Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λογισμικό για εκπόνηση H-M μελετών


ikolaxis

Recommended Posts

Είμαι νέος μηχανικός και το τελευταίο έτος ασχολούμαι με την εκπόνηση Η/Μ μελετών, χωρίς όμως τη χρήση κάποιου συγκεκριμένου τεχνικού λογισμικού.

 

Σκοπεύω να προβώ στην αγορά λογισμικού που θα με διευκολύνε στην εκπόνηση των Η/Μ μελετών.

 

Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι χρησιμοποιούν το FINE της 4Μ, αλλά έχοντας μάλιστα παρακολουθήσει το σεμινάριο της 4M, δεν έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένος.

 

Εσείς ποια προγράμματα χρησιμοποιείτε για την εκπόνηση των μελετών; Τι θα προτείνατε σε έναν νέο μηχανικό; Υπάρχουν άλλες αξιόπιστες, επαγγελματικές λύσεις;

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αγαπητε φιλε

 

δουλευω το προγραμμα της 4m 5 χρονια.

ειναι πολυ καλο, αρκει να μη δουλευεις τις μελετες μεσα απο το σχεδιαστικο γιατι γινεται μεγαλο μπερδεμα.

θα κανεις απλη σχεδιαση στις κατοψεις σαν πρωτο βημα.

θα σχεδιαζεις σε ενα απλο χαρτι τη τοπολογια της εγκαταστασης(υδρ-θερμ-ηλεκ-κ.ο.κ) και θα αριθμιζεις του κομβους.

θα ανοιγεις το υπολογιστικο και θα αρχισεις να βαζεις τους κομβους.

 

εγω λοιπον ετσι σωθηκα, γιατι υπολογισμους μεσα απο σχεδιαση ακομη θα μαθαινα καλη επιτυχια

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έμεινες ευχαριστημένος από τα σεμινάρια, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα κατά την πραγματική "τριβή" με το πρόγραμμα. Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιώ και γω και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να σου προτρέψω σε κάτι άλλο διότι δεν έχω δουλέψει τίποτα άλλο. Αφού έχεις γνωριμία με αυτό το πρόγραμμα κάνε ένα τηλ στην ti-soft για παράδειγμα να σου κάνουν μια παρουσίαση, να σου στείλουν demo ή οτιδήποτε σχετικό. Έτσι θα μπορέσεις να κάνεις τη σύγκριση μόνος σου. Για το πρόγραμμα της ti-soft έχω ακούσει καλά λόγια και ακόμα πιο καλά για τους προγραμματιστές της και το πόσο προσέχουν το πρόγραμμα και εσένα σαν πελάτη. Δηλαδή αν τους υποδείξεις κάποιο λάθος του προγράμματος θα το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν.

Link to comment
Share on other sites

και εγώ μια από τα ίδια συνδυασμός 4Μ και ξεχωριστό σχεδιαστικό για να κάνω τις κατόψεις όπως θέλω εγώ. Οταν μια εταιρία έχει το 80% της αγοράς μάλλον δεν έχει κίνητρο για να γίνει καλύτερη...

Το βασικότερο βέβαια είναι να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις έτσι ώστε να μπορείς να "ελέγχεις" τα αποτελέσματα των υπολογισμών των προγραμμάτων. Συνήθως τα ηλετρολογικά της 4Μ υπερδιαστασιολογούν κάποιες φορές σε απομακρυσμένα δίκτυα. (πχ φωτισμός γηπέδου τέννις σε ξενοδοχείο με διάσπαρτα κτίρια).

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως τα ηλετρολογικά της 4Μ υπερδιαστασιολογούν κάποιες φορές σε απομακρυσμένα δίκτυα. (πχ φωτισμός γηπέδου τέννις σε ξενοδοχείο με διάσπαρτα κτίρια).

 

Αφού στον υπολογισμό της πτώσης τάσης δε θεωρούν τη γραμμή διακλαδιζόμενη αλλά ότι έχει ένα φορτίο (ίσο με το σύνολο των φορτίων που έχει πάνω της η γραμμή) στο τέλος της

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους.

