Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόσταση Δ από όρια


Recommended Posts

Παρακαλώ να με βοηθήσετε στην ακόλουθη απορία:

Στο οικοπεδο που φαίνεται στο επισυναπτόμενο σχέδιο η θέση του κτιρίου από τα πίσω και πλάγια όρια προκύπτει όπως φαίνεται στην περίπτωση Α; δηλ. από τις παράλληλες των ορίων σε απόσταση Δ; ή όπως φαίνεται στην περίπτωση Β, δηλ. και από το τόξο του κύκλου που δημιουργείται με κέντρο το Χ και ακτίνα Δ σε συνδιασμό με την τομή του με τις παράλληλες των ορίων της περίπτωσης Α;

TEST1.zip

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε elenkpan, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ακολουθήσεις την Β΄ περίπτωση, διότι ένα και μόνο ένα σημείο (το σημείο Χ) σου δημιουργεί δυστυχώς αυτήν την υποχρέωση. Πρόσεξε την πίσω αριστερή πλευρά του οικοπέδου σου, σε σχέση με το κτήριό σου, διότι σε απόσταση Δ, κάθετη στην πλευρά, τέμνει σώμα κτηρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

λεω μήπως απο ΓΟΚ υπάρχει καμιά παράγραφος που δεν ξέρουμε. Εχουμε ιδιοκτήτη όπου με καλέι να χτίσουμε στο οικόπεδο του. Ο γείτονας του όμως - Αθήνα - έχει χτίσει προ του 85 και αφήνει μια κάποια Α απόσταση.

Υποχρεώνομαι να μην κολλήσω ή υπάρχει κάποια παράγραφος, κάτι που δεν ξέρω.? Τα 9μ δεν με καλύπτουν, η φάτσα του οικοπέδου (μας) είναι 15 μ και το Δ 5, δεν συμφέρει η δουλειά, η δόμηση είναι μεγάλη και οι ορόφοι κοιτάμε να κρατηθούν όσο πιο χαμηλά γίνεται γι αυτό προσπαθώ, να εξαντλήσω το πρόσωπο. Γι αυτό, ξέρει κανείς καμιά παράγραφο.......

(Disapointed)

Link to comment
Share on other sites

Αν και το βρίσκω λίγο δύσκολο αυτό που θες να κάνεις, με το όμορο από την άλλη πλευρά τι γίνεται? 'Εχει κτίσμα, και αν ναι του πότε, και σε τι απόσταση από το όριο? Α, και πλευρική απόσταση Α που λες, πόση είναι?

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι υποχρεούσαι να αφήσεις δουλία φωτισμού 1μ.

Προκύπτει από κάποιο άρθρο του αστικού κώδικα, και σαν πολεοδομική νομοθεσία ο συγκεκριμένος όρος εμφανίζεται μόνο στον ΓΟΚ 29.

 

Δες το θετικά, γιατί θα μπορείς να σχεδιάσεις και εσύ ανοίγματα σε εκείνη την όψη...

 

Τώρα αν θέλεις να το κλείσεις, σκούρα τα πράγματα:

Άρθρο 10: Ανοίγματα που προϋπήρχαν του ΝΔ8/73 και αντιβαίνουν στην απαγόρευση της προηγούμενης παραγράφου δεν κλείνονται με πράξη της διοίκησης, αλλά ύστερα από δικαστική απόφαση, που εκτελείται σύμφωνα με τις διατάξεις της πολιτικής δικονομίας.

Link to comment
Share on other sites

Higlander

Αν στην άλλη πλευρά δεν έχεις κτίσμα (ή αν υπάρχει κτίσμα μετά ΓΟΚ 85) τότε αφήνεις Δ από το προ ΓΟΚ κτίσμα, και κολλάς στην άλλη πλευρά.

Αν στην άλλη πλευρά έχεις κτίσμα επίσης προ ΓΟΚ τότε χρησιμοποιείς τα 9 μ και αφήνεις 3,00 μ από κάθε όριο.

Link to comment
Share on other sites

μμμμ, Δύσκολο το βλέπω, το μόνο που βρήκα είναι ΓΟΚ2002, άρθρο 9 $ 3α: "Αν υπάρχει σε όμορο οικόπεδο κτίριο με χρήση κατοικίας, προσωρινής διαμονής, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και εκπαίδευσης, το οποίο έχει ανεγερθεί μετά την ένταξη της περιοχής σε σχέδιο και με τις διατάξεις που υπήρχαν πριν την ισχύ του Ν.1577/1985 ή κτίριο που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο σε περιοχή που ίσχυε το πανταχόθεν ελεύθερο ή το συνεχές σύστημα δόμησης και σε απόσταση απο το κοινό όριο ίση ή μεγαλύτερη του 1μ., το υπό ανέγερση κτίριο τποθετείται υποχρεωτικά σε απόσταση Δ απο το κοινό όριο, όπως αυτή ορίζεται στην παρ. 1"

Μήπως........μήπως επειδή το γειτονικό κτίσμα δεν είναι "κτίριο με χρήση κατοικίας, προσωρινής διαμονής, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και εκπαίδευσης" παρά πρόκειται για κτίριο επαγγελματικής στέγης, επιτρέπεται να κολλήσω???? Το συγκεκριμένο άρθρο δεν μας λέει όμως τι γίνεται όταν δεν είναι κτίριο κατοικίας (κλπ) παρά μόνο τι γίνεται όταν είναι. Ξέρει κανείς ή δεν ξέρει????

Και βρήκα επίσης : "Απόσταση κτιρίου μικρότερη του Δ μπορεί να αφεθεί (χωρίς γνώμη της ΕΠΑΕ) κατ' εφαρμογή του αρθ. 1 $ 4α και του Ν.1772/88 (άρθ. 3$4α, με γνώμη της ΕΠΑΕ).

Για το μικτό σύστημα δόμησης (περιπτώσεις προ της ισχύος του Ν.1577/85 ) έχει εφαρμογή η παράγραφος 1 του αρθ. 9 του 1577/85 (σχετ. εγγραφ. 7125/21-11-88 )". Εχει κανείς τα παραπάνω άρθρα, νόμους ή οχι?????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.