Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δασαρχείο σε ΒΙ.ΠΑ.


Recommended Posts

Καλημέρα! Η ιστορία είναι η εξής : καταθέτω στην πολεοδομία άδεια για βιομηχανικό κτίριο εντός ΒΙ.ΠΑ. και προσκομίζω την τελεσιδικία του Δασαρχείου για την ευρύτερη περιοχή της ΒΙ.ΠΑ.. Η θέση του ακινήτου προσδιορίζεται με οικοδομικό τετράγωνο στο Γ.Π.Σ. της περιοχής τόσο στα συμβόλαια ιδικτησίας όσο και στο τοπογραφικό. Μου ζητάνε έγκριση του Δασαρχείου για το συγκεκριμένο οικόπεδο. Οκ να τους την πάω (ας τη βάλουν προ τελικής) αλλά μου λένε ότι ο φάκελος δεν έχει πληρότητα και δεν προχωράει, κακώς λέει έχω αριθμό πρωτοκόλλου. Καλά μου λένε?Ή με βρήκαν μικρή και με παιδεύουν? Διαβάζω τον κανονισμό αλλά δεν έχω βρεί κάτι που να μπορέσω να στηρίξω επίσημα. Καμιά ιδέα?

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Κατά την γνώμη μου πρέπει να κάνεις φασαρία. Είναι δυνατόν να σου ζητάνε Δασαρχείο εντός ΒΙΠΑ η οποία έχει χαρακτηριστεί τελεσίδικα εξ ολοκλήρου;

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ αυτό λέω αλλά μπορώ να πάω να κάνω φασαρία αλλά να κρατάω και κανένα χαρτί? Δηλαδή αναφέρεται πουθενά ξεκάθαρα ότι εντός ΒΙ.ΠΑ. δεν απαιτείται δασαρχείο?

Link to comment
Share on other sites

Αφου έχεις την τελεσιδικία του Δασαρχείου που αφορά ολη την περιοχη. Δεν τους πιανεται αυτο? Τι να πω πια..τα ιδια και τα ιδια παντου.Πηγαινε στον προισταμενο, διευθυντη και ρωτα και αυτους. Αν υπάρχει όντως καποιο πρόβλημα θα το μάθεις απο αυτους..ανεβαλε για λιγο ακόμη την φασαρία.

Link to comment
Share on other sites

Αφου εχεις την τελεσιδικία για την ΒΙΠΑ προφανώς και δεν απαιτείται για το συγκεκριμένο οικόπεδο!

 

Αλλά να ρωτήσω κάτι αλλο εγώ...αυτή η υπόθεση με τη δημοσίευση της βεβαίωσης του δασαρχείου σε τοπικη εφημερίδα για 2 μηνες μετα εκδοση τελεσιδικίας &μετα να μπορεσω να καταθεσω το φακελο στην Πολεοδομία, ισχύει ρε παιδιά?Εφαρμόζεται??

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι , οι τελεσιδικες πραξεις δασαρχειου αφορουν παντα ευρυτερες εκτασεις δεκαδων,εκατονταδων ή και χιλιαδων στρεμματων.

 

Το δασαρχειο στην συνεχεια χορηγει βεβαιωση για το εκαστοτε γηπεδο στο οποιο αναφερει οτι την χορηγει με βαση την τελεσιδικη πραξη που εχει προηγηθει (και μαλιστα την βεβαιωση αυτη την κοινοποιει και στη κτηματικη Υπηρεσια για διερευνηση συμφεροντων Δημοσιου).

 

Αυτη η βεβαιωση ειναι που ζητα η Πολεοδομια. Οπου λοιπον ζητειται δασαρχειο η βεβαιωση αυτη ειναι στοιχειο πληροτητας του φακελου βασει του ΦΕΚ 795 Δ' περι τροπου εκδοσεως αδειων.Γι αυτο και δεν γινεται να μπει προ τελικης. Απο την στιγμη που δεν την εχεις η Πολεοδομια εχει το δικαιωμα ακομα και να σου επιστρεψει τον πρωτοκολλημενο φακελο ως μη πληρη.

 

Αν συναδελφοι ισχυαν αυτα που λετε , τοτε οπου εχει προηγηθει πραξη χαρακτηρισμου δεν θα πηγαιναμε ποτε βεβαιωση δασαρχειου αλλα μονο

την πινακιδα της πραξης και θα τοποθετουσαμε επανω το οικοπεδο βεβαιωνοντας τη θεση του, πραγμα το οποιο δεν ισχυει ως διαδικασια.

 

Να ρωτησω κατι.Μιλας για ΟΤ. Υπαρχει εγκεκριμενο σχεδιο (οχι μονο ΓΠΣ) ? Γιατι αν υπαρχει , κατα το αρθρο 3 του Ν.998 ΦΕΚ 289 Α' (περι δασων κλπ) , οι εντος εγκεκριμενων σχεδιων περιοχες δεν υπαγονται στις διαταξεις του νομου αυτου .(εκτος απο τα χαρακτηρισμενα παρκα , αλση κλπ).

 

Αυτα που σας λεω αφορουν αυτα που γνωριζω για τις περιπτωσεις που απαιτειται δασαρχειο. Επειδη ομως δεν εχω ασχοληθει ειδικα με ΒΙΠΑ κρατω μια μικρη επιφυλαξη για την συγκεκριμενη περιπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά σε περιοχές που δεν έχουν γίνει "ομαδικοί" χαρακτηρισμοί εκτάσεων, η διαδικασία είναι η εξής:

1) Κάνεις αίτηση για πράξη χαρακτηρισμού

2) Στην πολεοδομία μπορεί να δεχτούν (για κατάθεση φακέλου μόνο) τον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης της αίτησης

3) Βγαίνει ο χαρακτηρισμός του οικοπέδου

4) Δημοσιεύεις σε εφημερίδες

5) Παίρνεις τελεσίδικη πράξη αφού δεν γίνει ένσταση μετά από 2 μήνες (από την δημοσίευση)

 

Για να καταθέσεις φάκελο στην πολεοδομία αρκεί η αρχική πράξη χαρακτηρισμού και ενίοτε (όπως είπα) αρκεί και ο αριθμός προωτοκόλλου της αίτησης για πράξη χαρακτηρισμού.

Link to comment
Share on other sites

Γιαννη , αν καταλαβα καλα εννοεις την ειδικη περιπτωση που γινεται πραξη αποχαρακτηρισμου για το οικοπεδο και μονο.

 

Αυτο παντως για την Πολεοδομια και την καταθεση με τον αρ.πρωτ. νομιζω οτι αντικειται στο ΦΕΚ 795 Δ' διοτι η βεβαιωση ειναι στοιχειο πληροτητας φακελου. Τουλαχιστον εγω δεν το γνωριζω ως συννομη πρακτικη παρα μονο χατηρικα. Μπορει να κανω και λαθος βεβαια ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.