Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πέργκολες σε οικόπεδο εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Καλησπέρα, πρώτη φορά γράφω στο forum και ελπίζω σε βοήθεια.

 

Σε εργασίες που εκτελούνται σε καφετέρια σε οικόπεδο εκτός σχεδίου πόλης προέκυψε πρόβλημα με τις πέργκολες. Η υπηρεσία λέει ότι εκτός του κτιρίου και οι πέργκολες πρέπει να βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από τα όρια του οικοπέδου (15μ εαν θυμάμαι σωστά). Ισχύει κάτι τέτοιο δεδομένου ότι στο ΓΟΚ αναγράφεται ότι στους ακάλυπτους χώρους χωρίς περιορισμούς κατασκευάζονται πέργκολες.

Link to comment
Share on other sites

Η απόσταση Δ από τα όρια οικοπέδου είτε είναι εντός σχεδίου ή στην περίπτωσή σου εκτός σχεδίου δεν αναφέρεται στις πέργκολες Ποτέ δεν μου έχουν επιβάλλει στην πολεοδομία στον έλεγχο κατα ΓΟΚ την τήρηση αποστάσεων από τα όρια για τις πέργολες. Η πέργολα δεν είναι μέρος του κτηρίου μπορεί και είναι μια κατασκευή περιβάλλοντος χώρου, μή κύριας χρήσης, δεν θεωρείται μόνιμη κατασκευή, άρα δεν την δεσμεύουν οι περιορισμοί των αποστάσεων του κτηρίου. π.χ. το ίδιο ισχύει και για τις κολυμβητκές δεξαμενές και ο ΓΟΚ δίνει την δυνατότητα να βρίσκονται μέχρι και ένα μέτρο από το όριο του κτηρίου.

Στην περίπτωσή σου να υποψιάζεσαι ότι μάλλον δεν είναι θέμα πολεοδομικό αλλά προσπάθεια τρίτων για την παρεμπόδιση λειτουργίας της επιχείρησης. Καλή Δύναμη....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με αυτά που λέει ο jiggerman . Ποια υπηρεσία όμως εμπλέκεται και με ποιον τρόπο στις εργασίες ? Οι πέργκολες υπήρχαν ή κατασκευάζονται τώρα ?

Link to comment
Share on other sites

καλώς. Ναι οι πέργκολες μπορούν να φτιαχτούν στα 15 μέτρα ΄και μπορεί να είναι και μόνιμες κατασκευές, αναζήτησε και την σχετική νομοθεσία και γώ το ίδιο υποπτεύομαι ή θέμα μπλοκαρίσματος της άδειας σου ή άγνοια των υπαλλήλων, αναζήτησε την νομοθεσία δυστυχώς δεν έχεις άλλη λύση. Πρόσεξε όμως μήπως μπλέκεις την πέργκολα με τον ημιυπαίθριο ή στεγασμένες κατασκευές τύπου τέντα ? ? ? ?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Προφανώς και έχετε δίκιο και εγώ εκεί είχα καταλήξει.

Δεδομένου όμως ότι υπάρχουν παλιότερες παραβάσεις δεν έχει νόημα η αντίδραση. Ευχαριστώ πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Εγκ-54435/39/18-6-98 Εγκ-39/98 Ε-39/98

[ ΙΣΧΥΕΙ από 18-6-98] Εγκ-54435/39/98 (ΠΕΧΩΔΕ, ΔΟΚΚ ΤΜΗΜΑ Β)

"Διευκρινήσεις για τις εγκαταστάσεις στήριξης φυτών (περγκόλες)"

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλήσπέρα!

Ο πελάτης μου έχει ένα γήπεδο 4στρ. στο οποίο και θα κατασκευάσουμε μια κατοικία.Εντός των αποστάσεων από τα όρια του γηπέδου έχει κατασκευάσει ξύλινη πέγκολα που την έχει καλύψει με τέντα και στεγάζει μία υπαίθρια κουζίνα. Προκειμένου να μην έχει προβλήματα με τον νόμο θα ήθελε να περιλιφθεί στον σχεδιασμό του περιβάλλοντος χώρου.Υπάρχει αυτή η δυνατότητα?Μπερδέυτικα με το άνωθεν σχόλιο για κατασκευές τύπου τέντα εντός αποστάσεων..

Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Οι "πέργκολες" δεν καλύπτονται...ούτε με πανιά, ούτε με γυαλιά ούτε με κάποιο άλλο συμπαγές υλικό (ενώ π.χ. με καλαμωτές θα μπορούσε να γίνει δεκτό). Οπότε πρώτα και βασικά θα έχεις πρόβλημα να την περάσεις ως έχει (χωρίς να μετρήσει κάλυψη, δόμηση ή να θεωρηθεί ημιυπαίθριος).

 

Κατά τ' άλλα μία πέργκολα μπορεί να κατασκευαστεί οπουδήποτε - δεν επηρεάζεται από υποχρεωτικές "πλαϊνές" αποστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.