Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανοίγουν 6 επαγγέλματα, κλείνουν γραμμές του ΟΣΕ


stayros

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_2700.html

 

δείτε το παραπάνω και σκεφτείτε πότε είδατε υπουργό να μιλά για τον κλάδο των μηχανικών ?

Link to comment
Share on other sites

πώς το φανταζεσαι φιλε sdim οτι το κερδος σου θα μεινει ιδιο?

 

To κέρδος για την ίδια δουλειά θα παραμείνει σταθερό. Αν μειωθούν οι δουλειές (όχι ότι τώρα δεν έχουν μειωθεί) θα μειωθεί και το κέρδος.

 

Όποιος θέλει να επιβιώσει στον χώρο πρέπει να διατηρήσει και ένα ικανοποιητικό κέρδος. Όποιος σκοτώσει τις τιμές θα κάνει ζημιά και στον χώρο και στον εαυτό του.

 

Ξέρω αρκετούς μηχανικούς, κυρίως στην Αττική, οι οποίοι ζητάνε συνήθως περισσότερα από την ελάχιστη αμοιβή για να βγάλουν τα έξοδά τους (μετακινήσεις, χαμένος χρόνος, κτλ).

Link to comment
Share on other sites

τωρα εγω γενικα συμφωνω με την καταργηση των ελαχιστων αλλα διαφωνω με αυτο που λες ρε φιλε

 

εγω ζηταγα στα μικρα 2 φορες την ελαχιστη και στα μεγαλα οτι εκρινα εγω οτι ηταν ικανοποιητικο, συνηθως απο 20% εως 100% πανω απο την ελαχιστη.

 

οσο πηγαινε κατα διαολου το πραγμα, δηλαδη απο το 2008 αρχες μεχρι σημερα, εχω κατεβασει τιμες, απλα γιατι και ο πελατης ο ερωτευμενος με τη δουλεια μου αρχισε να τα μετραει πολυ περισσοτερο.

 

τωρα εχω φτασει σε σημειο που λεω ελαχιστες και δουλεια δεν παιρνω (βεβαια δεν την παιρνει και κανενας αλλος, απλα ο πελατης παει σπιτι του και δεν κανει τιποτα)...

 

θεωρω οτι προφανως θα μειωσουμε τα κερδη μας, βασικα εγω πιστευω οτι για 5 χρονια θα δουλευομε ΧΩΡΙΣ κερδος, απλα για να ζουμε με τα ελαχιστα. Μονο οσοι το δουν ετσι θεωρω οτι θα υπαρχουν στο επαγγελμα μετα απο 5 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος, αν κάνω λάθος θα το δω στην πράξη.

 

Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές πληρώνουμε τα λάθη άλλων.

 

Κάποιοι ψηφοθήρες υπογράψανε να περνάνε στα πανεπιστήμια πολλοί περισσότεροι φοιτητές απ'ότι μπορούσε να αντέξει το σύστημα και η αγορά.

Στους μηχανολόγους στην Πάτρα όταν μπήκα είμασταν 160 άτομα στο έτος. Παλιότερα ήταν 120. Μετά από μερικά χρόνια έφτασε τους 210!.

Από τα 120 στα 210 άτομα είναι αύξηση 75%. Επιπλέον με την αύξηση του όριου ηλικίας για συνταξιοδότηση οι παλιοί μηχανικοί παραμένουν στην αγορά. Προφανώς αυτοί που πήραν τις αποφάσεις δεν είχαν αναλογιστεί που θα βρεθούν δουλειές για τόσα άτομα.

 

Όποιος έχει διαβάσει ιστορία θα ξέρει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πάντα υπάρχει η ακμή, η ωρίμανση, η παρακμή (εδώ μπαίνουμε) και μετά πάλι από την αρχή.

Σε όλα τα πολιτεύματα στην ιστορία (δημοκρατία, βασιλεία, ολιγαρχία) στην αρχή οι φορολογία ήταν χαμηλή. Με τον καιρό αυξάνε σταδιακά, κάποια στιγμή αρχίζαν οι διαμαρτυρίες και στην συνέχεια γινοταν επανάσταση. Ύστερα πάλι από την αρχή.

 

Οι γραμμές του ΟΣΕ δεν γίνεται να καταργηθούν επειδή τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας. Σε περίπτωση πολέμου εφόδια, άρματα μάχης και εξοπλισμός μπορεί να μεταφερθεί σύντομα μέσω των γραμμών του ΟΣΕ οπουδήποτε υπάρχει σιδηροδρομικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέψει ο στρατός να καταργηθούν γραμμές.

Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται ρε παιδιά οτι οι ελάχιστες αμοιβές θεσπίστηκαν για να υπάρχει ένα κάτω όριο στην ποιότητα των μελετών. Αν καταργηθεί είναι σαν να σου λένε δεν μας νοίαζει πλεον η ποιότητα. Η στάση του ΤΕΕ ποια είναι; Και να φαναστείται οτι οι αμοιβες των τοπογραφικών μπήκαν πριν 2 μήνες στο σύστημα. Αν ήταν να το καταργήσουν προς τι αυτή η αναβάθμιση;

Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται ρε παιδιά οτι οι ελάχιστες αμοιβές θεσπίστηκαν για να υπάρχει ένα κάτω όριο στην ποιότητα των μελετών. Αν καταργηθεί είναι σαν να σου λένε δεν μας νοίαζει πλεον η ποιότητα. Η στάση του ΤΕΕ ποια είναι; Και να φαναστείται οτι οι αμοιβες των τοπογραφικών μπήκαν πριν 2 μήνες στο σύστημα. Αν ήταν να το καταργήσουν προς τι αυτή η αναβάθμιση;

 

Θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες από τις σκέψεις μου σχετικά με όλες τις επικείμενες αλλαγές στο χώρο του επαγγέλματος των μηχανικών που μερικώς συμφωνούν αλλά και διαφωνούν με όσα ενδιαφέροντα posts έχουν γίνει μέχρι τώρα.

 

Ας αναλογιστούμε όλοι την έξαρση στην οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία 30 χρόνια, την υπερπροσφορά τόσο στον χώρο της κατοικίας όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να επαναληφθεί καθώς οι ανάγκες έχουν υπερκαλυφθεί. Πάντα θα υπάρχουν κάποιες στοιχειώδεις ανάγκες στην αγορά, οι οποίες θα καταλήξουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου να είναι ανάγκες των εύπορων τάξεων καθώς η κατάσταση του δανειοληπτικού συστήματος και της οικονομίας της χώρας μας δεν φαίνεται να διορθώνεται άμεσα.

 

Γι'αυτό το λόγο ας μη ψάχνουμε να βρούμε το πρόβλημα ούτε στην αλόγιστη παραγωγή μηχανικών από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα(που σίγουρα σε κάποιο βαθμό εντείνει το πρόβλημα)ούτε στην παύση του προστατευτισμού του επαγγέλματός μας, τη στιγμή που ούτως η άλλως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!

και δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά τόση όση τις προηγούμενες δεκαετίες!!!!Το σύνολο των πελατών μας πλέον, θα καταλήξει να είναι μόνο οι του στενού μας κύκλου, καθώς σε μία ελεύθερη αγορά με χαμηλές αμοιβές και συνεπώς χαμηλή ποιότητα στις μελέτες όπως ειπώθηκε, δεν θα υπάρχει εμπιστοσύνη παρά μόνο μεταξύ των "φίλων". Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι με τα σενάρια περί τακτοποίησης αυθαιρέτων και της εφαρμογής του ενεργειακού κανονισμού θα αντικαταστήσουν το παλιό καθεστώς μάλλον αστειεύονται.

Οι έχοντες φίλους με βαθειές τσέπες θα σταθούν όρθιοι, οι υπόλοιποι ....στο έλεος της μοίρας....

 

Υ.Γ.Και όσο και αν ακούγεται ρομαντικό πιστεύω πως πράγματι η απόδειξη θα καταλείξει να είναι αναγκαία συνθήκη τη στιγμή που άλλαξε και ο τρόπος φορολόγησης.(είπαμε οτι το μαύρο χρήμα είναι μπόλικο αλλά όχι και τόσο)

Link to comment
Share on other sites

Και στο κάτω κάτω όπως υπάρχουν τα ΖΑΡΑ και υπάρχουν και τα ΑΡΜΑΝΙ έτσι και ο πελάτης θα παίρνει ότι πληρώνει.. Ειδικές λύσεις θα πληρώνονται αλλιώς θα παίρνει σαλόνι με κολόνα στην μέση άμα πια σε αυτήν την χώρα όλοι έχουν γίνει μηχανικοί και νομίζουν ότι ξέρουν καλύτερα. Εγώ προσωπικά αν καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές σε αυτούς που θέλουν να κάνουν τσάμπα δουλειές θα κάνω και ότι θέλουν. Θέλουν μπάνιο/κουζίνα μαζί? Μπάνιο κουζίνα μαζί και να πάνε να κουρευτούν. Ότι θέλει ο πελάτης!!!

Link to comment
Share on other sites

Mα είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι θα γιγαντωθεί το μαύρο χρήμα? Ποιος θα κόβει αποδείξεις για όσα εισπράττει και ειδικά αν μειωθούν κατά πολύ οι αμοιβές μας αν δεν δεσμεύεται από κάτι (ελάχιστες αμοιβές)? Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.