είναι η χρονική στιγμή που θεωρούνται τοις πράγμασι συνενωμένα (πχ η ημερομηνία μεταγραφής του τελευταίου συμβολαίου και στη περίπτωσή σου του ίδιου ενός συμβολαίου).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφοι, σε περιοχή ΕΝΤΟΣ ΖΟΕ και ΣΧΟΟΑΠ, η συνένωση δύο μη άρτιων και οικοδομήσιμων γηπέδων(3000 και 3200 μ2 αντίστοιχα) προς δημιουργία άρτιου και οικοδομήσιμου σύμφωνα με τους όρους δόμησης της ΖΟΕ και του ΣΧΟΟΑΠ (6000 μ2 όριο κατάτμησης και αρτιότητας)επιτρέπεται? Στο κτηματολόγιο φαίνονται 2 ΚΑΕΚ. Πρόκειται για τοπογραφικό διάγραμμα για αποδοχή κληρονομιάς.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς, και ως προς τους περιορισμούς ΖΟΕ και ΣΧΟΟΑΠ σε σχέση με την επιφάνεια, δεν (φαίνεται να) υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως επιδιώκεις και οικοδομησιμότητα, θα πρέπει να έχεις το απαραίτητο πρόσωπο σε εγκεκριμένο δρόμο.

Ως προς τους δύο ΚΑΕΚ δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν τα δύο γεωτεμάχια ανήκαν στον ίδιο διαθέτη, θεωρούνταν ως ενιαίο οπότε η αποδοχή θα γίνει για ένα γεωτεμάχιο αποτελούμενο από δύο ΚΑΕΚ.

Αν ανήκαν σε διαφορετικούς διαθέτες, θα γίνουν δύο αποδοχές και στη συνέχεια (με ΔΓΜ), αίτημα στο Κτηματολόγιο για ένα γήπεδο. Επικουρικά, υπάρχει και η 1296/06 απόφαση Α.Π.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@manolispap Θέτω υπόψη σου και το κεφάλαιο Δ της εγκυκλίου του Ν. 4759/20. Αρκετά μπερδεμένο ζήτημα όπως και τα περισσότερα του Ν. 4759. Είχα κάνει μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης εδώ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Εξετάζω μία πιθανή περίπτωση συνένωσης 4 όμορων γηπέδων του ίδιου ιδιοκτήτη με 4 συμβόλαια αγοράς το 2022. Τα δύο από αυτά είναι πάνω από 4 στρέμματα και προ του 85 με κτίρια νομίμωςυφιστάμενα, ενώ τα άλλα δύο μικρότερα των 4 στρεμμάτων μεταξύ 85-2003 αδόμητα. Αν θεωρήσουμε ότι η τοις πράγμασι συνένωση πραγματοποιηθεί σήμερα, λόγω έκδοσης αδείας, θα έχουμε ένα γήπεδο άρτιο, αλλά για να είναι οικοδομήσιμο θα πρέπει να έχει πρόσωπο 25μ. σε αναγνωρισμένη οδό προ 23; Τα κτίρια που υφίστανται νομίμως, θα θεωρηθούν ως διάσπαση όγκου στην νέα άδεια και θα δημιουργήσουν πρόβλημα; 

Edited by theofani
Link to comment
Share on other sites

α] κατ' αρχας, τωρα αναφερεις την υπαρξη ΓΠΣ, οπότε ισχυει το ΓΠΣ

[εδιτ: το σωστο ειναι οτι "δεν αναφερεις...την υπαρξη ΓΠΣ"]

 

 και β]  -θεωρητικα - ισχυει αυτο, για τον τροπο συνενωσης....

  Δες και αυτο και συζητησε  με τον συμβ/φο σου το θεμα της συνενωσης

https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2022/11/Ψ56Β4653Π8-ΓΞ3.pdf

Μαλλον να βλεπαμε το ΦΕΚ του ΓΠΣ......

  Κατα τα λοιπα

Σημερα τα 4σαρια χτιζουν απο 186 τμ.το καθε ενα.

Αν τα συνενωσεις ολα οσα εχεις, τι θα χτιζεις;;;.

 

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.