Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βόθροι


xobit

Recommended Posts

Θα ήθελα να μου ξεκαθαρίσει κάποιος ποιός είναι ο σηπτικός, ο απορροφητικός,ο στεγανός και η δεξαμενή imhoff και πώς λειτουργούν συνοπτικά.Καθώς επίσης και τι σχέση έχουν μεταξύ τους.Το αρχείο που είναι ανεβασμένο στο site το έχω δει.Απλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που είναι συγκεχυμενα στο κεφάλι μου.Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αυτο http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=750 εννοεις?

Ο απορροφητικος ειναι ο μη στεγανος βοθρος μεσω του οποιου γινεται η τελικη διαθεση των λυματων στο εδαφος. Ο σηπτικος ειναι παντα στεγανος. Η imhoff χρησιμοποιειται οταν εχουμε μεγαλυτερο ογκο λυματων απο οσο μπορουμε να στειλουμε σε μια κλασικη σηπτικη δεξαμενη.

Link to comment
Share on other sites

Ο σηπτικός βόθρος είναι διθάλαμος. Στο πρώτο μέρος, που έχει υπολογισμένο όγκο ανάλογα με την παροχή, γίνεται η αναερόβια κατεργασία (σήψη) των λυμάτων. Ο δεύτερος θάλαμος λειτουργεί ως δεξαμενή καθιζήσεως / αποθήκευσης. Υποτίθεται ότι το υγρό προϊόν της δεξαμενής αυτής έχει μειωμένο φορτίο ρυπαντών και μπορεί να διατεθεί στο έδαφος με διήθηση. Η λάσπη (ίζημα) πρέπει να απάγεται με βοθροφόρο προς κατάλληλη διάθεση. Σχετικό πρότυπο κατασκευαστικό σχέδιο υπάρχει σε κάποιο έγγραφο (δεν θυμάμαι ποιο). Τυπικά, αυτού του είδους τον βόθρο περιλαμβάνουμε στα σχέδια που υποβάλουμε στην πολεοδομία. Ωστόσο δεν γνωρίζω μήπως έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις και δεν επιτρέπεται πλέον η διάθεση στο έδαφος. Εγώ μόνο μία φορά είδα τέτοιον βόθρο ως τώρα. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν "στεγανοί" δηλαδή απορροφητικοί.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε για να καταλάβω,υπάρχει:1)απορροφητικός 2)στεγανός(σηπτική δεξαμενή) 3)απορροφητικός με σηπτική δεξαμενή. και 4)imhoff.Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

- Απορροφητικός = παράνομος

- Στεγανός = δεξαμενή αποθήκευσης

- Σηπτικός = πρωτοβάθμια επεξεργασία, συνδυάζεται με δεξαμενή αποθήκευσης ή με φυσική διάθεση (αν και μπορεί το τελευταίο να έχει αλλάξει)

- imhoff & Σια...

Link to comment
Share on other sites

1)Αν ο απρροφητικός είναι παράνομος τότε τι εννοείς με φυσική δίαθεση?(στον σηπτικό)

2)Αυτό με απορροφητικός=παράνομος έχεις τη διάταξη?μπορώ να τη βρω κάπου?

Link to comment
Share on other sites

Ναι το διάβασα και το έχω διαβάσει και νομίζω οτι δίνει και οδηγίες για το πως θα ο απορροφητικός.Πώς λοιπόν είναι παράνομος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.