Μετάβαση στο περιεχόμενο

ProMark3 L1 + L2-ακρίβεια αποτύπωσης


Recommended Posts

Χρειάζομαι την εμπειρία σας για την ακρίβεια και τον χρόνο αποτύπωσης ενός ProMark3 συχνότητας L1 και L1+L2.

 

α) Πριν καταλήξω σε κάποια αγορά μεταξύ ενός ProMark3 μιας ή διπλής συχνότητας, στο κατάστημα μου έχουν πει ότι σε post-processing η ακρίβεια ενός δέκτη ProMark3 είναι 0.5mm το χιλιόμετρο και σε RTK είναι ίδια 10mm + 1mm/Km (ppm).

 

β) Γνωρίζετε που ακριβώς -ή που να ψάξω να βρω τους σταθμούς που διαθέτει το HEPOS π.χ. κοντά στην περιοχή της Μαντινείας στη Τρίπολη του Ν. Αρκαδίας?

 

γ) Για να καταλάβω την διαφορά μπορεί κάποιος έμπειρος να μου δώσει ένα παράδειγμα για την διαφορά της ακρίβειας (+/-error) / χρόνου αποτύπωσης μεταξύ L1 και L1+L2 συχνότητα δέκτη όταν ο Rover είναι στημμένος π.χ. κοντά στα διόδια της Τρίπολης ποιός είναι ο κοντινότερος σταθμός ΗΕΡΟΣ και πόσο είναι το0.5 mm /χιλιόμετρο σφάλμα λάθους όταν έχω ένα L1 δέκτη και όταν έχω ένα L1+L2 δέκτη?

 

δ) Οταν θέλω να αναβαθμίσω το ProMark3 από L1 σε L1+L2 λένε ότι απλά αγοράζω μια καινούργια κεραία διπλής συχνότητας. Δεν ξεκλειδώνει τίποτα αλλάζει η κεραία και αγοράζετε καινούργια που είναι L1+L2 με κόστος είναι ανά δέκτη άρα για κάθε ProMark3, που αγγίζει το ζευγάρι πάνω από € 10.000 + ΦΠΑ. Δηλαδή, δεν υπάρχουν άλλες κεραίες φθηνότερες που να είναι συμβατές με αυτό το μοντέλο?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

με το Promark3 θα δουλευεις με αποστασεις απο σταθμο εως 15 χιλιομ για στατικη επιλυση.αν θες μεγαλυτερες αποστασεις η πραγματικο RTK να παρεις διπλοσυχνο.

Promark3 διπλοσυχνο δεν υπαρχει.

Link to comment
Share on other sites

Διπλοσυχνος γινεται μονο ο ενας σταθμος για να δουλευεις με hepos..... στην αρκαδια απο οτι ειχα δει πριν μηνες στο site του hepos υπηρχε σταθμος μονο στον Τυρο..... μαλλον θα πρεπει να παρεις σημα απο διπλα νομο μιας και ο Τυρος πεφτει μακρια απο Μαντινεια...!!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ. Από ότι διάβασα πριν στο HEPOS διαθέτει και στη Μεγαλόπολη σταθμό....

 

Παρόλα αυτά, μήπως κάποιος συνάδελφος μπορεί να μου δώσει κάποιο παράδειγμα όπως αυτό που περιγράφω στο γ) ?

 

------------------------------------------------------------------

 

Ποια είναι η διαφορά της ακρίβειας (+/-error) / αποτύπωσης του Promark3 RTK όταν ο Rover είναι στημμένος περισσότερο από 20 χιλιόμετρα από τον πλησιέστερο σταθμό? Γνωρίζετε άν υπάρχει κάποιος τύπος?

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε aim

διάβασε τους κανόνες συμμετοχής και μην κάνεις διαδοχικές δημοσιεύσεις

απο τα τελευταία ερωτήματά σου στο φόρουμ, επέτρεψέ μου να σου πώ

ότι πριν οποιαδήποτε σοβαρή εργασία και επένδυση αφιέρωσε λίγο χρόνο και άνοιξε κανένα ριμάδι βιβλίο

οι απαντήσεις και οι απόψεις στο φόρουμ δεν αποτελούν τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης επιστημονικών και τεχνικών θεμάτων,απλά μιά μικρή βοήθεια είναι

το φόρουμ δεν είναι Πανεπιστήμιο ,ούτε παρέχει μαθήματα e-learning,ούτε μέλη απο τον ακαδημαικό χώρο διαθέτει για να υποκαταστήσει τα κακώς κείμενα της τεχνικής εκπαίδευσης στην χώρα

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.