 

Και εγώ παρακολούθησα το Σεμινάριο και στην συνέχεια (πριν δύο μήνες) αγόρασα όλο το πακέτο FINE. Δεν μπορώ να πω ότι συνάντησα σημαντικές δυσκολίες, άλλωστε οι μηχανικοί της υποστήριξης στην 4Μ ήταν πολύ πρόθυμοι και κατατοπιστικοί, ότι βοήθεια χρειάστηκα μου την πρόσφεραν. Το κλειδί στην υπόθεση είναι να ασχοληθείς σοβαρά μόνος σου. Αν πιάσεις τη φιλοσοφία του FINE και εξοικειωθείς με τη χρήση του, θα μπορείς να ξεπετάς μιά άδεια πολυκατοικίας σε 2-3 απογεύματα. Δεν ξέρω τι λέει ο φίλος μας πιό πάνω, εγώ προσωπικά για τους ανταγωνιστές της 4Μ δεν έχω ακούσει καλά λόγια, ειδικά στην υποστήριξη. Αντίθετα, η εμπειρία μου από την 4Μ είναι πολύ θετική, άλλωστε η 4Μ είναι μεγάλη εταιρεία και έχει αρκετό κόσμο στην υποστήριξη. Και ένα πολύ βασικό ακόμα κριτήριο το οποίο το διαπιστώνω τώρα στην πράξη καθημερινά, είναι ότι με τα προγράμματα της 4Μ δεν θάχεις ποτέ κανένα πρόβλημα στις πολεοδομίες, το output 4M αποτελεί εγγύηση από μόνο του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι

 

θα ήθελα την άποψή σας στο εξής. Μετά από καιρό σκεφτόμαστε επιτέλους να προχωρήσουμε στην αγορά ενός προγράμματος για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις κλιματισμού. Ξέρω ότι υπάρχει το πρόγραμμα της 4Μ και το panelcad της Ti-Soft για τα ηλεκτρολογικά. Ομως έχω ακούσει διάφορες απόψεις και δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα, Εσείς τι λέτε ? Αξιοπιστία αποτελεσμάτων, ευχρηστία ? δυνατότητες ?

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου

 

Το 4Μ είναι κυρίως για πολυκατοικίες,ή καλύτερα για οικιακές εγκαταστάσεις. Όταν θέλεις να μελετήσεις βιομηχανική εγκατάσταση, με μεγάλα φορτία, κλπ, είναι πολύ εως πάρα πολύ δυσκοίλιο.

 

Το PanelCAD είναι μεν πιο ακριβό, αλλά στις μεγάλες μελέτες ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα (καμία σχέση βασικά), συν το οτι μπορείς να παρέμβεις σε ΠΟΛΥ περισσότερα πράγματα.

 

Και σαν interface, είναι γενικότερα πιο φιλικό προς τον χρήστη.

 

Εξαρτάται λοιπόν πιο είναι το πεδίο εφαρμογής σου.

 

Για κλιματισμό δεν ξέρω.

 

Να είσαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

κατέβασα απο το site της ti-soft το demo (?) του panelCAD αλλά δεν μπόρεσα να το τρέξω καθώτι συνεχώς κάποιας .ocx αρχεία λείπανε. Είχε κανείς κανένα παρόμοιο πρόβλημα κι αν ναι πως λύνεται ? Το πρόβλημα δεν νομίζω να είναι στον υπολογιστή μου, διότι το δοκίμασα και στο desktop και στο laptop σε XP και Vista... Αν είναι να ξεκινάμε έτσι δεν τα βλεπω καλά τα πράγματα..

Link to comment
Share on other sites

To εχω εγω στο λαπτοπ σε βιστα( :evil: :evil: καταραμενη toshiba) και δουλευει κανονικοτατα.

 

Δειχνει πιο προσεγμενο προγραμμα απο της 4Μ αλλα καλυτερα θα ηταν να μας πει εντυπωσεις κ συγκρισεις καποιος που τα εχει δουλεψει καιρο και τα 2.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.