Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έδραση πλάκας Ο.Σ. σε φέρουσα τοιχοποιία


 

Recommended Posts

γεια σε ολους.ειμαι νεος μηχανικος κι εχω αναλαβει μια μελετη για 2οροφη κατοικια.η ερωτηση μου ειναι η εξης:μπορω να αγκυρωσω πλακα απο ο.σ. πανω στους φεροντες μου τοιχους χωρις να χρησιμοποιησω υποστυλωματα και δοκαρια?ισως το πολυ με καποιους κρυφοδοκους?ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Manolis_13, γενικώς μπορείς. Μπορείς να βάλει και κάποιες κρυφοδοκούς αν θες, ή και όχι. Αυτό εξαρτάται από το τί είναι αυτό που μελετάς, τι μορφή έχει, που είναι, τι απαιτήσεις υπάρχουν κλπ. Έχω την υποψία ότι δεν είσαι απολύτως σίγουρος για ο,τι πας να μελετήσεις. Άσχετα από όσες πληροφορίες λάβεις από το φόρουμ (που για να τις λάβεις πρέπει προηγουμένως να δώσεις εσύ επαρκέστερες πληροφορίες) βεβαιώσου ότι έχεις κατανοήσει τον τρόπο σχεδιασμού των κατασκευών αυτού του τύπου και τα όσα ορίζουν οι σχετικοί κανονισμοί.

Καλή συνέχεια! :)

Link to comment
Share on other sites

Alexipap ευχαριστω.να σου πω ακριβως φοβαμαι τη ροπη πανω στους τοιχους.αλλη μια μελετη που εχω κανει την πλακα την κανω με ξυλινες δοκους και μεταλλικες.απλα ο πελατης τωρα θελει πλακα απο οπλισμενο σκυροδεμα χωρις ομως υποστυλωματα .δηλαδη να κατσει στην ουσια η πλακα μου πανω στους τοιχους.με ποιο τροπο μπορω να το κανω και να ειμαι και ασφαλισμενος?ευχαριστω και παλι!αν μπορεις να μου διεκρινισεις λιγο παραπανω τις ερωτησεις σου?

Link to comment
Share on other sites

Στην ροπή στήριξης οι κρυφοδοκοί ή τα ενισχυμένα διαζώματα δεν έχουν τα προσόντα να βοηθήσουν...

Την ροπή καλά κάνεις να την φοβάσαι. Ωστόσο η αναπτυσσόμενη ροπή και η αντοχή της τοιχοποιίας σε εντός επιπέδου ροπή υπολογίζονται και ρυθμίζονται κανονιστικά. Επιπλέον, εφόσον έχεις περιθώρια να διαλέξεις εσύ την διαμόρφωση του στατικού συστήματος μπορείς να κανονίσεις ώστε η ροπές να μην λαμβάνουν μεγάλες τιμές...

Ανέβασε κάτοψη...

Link to comment
Share on other sites

φιλε alexispap κατι εχει παθει το adobe acrobat και μου ζηταει κωδικο.δεν μπορω να το μετατρεψω σε pdf και το autocad αρχειο ειναι πολυ μεγαλο.θα το κανω αυριο στο γραφειο και θα στο στειλω αν δεν σε πειραζει.θα θελα τη γνωμη σου γιατι ειμαι λιγο αγχωμενος με αυτη τη δουλεια(απειρια καταραμμενη!).σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου!

 

φιλε alexispap τα καταφερα να το κανω.σου ανεβαζω τις 2 κατοψεις να τις δεις και να μου πεις.καλημερα κιολας!

KAT-OPSEIS-TOM-Model.zip

OROFOS.zip

Link to comment
Share on other sites

Χμ... Ένας ωραίος τοίχος που πατάει πάνω στην πλάκα... και από κάτω κενό...

Εκ πρώτης όψεως το σχέδιο δεν μου φαίνεται ιδανικό για φέρουσα τοιχοποιία. Αλλά αυτό μπορεί και να μην έχει σημασία. Πάντα υπάρχουν και άλλοι συντρέχοντας λόγοι που οδηγούν σε ...παράξενες επιλογές.

 

Λοιπόν, χωρίς διαστάσεις δεν βγάζεις εύκολα άκρη... Αν κρίνω από το μέγεθος της σκάλας έχεις χώρους γύρω στα 4~5 μέτρα. Όμως βάζοντας δοκούς μάλλον θα πάρεις πλάκες με άνοιγμα μέχρι 3~3,5m. Άρα πες δωδεκάρες... Οι ροπές λογικά δεν θα είναι μεγάλες. Όμως βρε αδελφέ, γιατί δεν ανέβασες κα'να στατικό σχέδιο; να φαίνεται ποιοι τοίχοι είναι φέροντες, τι πάχος έχουν, να φαίνεται ο ξυλότυπος της πλάκας...

 

Χώρια που όπως βλέπω την κάτοψη, κανείς τοίχος δεν είναι φέρων. Με τι χτίζεις τους τοίχους;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι καλησπέρα

Θέλω να εδράσω πλάκα διαστάσεων 2,00 χ 3,00 μ. απο οπλισμένο σκυρόδεμα σε υφιστάμενη τοιχοποιία απο τούβλα - δεν γνωρίζω ακόμα την μορφή της τοιχοποιίας- και επειδή δεν γνωρίζω απο το αντικείμενο αυτό, θα ήθελα την εκτίμησή σας ώς πρός την πλάκα και κατά πόσο αυτή μπορεί να κατασκευαστεί σε μια τέτοια κατασκευή. Οι πληροφορίες μου - αύριο θα ξέρω ακριβώς - είναι για τοιχοποιία απο τουβλίνες.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι

Επανέρχομαι αναλυτικότερα στο παραπάνω θέμα που έχω αναφέρει.

Υπάρχουσα Τοιχοποιία διαστάσεων 2,00 χ 3,30 μ. και ύψος 3,20 μ. σε σχήμα Π με την μεγάλη πλευρά ελεύθερη, χτισμένη απο τούβλο διαστάσεων (πλάτος χ ύψος χ μήκος) 15χ20χ32 εκ. και με πόρτα στην μεγάλη πλευρά διαστάσεων 1,10 χ2.50 μ.

Η ερώτηση είναι αν μπορεί να εδραστεί πλάκα οπλισμ. σκυροδέματος σε μια τέτοια τοιχοποιία. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.