Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναλογία τσιμέντου στο σκυρόδεμα


 

Recommended Posts

Για 350kg/m³ που σχεδόν πάντα δίνει C16/20, στην μπετονιέρα των 3/4 βάζεις μισό σάκο τσιμέντο, 8~9 φτυαριές άμμο ποταμού μέση και 18 φτυαριές γαρμπύλι. Προφανώς η σύνθεση είναι ασυνεχής και μη αντλήσιμη, αλλά για τα συνήθη αδρανή περνάει τον έλεγχο εξάπλωσης (διαχωρισμού). Προσοχή, η ποσότητα της άμμου που κάθεται στο φτυάρι εξαρτάται από την υγρασία. Στις φτυαριές που δίνω θεωρώ ότι στο φτυάρι κάθεται λίγο περισσότερη άμμος απ' ο,τι γαρμπύλι. Το νερό δεν πρέπει να είναι πάνω από 18kg, με ρευστοποιητή μπορεί να είναι και κάτω από 15kg.

 

 

Εννοείται ότι κανονικά, για να είσαι εντός προτύπου ΣΚ300 πρέπει να εφαρμόζεις ογκομέτρηση με δοχεία. Τα παραπάνω δεν πληρούν καμιά κανονιστική απαίτηση.

 

Συνάδελφε, η μπετονιέρα 3/4 είναι η κλασσική μπετονιέρα να φανταστώ. Η οποία για μία παρτίδα θα πρέπει να γεμίσει οπτικά λίγο κάτω απ'την στέψη της καθώς γυρνά;

Συνήθως οι αμμοληψίες στη περιοχή μας, δίνουν ανακατεμένο αμμο-γαρμπίλι, που όμως δε μας καλύπτει...διότι δε γνωρίζουμε τι αναλογίες έχει η αμμος και το γαρμπύλι.

Σημειώνω και τα 18 λιτρα νερό, το οποίο είναι το πιο εύκολο, με 2 μπιτόνια των 9 λίτρων.

 

Οχι πως θα πάρω δοκίμια κτλ, αλλά δε θέλω επ'ουδενί να εκτεθώ φτιάχνοντας "αδύναμο" σκυρόδεμα και γίνω ρεζίλι.

 

Κάτι ακόμη, 1μ3 είναι περίπου 6 παρτίδες μπετονιέρας; δηλαδή περίπου 12 καροτσάκια; ή έχω λάθος...; δεν ετυχε ποτέ να το υπολογίσω αυτό.

 

Για να έχω καλύτερο αποτέλεσμα, να χρησιμοποιήσω λέτε ρευστοποιητή; (κόστος;)

Παρόλο που δε θα υπάρχει παλιο σκυρόδεμα με καινούργιο να "κολλήσει" θα ήταν φρόνιμο να χρησιμοποιηθεί και ρητίνη;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σχετικά με την αναλογία αδρανών:

Η άμμος πρέπει να είναι τόση ώστε ίσα - ίσα να γεμίζει τα κενά από το γαρμπύλι. Αυτό σημαίνει ότι όταν χτυπήσεις καλά με τον δονητή δεν θα περισσεύουν χαλίκια στην επιφάνεια, αλλά ούτε και πάστα. Οπότε, διορθώνεις την συνταγή ως προς την άμμο με γνώμονα το παραπάνω.

 

Το σκυρόδεμα αυτό δεν μπορεί να συμπυκνωθεί χωρίς δονητή. Αν δεν θέλεις δονητή, θα βάλεις περισσότερη άμμο, περισσότερο νερό, και δεν θα πιάσεις σε καμία περίπτωση C16/20.

 

H συνταγή αυτή είναι για 7 σακιά τσιμέντο στο κυβικό. Η μπετονιέρα δεν θα φαίνεται τελείως γεμάτη, δεν θα βγάζει δύο γεμάτα καρότσια, και θα χρειάζεσαι 7 μείγματα για 1m³.

 

Ο ρευστοποιητής δεν κάνει ποτέ κακό. Είναι φθηνός. Όχι ρητίνη.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα

Δεν μπόρεσα να δημιουργήσω νέο θέμα και υποβάλλω εδω την ερώτησή μου. Γνωρίζει κανείς τις αναλογίες και της διαδικασία παραγωγής του διαλύματος δοκιμής ισοδυναμου άμμου. Διαθέτω τις πρώτες ύλες γλυκερίνη φορμαλδεΰδη χλωριούχο ασβέστιο.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.