Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περιμετρική γείωση


prasinos

Recommended Posts

Οταν εχουμε μια θεμελιακη 30χ30 οι βρόγχοι 20χ20 είναι υποχρεωτική;

Edited by tasos01
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να σε υποχρεώνει να κάνεις πάνω από 1βρόγχο στην θεμελιακή γείωση όσα μέτρα και αν είναι, ο λόγος που κάνουν πολλούς βρόγχους είναι για να καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια στα θεμέλια της οικοδομής και έτσι να πετύχεις μικρή τιμή της γείωσης που αυτή είναι και η ουσία

 

 

ΥΓ Οι μηχανικοί που εκπονούν μελέτες για θεμελιακή γείωση πρέπει να μετρούν πρώτα την ειδική αντίσταση του εδάφουςκαι όχι να σχεδιάζουν τετραγωνα χωρίς λόγο

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση κτηρίου με εξωτερική γείωση (όταν πρώτο-εφαρμόστηκε η θεμελιακή) χρησιμοποιήθηκε χαλύβδινη επιψευδαργυρωμένη ταινία και όχι χάλκινη. Αναφέρεται κάπου ότι πρέπει να είναι χάλκινη;

 

Αν η επιψευδαργύρωση έχει πάχος 70μm (500gr/m2) είσαι εντάξει. Η παραπάνω προδιαγραφή αναφέρεται στο ΕΝ 50164 το οποίο εξετάζει τη γείωση ως τμήμα του συστήματος αντικεραυνικής προστασίας. Οι ταινίες παράγονται με επιψευδαργύρωση πάχους 350 ή 500gr/m2.

 

Δεν πρέπει βέβαια η θαμμένη στο χώμα ταινία να συνδεθεί με επιχαλκωμένο ηλεκτρόδιο ή με ταινία εγκιβωτισμένη στο σκυρόδεμα.

Edited by miltos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι επανερχομαι στο θεμα μου? Σε πριπτωση που τοποθετησω γειωτη Ε και ιδανικη τιμη γειωσεις, αυτο ειναι επιτρεπτο απο των κανονισμο?Μηπως θελει υποχρεωτικά θεμελιακη ή περιμετρική γειωση?

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια που έχει εκδοθεί για το έργο έχει μελέτη θεμελιακής; Και αν έχει μελέτη να ζητήσεις υπεύθυνη δήλωση άπο τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου ότι δεν φέρνεις καμία ευθύνη για την μη εγκυρη κατασκευη της θεμελιακής και να κατασκευασεις γείωση (όποια κρίνεις κατάλληλη)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση? Σε προσθήκη κατ'έκταση σε ισόγειο υφιατάμενο πέτρινο κτίσμα...τι γείωση κάνω? Προφανώς όχι θεμελειακή αφού έχω υφιστάμενο, έχω όμως και τμήμα το οποίο κατασκεύαζεται εκ νέου. Τι κάνω μελετητικά για την έκδοση της άδειας δόμησης? Ευχαριστώ πολύ!

Edited by mechel
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν υπάρχει υποχρέωση, αν όμως θεμελιώνεις νέο τμήμα κτιρίου, καλό είναι να κάνεις θεμελιακή σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Στο ΦΕΚ1222/β/5-9-2006: "Για όλες τις νεοαναγειρόμενες εκ θεμελίων οικοδομές, μετά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, οι οποίες διαθέτουν Ε.Η.Ε., ανεξάρτητα από το σύστημα γείωσης του δικτύου από το οποίο τροφοδοτούνται, η θεμελιακή γείωση καθίσταται υποχρεωτική. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι οικοδομές από προκατασκευασμένα στοιχεία ή οι λυόμενες κατασκευές οι οποίες δεν διαθέτουν ειδική θεμελίωση."

Οπότε αν κανεις θεμελιωση, πρεπει να βαλεις θεμελιακη στην προσθηκη. Αν λόγω μικρού μήκους βγάζει μεγάλες τιμές, βάζεις επιπρόσθετη γείωση (τρίγωνο, πλάκες κτλ)

Edited by parth
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.